Türkçe | English
İLETİŞİM FAKÜLTESİ / GAZETECİLİK BÖLÜMÜ
GAZETECİLİK ( I. ÖĞRETİM)
Ders Bilgi Paketi
www.ktu.edu.tr/fakulte/iletisim/index.html
Tel: +90 0462 2487961

İLETİŞİM FAKÜLTESİ / GAZETECİLİK BÖLÜMÜ / GAZETECİLİK ( I. ÖĞRETİM)
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

Amaçlar :
Gazetecilik Bölümü sektöre kalifiye personel sağlama ve bilimsel araştırmalar yapma amacını taşımaktadır. Bir iletişim disiplini olan Gazetecilik, muhabir, editör ve okur arasındaki tüm iletişim biçimlerini kapsamaktadır. Bölümden mezun olan öğrenciler her türlü basın kurumunda haber yazma, gündem takip etme, siyaset/ekonomi/spor gibi gazeteciliğin çeşitli alanlarında araştırma yapma, meslek içi iletişim sağlama, manşet ve başlık hazırlama stratejileri geliştirme, okur ile sağlıklı bir iletişim kurma, medyada yayımlanan haberleri içerik ve üslup yönünden analiz edebilme gibi konularda vizyon sahibi olacaklardır.
 
Programın Öğrenim Kazanımları :
Bu bölümü başarı ile tamamlayan öğrenciler :
ÖK-1 : Öğrenciler konuyla ilişkili diğer sosyal bilimler disiplinlerinin gazetecilik alanındaki rolüne ve kullanım biçimine ilişkin bilgi ve kavrayışa sahip olacaklardır.
ÖK-2 : Öğrenciler iletişimin temel kavramlarına ve kuramlara hakim olup görev yaptıkları sektörün özellikleri ve yapısına dair bilgi ve kavrayışa sahip olacaklardır.
ÖK-3 : Öğrenciler araştırmacı gazetecilik, ajans gazeteciliği, internet gazeteciliği, spor gazeteciliği gibi gazeteciliğin farklı ihtisas alanlarında uzmanlaşmak için gerekli donanıma sahip olacaklardır.
ÖK-4 : Öğrenciler haberin yapım aşamalarının tümü ve sunumu hakkında gerekli bilgilere sahip olup gazete, radyo, televizyon haberciliğindeki biçim ve içerik farklılıkları konusunda bilgi ve kavrayışa sahip olacaklardır.
ÖK-5 : Öğrenciler hukukun temel kavramlarına ve basın hukukuna hakim olacaklardır.
ÖK-6 : Öğrenciler siyasal sistemler ve düşünceler hakkında bilgili olup Türkiye'nin siyasal ve toplumsal yapısını doğru değerlendireceklerdir.
ÖK-7 : Öğrenciler bütünsel ve disiplinlerarası bir çerçevede sistematik olarak düşünebileceklerdir.
ÖK-8 : Öğrenciler daha girişimci ve yönetsel bir bakış açısına sahip olabileceklerdir.
ÖK-9 : Öğrenciler çeşitli araçlardan faydalanarak, kişisel ve kişisel olmayan nitelikteki iletişim yetenekleri geliştirebileceklerdir.
ÖK-10 : Öğrenciler ülke ve dünya ekonomisini iyi değerlendirebilmek için ekonominin temel ilkeleri ve basın sektörünün ekonomi politik yapısına ilişkin bir bakış açısı kazanacaklardır.
ÖK-11 : Öğrenciler iyi bir medya okuryazarı olabilecek, medyada hakim olan söylem, içerik ve dil üzerine çözümlemeler geliştirebileceklerdir.
ÖK-12 : Öğrenciler anketler, görüşmeler, raporlar vb. çeşitli araştırma araç ve tekniklerini dizayn edebilecek ve uygulayabileceklerdir.
ÖK-13 : Öğrenciler, gruplarda etkin biçimde çalışabileceklerdir.
ÖK-14 : Öğrenciler popüler kültür, tüketim kültürü gibi yaşantımızı çevreleyen ve biçimlendiren kültür formasyonlarına hakim olacaklardır.
ÖK-15 : Öğrenciler, bilgisayar kullanım ve de web, internet, çalışma sayfaları, power point sunumları, elektronik veri tabanları ve istatistik yazılımları gibi bilgisayar uygulamalarına ilişkin yeteneklerini geliştirebileceklerdir.
ÖK-16 : Öğrenciler literatür taraması yapmak için gerekli olan çeşitli bilgi kaynaklarına ulaşabileceklerdir.
ÖK-17 : Öğrenciler fotoğraf ve masaüstü yayıncılık konusunda iyi bir donanıma sahip olacaklardır.
ÖK-18 : Öğrenciler çeşitli birincil ve ikincil veri kaynaklarından bilgi toplayabilecek, işleyebilecek, analiz edebilecek, yorumlayabilecek, uygun sonuçlara varabilecek ve bu sonuçları bir raporda sunabileceklerdir.
ÖK-19 : Öğrenciler anketler, görüşmeler, raporlar vb. çeşitli araştırma araç ve tekniklerini dizayn edebilecek ve uygulayabileceklerdir.
ÖK-20 : Öğrenciler akademik nitelikte tez hazırlayabileceklerdir.