|
MGKT1007 | Hijyen ve Sanitasyon | 2+0+0 | AKTS:3 | Yıl / Yarıyıl | Güz Dönemi | Ders Duzeyi | Ön Lisans | Yazılım Şekli | Zorunlu | Bölümü | GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ | Ön Koşul | Yok | Eğitim Sistemi | Yüz yüze | Dersin Süresi | 14 hafta - haftada 2 saat teorik | Öğretim Üyesi | Öğr. Gör. Dr Mehtap ER KEMAL | Diğer Öğretim Üyesi | - | Öğretim Dili | Türkçe | Staj | Yok | | Dersin Amacı: | Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve hijyen kurallarına uygun olarak kişisel hijyen sağlama ve işletme temizlik ve dezenfeksiyon kurallarını uygulama yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır. |
Öğrenim Kazanımları | PÖKK | ÖY | Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler : | | | ÖK - 1 : | Kişisel hijyeni sağlamak | 1,3,5,6 | 1 | ÖK - 2 : | Temizlik ve dezenfeksiyon kurallarını uygulamak | 1,3,5,6 | 1 | PÖKK :Program öğrenim kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı | |
Kişisel Hijyen, Kişisel Temizlik Kuralları, Periyodik Sağlık Kontrolleri, Temizlik Malzemeleri, Gıda İşletmelerinde Temizlik ve Dezenfeksiyon konuları dersin içeriğini oluşturmaktadır. |
|
Haftalık Detaylı Ders Planı | Hafta | Detaylı İçerik | Önerilen Kaynak | Hafta 1 | Kişisel Hijyen | | Hafta 2 | Kişisel Hijyen | | Hafta 3 | Kişisel Hijyen | | Hafta 4 | Kişisel Temizlik Kuralları | | Hafta 5 | Kişisel Temizlik Kuralları,
İşletmelerde Tuvaletler ve El Yıkama Alanları
| | Hafta 6 | İşletmelerde Tuvaletler ve El Yıkama Alanları | | Hafta 7 | Periyodik Sağlık Kontrolleri | | Hafta 8 | İşletme Giriş ve Çıkışları | | Hafta 9 | Ara Sınav | | Hafta 10 | Temizlik Malzemeleri | | Hafta 11 | Temizlik Malzemeleri | | Hafta 12 | Temizlik Malzemeleri | | Hafta 13 | Gıda İşletmelerinde Temizlik ve Dezenfeksiyon | | Hafta 14 | Gıda İşletmelerinde Temizlik ve Dezenfeksiyon | | Hafta 15 | Gıda İşletmelerinde Temizlik ve Dezenfeksiyon | | Hafta 16 | Dönem Sınavı | | |
1 | Kayaardı S. 2010; Gıda Hijyeni ve Sanitasyon, Sidas Ltd. Şti., ISBN NO: 975-98509-0-7 | | |
1 | Bulduk s. 2010; Gıda ve Personel Hijyeni, Detay Yayıncılık, ISBN NO: 978-975-8326-71-6 | | |
Ölçme Yöntemi | Yöntem | Hafta | Tarih | Süre (Saat) | Katkı (%) | Arasınav | 9 | 22/11/2013 | 1 | 50 | Dönem sonu sınavı | 16 | 08/01/2014 | 2 | 50 | |
Öğrenci Çalışma Yükü | İşlem adı | Haftalık süre (saat) | Hafta sayısı | Dönem toplamı | Yüz yüze eğitim | 2 | 14 | 28 | Sınıf dışı çalışma | 1 | 14 | 14 | Arasınav için hazırlık | 2 | 8 | 16 | Arasınav | 1 | 1 | 1 | Dönem sonu sınavı için hazırlık | 2 | 14 | 28 | Dönem sonu sınavı | 2 | 1 | 2 | Toplam Çalışma Yükü | | | 89 |
|