Türkçe | English
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / HARİTA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI
TEZLİ YÜKSEK LİSANS
Ders Bilgi Paketi
http://www.fbe.ktu.edu.tr
Tel: +90 0462 04623772707
FBE
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / HARİTA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI / TEZLİ YÜKSEK LİSANS
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

Amaçlar :
İleri düzeyde düşünebilen ve yaratıcılık kabiliyeti olan meslek mensubu yetiştirmektir.
 
Programın Kazanımları :
Bu bölümü başarı ile tamamlayan öğrenciler :
PK-1 : Alanında bilimsel araştırmalar yürütebilir. Bu kapsamda, alanındaki literatürü inceleyebilir ve araştırma hedefine uygun yeterlikte bilimsel ve teknik analiz ve sentezler gerçekleştirebilir.
PK-2 : Araştırmalarında hangi yöntem, veri ve araçları kullanması gerektiğinin daha önü açık bir tercih olacağına ve sonuca en kısa zamanda ulaşabilmek için nasıl bir yol izlemesi gerektiğine karar verebilir, ihtiyaç halinde bu yolda değişiklik yapar ve gerekli önlemleri alır. Tercihlerinde yenilikçilik önemlidir. Anılan özellikleri ile, ucu açık çalışmaları bağımsız olarak yürütebilir.
PK-3 : Yürüttüğü çalışmaların disiplinler arası ve kendi disiplinine özgü boyutlarını bilimsel ve teknik olarak irdeleyebilir ve bu bağlamda ayırt edici analizler yapabilir.
PK-4 : Yazılı ve sözlü etkin iletişim kurabilir. Açıklamaya çalıştığı kavram ve olguları yeterli teknik detay içerecek şekilde ve karşı tarafın en kolay anlayabileceği düzeyde, basitleştirici örnekler dahil, her türlü etkin iletişim yolu ile iletebilir, tezlerini aynı tarzda savunabilir.
PK-5 : Alanındaki yazılım, donanım ve bilişim teknolojilerini, yeterli düzeyde kullanabilir.
PK-6 : Alanındaki yazılım, donanım ve bilişim teknolojileri ile ilgili olanlar dahil, en son gelişme ve eğilimleri izler, kullanımdaki muadilleri karşılaştırma dahil, ayrıntılı analizini yapabilir.
PK-7 : Elindeki bir araştırma ya da proje yönetimi sürecinde karşılaşacağı problemler için alternatif ve yenilikçi çözüm yöntemleri geliştirebilir, bu yöntemleri karşılaştırmalı olarak irdeleyerek nihai çözümler önerebilir.
PK-8 : Araştırma sonuçlarını evrensel bilimsel normlarda raporlayarak yurt içi ve yurtdışı saygın kongre ve dergilerde yazılı ve sözlü olarak sunabilir, yayımlatabilir.
PK-9 : Mühendislik uygulamalarının toplumsal, çevresel ve hukuki boyutları hakkında bilgi sahibidir.
PK-10 : Araştırma faaliyetleri boyunca bilimsel etik kurallarını uygulamaya yönelik farkındalığını geliştirir ve uygular.
PK-11 : Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B2 Genel Düzeyinde kullanarak sözlü ve yazılı iletişim kurabilir.
   
   
TYYÇ/Program Kazanımları Matrisi