Türkçe | English
MAÇKA MESLEK YÜKSEKOKULU / GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ
GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ
Ders Bilgi Paketi
http://mackamyo.ktu.edu.tr/
Tel: +90 0462 3777637
MAMYO
MAÇKA MESLEK YÜKSEKOKULU / GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ / GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

Amaçlar :
 
Programın Öğrenim Kazanımları :
Bu bölümü başarı ile tamamlayan öğrenciler :
ÖK-1 : Matematik, fen bilimleri ve mesleki alanda temel düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kazanır.
ÖK-2 : Gıdaların fiziksel, kimyasal ve besleyici özelliklerini bilir ve bunların gıda kalitesi ve insan sağlığı üzerindeki etkilerini yorumlayabilir.
ÖK-3 : Gıda işleme, üretim, ambalajlama ve muhafaza yöntemleri ile bu aşamalarda kullanılan maddeler ve işlemler hakkında temel düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahip olur.
ÖK-4 : Gıda üretiminin hijyen ve sanitasyon standartlarına, mevzuata ve Türk Gıda Kodeksine uygun olarak gerçekleştirilmesini sağlayacak bilgi ve beceriye sahip olur.
ÖK-5 : Kalite güvencesi ve kalite yönetim sistemleriyle ilgili temel kavramları bilir ve kalite kontrol sürecinin toplam kalite yönetimi içerisindeki önemine uygun şekilde çalışmalar yürütür.
ÖK-6 : Gıda kalite kontrol analizleri için uygun bir şekilde numune alabilme, deney ve analiz aracığıyla veri toplayabilme, elde ettiği verileri istatistiksel yorumlayabilme ve kontrol sonuçlarını ilgili gıda mevzuatı açısından değerlendirebilir becerisine sahip olur.
ÖK-7 : Gıda endüstrisinde kullanılan alet, ekipman ve makineler hakkında temel bilgi ve beceri kazanır.
ÖK-8 : Gıda katkı maddelerine ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelere ilişkin öngörülen kontrol ve analizleri yürüterek ilgili mevzuata uygunluğunun tespitini değerlendirebilir.
ÖK-9 : Gıda üretimi süreçlerinde ortaya çıkan atıkların, bertaraf ve geri dönüşüm süreçlerinin yönetiminin önemini kavrar; çevre koruma bilincine sahip olur.
ÖK-10 : Gıda kalitesi, gıda güvenliği, ürün tasarım ve yeni ürün geliştirme alanlarında bireysel çalışma gerçekleştirme ve ekip çalışması içerisinde etkin bir şekilde yer alır.
ÖK-11 : Güncel mesleki gelişmeleri takip edebilecek, ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği halinde olabilecek düzeyde iletişim gücü ve yabancı dil bilgisine sahip olur.
ÖK-12 : Temel düzeyde bilgisayar yazılım ve donanımlarını kullanabilme, kayıt ve dokümantasyonu yapabilme ve sunum hazırlayabilme becerisi kazanır.
ÖK-13 : İş sağlığı ve güvenliği ve ilgili mevzuatlar hakkında yeterli bilince sahip olur.
ÖK-14 : Alanı ile ilgili uygulamalarda öngörülmeyen durumlarla karşılaştığında çözüm üretebilir, takımlarda sorumluluk alabilir veya bireysel çalışma yapabilme becerisini kazanır.
ÖK-15 : Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinciyle alanındaki bilim ve teknolojideki gelişmeleri iletişim, araştırma ve bilişim olanaklarını kullanarak takip eder.
ÖK-16 : Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda Türk milletinin milli, ahlaki, manevi ve kültürel değerlerini benimser; sosyal sorumluluk, evrensel, toplumsal ve mesleki etik bilincine sahip olur.
ÖK-17 : Türk dilinin zengin, köklü ve üretken bir dil olduğunu benimseyerek yazılı ve sözlü iletişimde Türk dilini etkin ve doğru bir şekilde kullanabilir.
   
   
TYYÇ/Program Kazanımları Matrisi