|
|
| MGKT2016 | Meyve-Sebze ve Ürünleri Analizleri | 2+2+0 | AKTS:5 | | Yıl / Yarıyıl | Bahar Dönemi | | Ders Duzeyi | Ön Lisans | | Yazılım Şekli | Zorunlu | | Bölümü | GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ | | Ön Koşul | Yok | | Eğitim Sistemi | Yüz yüze , Laboratuar Çalışması | | Dersin Süresi | 14 hafta - haftada 2 saat teorik ve 2 saat uygulama | | Öğretim Üyesi | Öğr. Gör. Dr Mehtap ER KEMAL | | Diğer Öğretim Üyesi | Öğr.Gör. Dr. Mehtap ER KEMAL, Dr. Öğr. Üyesi Atiye DEĞİRMENCİ | | Öğretim Dili | Türkçe | | Staj | Yok | | | | Dersin Amacı: | | Bu dersin amacı, öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS Standartlarına uygun olarak meyve ve sebze bileşimi, ön işleme aşamaları, meyve suyu, konserve gıda, domates salçası, reçel-marmelat, sirke ve şarap üretimi gibi konularda bilgi sağlamaktır. |
| Öğrenim Kazanımları | PÖKK | ÖY | | Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler : | | | | ÖK - 1 : | Meyve ve Sebzelerin Kalite Kriterleri
| 8 - 10 - 12 | 1, | | ÖK - 2 : | Gıda Muhafaza Yöntemlerinin kalite üzerine etkisi
| 8 - 10 - 12 | 1, | | ÖK - 3 : | Meyve ve sebzeye uygulanan ön işlemler
| 8 - 10 - 12 | 1, | | ÖK - 4 : | Berrak meyve suyu üretimi kalite analizleri
| 6 - 8 - 10 - 12 | 1, | | ÖK - 5 : | Pulplu meyve suyu üretimi kalite analizleri
| 6 - 7 - 8 | 1, | | ÖK - 6 : | Turunçgil meyve suyu üretimi kalite analizleri
| 8 - 10 - 12 | 1, | | ÖK - 7 : | Konserve üretimi kalite analizleri | 8 - 10 - 12 | 1, | | ÖK - 8 : | Salça üretimi kalite analizleri | 3 - 4 - 6 - 7 | 1, | | ÖK - 9 : | Reçel-marmelat üretimi kalite analizleri | | 1, | | ÖK - 10 : | Sirke üretimi kalite analizleri
Şarap üretimi kalite analizleri | 6 - 7 - 8 - 10 | 1, | | PÖKK :Program öğrenim kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı | | |
| Meyve ve Sebzelerin Bileşimi
Gıda Muhafaza Yöntemleri
Meyve ve sebzelere uygulanan ön işlemler
Berrak meyve suyu üretimi
Posalı meyve suyu üretimi
Narenciye suyu üretimi
Konserve gıda üretimi
Domates salçası üretimi
Reçel-marmelat üretimi
Sirke üretimi
Şarap üretimi |
| |
| Haftalık Detaylı Ders Planı | | Hafta | Detaylı İçerik | Önerilen Kaynak | | Hafta 1 | Meyve ve Sebzelerin Kalite Kriterleri
| | | Hafta 2 | Gıda Muhafaza Yöntemlerinin kalite üzerine etkisi
| | | Hafta 3 | Meyve ve sebzeye uygulanan ön işlemler
| | | Hafta 4 | Berrak meyve suyu üretimi kalite analizleri
| | | Hafta 5 | Pulplu meyve suyu üretimi kalite analizleri
| | | Hafta 6 | Turunçgil meyve suyu üretimi kalite analizleri
| | | Hafta 7 | Konserve üretimi kalite analizleri
| | | Hafta 8 | Salça üretimi kalite analizleri
| | | Hafta 9 | Ara sınav | | | Hafta 10 | Reçel-marmelat üretimi kalite analizleri | | | Hafta 11 | Sirke üretimi kalite analizleri
Şarap üretimi kalite analizleri | | | Hafta 12 | Meyve sebze ürünlerinin analizleri | | | Hafta 13 | Meyve sebze ürünlerinin analizleri | | | Hafta 14 | Meyve sebze ürünlerinin analizleri | | | Hafta 15 | Meyve sebze ürünlerinin analizleri | | | Hafta 16 | Dönem sonu sınavı | | | |
| 1 | Cemeroğlu Bekir Sıtkı. 2011.Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 1. Nobel yayın evi. 6.baskı. | | | 2 | Cemeroğlu Bekir Sıtkı. 2011.Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 2. Nobel yayın evi. 6.baskı. | | | |
| Ölçme Yöntemi | | Yöntem | Hafta | Tarih | Süre (Saat) | Katkı (%) | | Arasınav | 9 | 17.04.2024 | 1 | 50 | | Dönem sonu sınavı | 16 | 05.06.2024 | 1 | 50 | | |
| Öğrenci Çalışma Yükü | | İşlem adı | Haftalık süre (saat) | Hafta sayısı | Dönem toplamı | | Yüz yüze eğitim | 2 | 14 | 28 | | Laboratuar çalışması | 2 | 14 | 28 | | Arasınav için hazırlık | 2 | 8 | 16 | | Arasınav | 1 | 1 | 1 | | Uygulama | 2 | 10 | 20 | | Dönem sonu sınavı için hazırlık | 2 | 14 | 28 | | Dönem sonu sınavı | 1 | 1 | 1 | | Diğer 2 | 2 | 14 | 28 | | Toplam Çalışma Yükü | | | 150 |
|