Türkçe | English
MAÇKA MESLEK YÜKSEKOKULU / GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ
GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ
Ders Bilgi Paketi
http://mackamyo.ktu.edu.tr/
Tel: +90 0462 3777637
MAMYO
MAÇKA MESLEK YÜKSEKOKULU / GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ / GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

MGKT1007Hijyen ve Sanitasyon2+0+0AKTS:3
Yıl / YarıyılGüz Dönemi
Ders DuzeyiÖn Lisans
Yazılım ŞekliZorunlu
BölümüGIDA İŞLEME BÖLÜMÜ
Ön KoşulYok
Eğitim SistemiYüz yüze
Dersin Süresi14 hafta - haftada 2 saat teorik
Öğretim ÜyesiÖğr. Gör. Dr Mehtap ER KEMAL
Diğer Öğretim Üyesi-
Öğretim DiliTürkçe
StajYok
 
Dersin Amacı:
Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve hijyen kurallarına uygun olarak kişisel hijyen sağlama ve işletme temizlik ve dezenfeksiyon kurallarını uygulama yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
 
Öğrenim KazanımlarıPÖKKÖY
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler :
ÖK - 1 : Kişisel hijyeni sağlamak1,3,5,61
ÖK - 2 : Temizlik ve dezenfeksiyon kurallarını uygulamak1,3,5,61
PÖKK :Program öğrenim kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı
 
Ders İçeriği
Kişisel Hijyen, Kişisel Temizlik Kuralları, Periyodik Sağlık Kontrolleri, Temizlik Malzemeleri, Gıda İşletmelerinde Temizlik ve Dezenfeksiyon konuları dersin içeriğini oluşturmaktadır.
 
Haftalık Detaylı Ders Planı
 HaftaDetaylı İçerikÖnerilen Kaynak
 Hafta 1Kişisel Hijyen
 Hafta 2Kişisel Hijyen
 Hafta 3Kişisel Hijyen
 Hafta 4Kişisel Temizlik Kuralları
 Hafta 5Kişisel Temizlik Kuralları, İşletmelerde Tuvaletler ve El Yıkama Alanları
 Hafta 6İşletmelerde Tuvaletler ve El Yıkama Alanları
 Hafta 7Periyodik Sağlık Kontrolleri
 Hafta 8İşletme Giriş ve Çıkışları
 Hafta 9Ara Sınav
 Hafta 10Temizlik Malzemeleri
 Hafta 11Temizlik Malzemeleri
 Hafta 12Temizlik Malzemeleri
 Hafta 13Gıda İşletmelerinde Temizlik ve Dezenfeksiyon
 Hafta 14Gıda İşletmelerinde Temizlik ve Dezenfeksiyon
 Hafta 15Gıda İşletmelerinde Temizlik ve Dezenfeksiyon
 Hafta 16Dönem Sınavı
 
Ders Kitabı / Malzemesi
1Kayaardı S. 2010; Gıda Hijyeni ve Sanitasyon, Sidas Ltd. Şti., ISBN NO: 975-98509-0-7
 
İlave Kaynak
1Bulduk s. 2010; Gıda ve Personel Hijyeni, Detay Yayıncılık, ISBN NO: 978-975-8326-71-6
 
Ölçme Yöntemi
YöntemHaftaTarih

Süre (Saat)Katkı (%)
Arasınav 9 22/11/2013 1 50
Dönem sonu sınavı 16 08/01/2014 2 50
 
Öğrenci Çalışma Yükü
İşlem adıHaftalık süre (saat)

Hafta sayısı

Dönem toplamı
Yüz yüze eğitim 2 14 28
Sınıf dışı çalışma 1 14 14
Arasınav için hazırlık 2 8 16
Arasınav 1 1 1
Dönem sonu sınavı için hazırlık 2 14 28
Dönem sonu sınavı 2 1 2
Toplam Çalışma Yükü89