Türkçe | English
İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ / ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ
( I. ÖĞRETİM) - %30 İngilizce
Ders Bilgi Paketi
http://www.ktu.edu.tr/uls
Tel: +90 0462 3772915
İİBF
İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ / ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ / ( I. ÖĞRETİM) - %30 İngilizce
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

Amaçlar :
* Programın amacı öğrencilere başta Uluslararası Politika, Siyasi Tarih ve Uluslararası Hukuk olmak üzere uluslararası ilişkiler alanlarında bilgi ve farklı beceriler kazandırarak kariyer hedeflerine hazırlamaktır.
* Mezunlarımız uluslararası sistemin siyasi, sosyal ve ekonomik yapısına ilişkin kuramsal bilgi ve vizyon ile analitik ve eleştirel düşünebilen bireyler olarak üniversitelerde ve düşünce kuruluşlarında kariyerlerini sürdürebilirler.
* Kazandıkları mesleki bilgi, dil ve iletişim becerileri ile meslek sınavlarında başarı elde ederek uzman yardımcısı, kariyer memuru, diplomat vb. gibi pozisyonlarda başta Dışişleri Bakanlığı olmak üzere çeşitli bakanlıklarda, kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilirler.
* Edindikleri kuramsal altyapı, kavramsal zenginlik ve etkili iletişim becerileri ile özel sektörde çok uluslu firmalarda, bankacılık ve uluslararası ticaret başta olmak üzere birçok alanda çalışma imkanına sahip olurlar.
* Sürdürülebilirlik vurgusu ile edindikleri küresel ve sosyal açıdan kapsayıcı ve etik perspektif ile insan hakları, çevre, ekonomi, güvenlik gibi konularda etkin çeşitli uluslararası örgütler ve sivil toplum kuruluşlarında görev alırlar.
 
Programın Öğrenim Kazanımları :
Bu bölümü başarı ile tamamlayan öğrenciler :
ÖK-1 : Uluslararası İlişkiler alanı ve temel alt dallarıyla (Uluslararası Siyaset, Siyasi Tarih, Devletler Hukuku) ilgili ileri düzeyde çalışmalar yapabilecek kavramsal ve kuramsal bilgi altyapısına sahip olur. (Bilgi + Yetkinlik)
ÖK-2 : Disiplininin temel faktörlerini, kavramlarını ve metodolojisini anlama, açıklama, kullanabilme becerisine sahip olarak bunları günümüz küresel sorunları ile bağdaştırabilir. (Bilgi + Beceri)
ÖK-3 : Alanın gerektirdiği düzeyde bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanabilir. (Bilgi + Beceri + Yetkinlik)
ÖK-4 : Asgari düzeyde en az bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B1 Genel Düzeyinde kullanarak alanıyla ilgili edindiği bilgi ve becerileri hem yazılı hem de sözlü olarak aktarır. (Yetkinlik)
ÖK-5 : Alanıyla ilgili bilgiye erişebilip, bu amaçla kaynak araştırması yapabilir ve veri tabanları ile diğer kaynakları kullanabilir. (Yetkinlik)
ÖK-6 : Uluslararası, siyasal, toplumsal, iktisadi olayların tarihsel kökenlerini anlayarak, geleceğe yönelik analitik yaklaşımlar geliştirebilir. (Bilgi + Beceri)
ÖK-7 : Alanıyla ilgili edindiği bilgileri neden-sonuç ilişkisi içerisinde ve eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirebilme becerisine sahip olur; hangi bilgiye nerede, ne zaman ve nasıl ihtiyaç duyulacağını öngörebilir. (Yetkinlik)
ÖK-8 : Alanıyla ilgili edindiği uzmanlık bilgisini kullanırken, bilimsel ve etik ilkelere ve uygun hareket eder. (Yetkinlik)
ÖK-9 : Alanıyla ilgili kavramsal ve kuramsal bilgi edinme amaçları doğrultusunda niteliksel ve niceliksel yöntemleri kullanarak analiz yapabilir. (Yetkinlik)
ÖK-10 : Alanında ilgili disiplin içi ve diğer sosyal bilimler alanlarıyla ilişki halinde disiplinler arası çalışmaları gerek bağımsız gerekse ekip içinde yürütür. (Beceri + Yetkinlik)
ÖK-11 : Araştırma-Geliştirme temelli bir bakış açısıyla yaşam boyu öğrenme ve sorgulama bilincine sahip olur. (Yetkinlik)
ÖK-12 : Alanına ilişkin edindiği bilgi ve becerileri hem yazılı hem de sözlü olarak paylaşabilir. (Beceri + Yetkinlik)
   
   
TYYÇ/Program Kazanımları Matrisi