Türkçe|English  
  KTU Course Catalogue  
Arama Yapmak İstediğiniz Anahtar Kelimeyi Giriniz :       
MİMARLIK FAKÜLTESİ / İÇ MİMARLIK
  Genel Bilgiler
  Yönetim
  Amaç ve Öğrenme Çıktıları
  Akademik Personel
  Ders Programı
     1. Yıl
     2. Yıl
     3. Yıl
     4. Yıl
   Öğrenme Çıktıları Matrisi
 
  Doktora Programları
  Yüksek Lisans Programları
  Lisans Programları
  Meslek Yüksek Okulları
 
  Geri
  Ana Sayfa
  KTÜ Ana Sayfa

IMB3012 TURİZM YAPILARI 2+0+0 ECTS:4
Yıl / Yarıyıl3. Yıl / Bahar Dönemi
Ders DuzeyiLisans
Yazılım ŞekliSeçmeli
Bolumuİç Mimarlık Bölümü
Ön KoşulYok
Öğretim Sistemi
Dersin suresi14 hafta - haftada 2 saat teorik
Öğretim ÜyesiDOÇ. DR. Erkan AYDINTAN
Diğer Öğretim Üyesi / Üyeleri
Öğretim Dili Türkçe
StajYok
 
Dersin Amacı
Turizm yapılarının tarihçesinin anlatılması Turizm yapılarının tanıtılması ve sınıflandırılmasıdır. Ders kapsamında, turizm yapı türlerinin örneklerle anlatılması ve otellerin bina ihtiyaç programlarının incelenmesi
 

Öğrenme Çıktıları

BPÇK

ÖY

Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler :

ÖÇ - 1 :

Turizm kavramına ilişkin kavramsal bilgiye sahip olabilecekler

ÖÇ - 2 :

Turizm yapılarının tarihçesi hakkında bilgiye sahip olabilecekler

ÖÇ - 3 :

Turizm yapı türleri hakkında bilgi sahibi olabilecekler

ÖÇ - 4 :

Otel yapılarının bina ihtiyaç programı hakkında bilgiye sahip olabilecekler

ÖÇ - 5 :

Otellerin tasarım özellikleri hakkında bilgiye sahip olabilecekler

BPÇK : Bölüm program çıktılarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje), ÖÇ : Öğrenme Çıktısı

 

Dersin İçeriği

Turizm yapılarının tarihçesi ile başlanarak, otel, tatil köyü, hostel, motel gibi yapı türleri, örnekleriyle anlatılması. Otellerin bina ihtiyaç programı, bina ve organizasyon şeması, çekirdek çözümleri, yatak odası, kafe, restoran, mutfak ve lobi mekânlarının tasarım özellikleri ve kriterleri incelenmesi.

 

Haftalık Detaylı Ders İçeriği

 Hafta

Detaylı İçerik

Önerilen Kaynak

 Hafta 1

Dersin içeriğinin açıklanması, Genel olarak otel, motel, restoran yapıları.

 Hafta 2

Otel yapılarının işlevsel organizasyonu - şemalar.

 Hafta 3

Tatil yapılarında konaklama, kent içi oteller.

 Hafta 4

Kent içi otellere ilişkin örnekler- Trabzon Zorlu oteli.

 Hafta 5

Farklı standartlarda oteller ve nitelikleri- Rize Dedeman oteli.

 Hafta 6

Tatil köylerinde konaklama / yeme- içme mekanları.

 Hafta 7

Otellerde farklı tip odalar, açık mekan ilişkileri, restorantlar.

 Hafta 8

Kent içi yeme- içme mekanları olarak Restaurant ve Lokanta

 Hafta 9

Arasınav

 Hafta 10

Restaurant ve Lokanta mutfakları, işlev şemaları.

 Hafta 11

Yeme- içme mekanlarında oturma düzenleri, donatılar, ölçüler.

 Hafta 12

Yeme- içme mekanlarında dekoratif ögeler.

 Hafta 13

Yeme- içme mekanlarında dekoratif ögeler.

 Hafta 14

Servis mekanlarında kullanılan donatılar.

 Hafta 15

Otel, motel, restaurant iç mekan örnekleri.

 Hafta 16

Dönem sonu sınavı

 

Ders Kitabı / Malzemesi

1Lawson,F.,Hotels . 1976;Motels and Condominiums:Design,Planning and Maintenance,Cahners.

2mlnhyh

 

İlave Kaynak

 

Ölçme Yöntemi

Yöntem

Hafta

Tarih

Süre (Saat)

Katkı (%)

Arasınav

9

06/04/2016

1

30

Yıl içi çalışma

12

27/04/2016

1

20

Dönem sonu sınavı

16

26/05/2016

1

50

 

Öğrenci İş Yükü

İşlem adı

Haftalık süre (saat)

Hafta sayısı

Dönem toplamı

Yüz yüze eğitim

2

14

28

Sınıf dışı çalışma

2

14

28

Laboratuar çalışması

0

0

0

Arasınav için hazırlık

6

1

6

Arasınav

2

1

2

Uygulama

1

8

8

Klinik Uygulama

0

0

0

Ödev

2

4

8

Proje

0

0

0

Kısa sınav

4

4

16

Dönem sonu sınavı için hazırlık

4

1

4

Dönem sonu sınavı

1

1

1

Diğer 1

2

1

2

Diğer 2

0

0

0

Toplam iş yükü

103