Türkçe | English
ECZACILIK FAKÜLTESİ / ECZACILIK BÖLÜMÜ
( I. ÖĞRETİM) 
Ders Bilgi Paketi
http://www.ktu.edu.tr/eczacilik
Tel: +90 0462 (462) 377 88 00
ECZF
ECZACILIK FAKÜLTESİ / ECZACILIK BÖLÜMÜ / ( I. ÖĞRETİM) 
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

ECZ3041Nutrasötikler ve Gıda Destekleri2+0+0AKTS:4
Yıl / YarıyılGüz Dönemi
Ders DuzeyiLisans
Yazılım Şekli Seçmeli
BölümüECZACILIK BÖLÜMÜ
Ön KoşulYok
Eğitim Sistemi
Dersin Süresi14 hafta - haftada 2 saat teorik
Öğretim ÜyesiProf. Dr. Oktay YILDIZ
Diğer Öğretim Üyesi
Öğretim DiliTürkçe
StajYok
 
Dersin Amacı:
 
Öğrenim KazanımlarıPÖKKÖY
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler :
ÖK - 1 : Nutrasötik ve takviye gıdanın tanımını yapabileceklerdir.2 - 6 - 101,
ÖK - 2 : Hangi ürünlerin bu kapsamda değerlendirileceğini öğreneceklerdir.2 - 6 - 101,
ÖK - 3 : Hangi durumlarda nutrasötiklerden faydalanılabileceğini ve neden önemli olduklarını bileceklerdir.2 - 6 - 101,
ÖK - 4 : Başlıca kullanılan nutrasötikler hakkında bilgi sahibi olacaklardır.2 - 6 - 101,
PÖKK :Program öğrenim kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı
 
Ders İçeriği
 
Haftalık Detaylı Ders Planı
 HaftaDetaylı İçerikÖnerilen Kaynak
 Hafta 1Nutrasötik ve Gıda Takviyesi Nedir
 Hafta 2Nutrasötiklerin Sınıflandırılması ve Kaynakları
 Hafta 3Nutrasötik ve Gıda Desteklerinin Genel Özellikleri ve Tercih Edilebileceği Durumlar
 Hafta 4Karbohidrat Türevleri ve Lifler
 Hafta 5Karbohidrat Türevleri ve Lifler
 Hafta 6Yağ Asitleri
 Hafta 7Omega 3, Omega 6 ve Omega 9 Yağ Asitleri
 Hafta 8Proteinler ve Nutrasötik Olarak Amino Asitler
 Hafta 9Ara sınav
 Hafta 10Proteinler ve Nutrasötik Olarak Amino Asitler
 Hafta 11Enzimler ve Enzim Destekleri
 Hafta 12B ve C Vitaminleri
 Hafta 13A, D, E ve K Vitaminleri
 Hafta 14Minerallerin Kullanımı ve Eksikliklerinde Görülen Durumlar
 Hafta 15Fenolik Bileşikler ve Kullanımları
 Hafta 16Final Sınavı
 
Ders Kitabı / Malzemesi
1Özer, C. 2021.Besin Takviyelerine Bilimsel Bakış, Akademisyen Kitabevi
2Demirci, M. 2010. Gıda Kimyası, EKİN KİTABEVİ YAYINLARI
 
İlave Kaynak
 
Ölçme Yöntemi
YöntemHaftaTarih

Süre (Saat)Katkı (%)
Arasınav 9 11.2023 1 50
Dönem sonu sınavı 16 2024 1 50
 
Öğrenci Çalışma Yükü
İşlem adıHaftalık süre (saat)

Hafta sayısı

Dönem toplamı
Yüz yüze eğitim 2 14 28
Sınıf dışı çalışma 3 14 42
Arasınav için hazırlık 2 7 14
Arasınav 1 1 1
Ödev 1 6 6
Kısa sınav 1 1 1
Dönem sonu sınavı için hazırlık 3 8 24
Dönem sonu sınavı 1 1 1
Toplam Çalışma Yükü117