Türkçe | English
ECZACILIK FAKÜLTESİ / ECZACILIK BÖLÜMÜ
( I. ÖĞRETİM)
Ders Bilgi Paketi
http://www.ktu.edu.tr/eczacilik
Tel: +90 0462 (462) 377 88 00
ECZF
ECZACILIK FAKÜLTESİ / ECZACILIK BÖLÜMÜ / ( I. ÖĞRETİM)
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

Amaçlar :
Çağdaş, bilimsel düzeyde, mesleği ile ilgili teknolojiyi kullanarak araştırmalar yapabilen, meslek etiğine sahip eczacılar yetiştirmek; evrensel ölçülerde, nitelikli, dinamik ve yenilikçi eğitim ve öğretim programları yürütmek; bilime dayalı araştırma ve faaliyetlere destek vermek, üretilen bilginin sağlığa yönelik hizmetlerde sunulmasında ve toplum yararına kullanılmasında görev almaktır.
 
Programın Öğrenim Kazanımları :
Bu bölümü başarı ile tamamlayan öğrenciler :
ÖK-1 : Eczacılık Meslek Bilimleri, Eczacılık Teknolojisi ve Temel Eczacılık Bilimleri ilgili konuları kavrar; kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahiptir.
ÖK-2 : Eczacılık konuları ile ilgili doğru ve güvenilir bilgiye ulaşır ve değerlendirerek uygular.
ÖK-3 : Eczacılık alanlarında edindiği bilgiyi kullanarak mevzuat ve etik kurallar çerçevesinde mesleğinin her alanında uygular.
ÖK-4 : Eczacılıkla ilgili konuları öğrenme ve uygulamada gelişen teknolojiyi kullanır.
ÖK-5 : Ölçme, temel ve ileri analiz yöntemleri ile analiz etme, deneysel verileri yorumlayabilme ve verilerden geçerli bir bilimsel sonuca ulaşabilme yeteneğine sahip olur.
ÖK-6 : Edindiği mesleki bilgileri, iletişim ve sosyal becerilerini toplumun bilgilendirilmesinde ve eczane, ilaç endüstrisi ve ilgili çalışma alanlarında kullanır ve uygular.
ÖK-7 : Eczacılık alanında sahip olduğu bilgileri yorumlar, analiz eder, mesleki ve etik değerleri gözeterek çözüm önerileri getirir, bilgiyi paylaşır ve ekip çalışması yapar.
ÖK-8 : İlaçların genel kullanımı, etkileşmeleri ve istenmeyen etkileri konusunda toplumu bilgilendirmek üzere sözlü ya da yazılı olarak iletişim kurar.
ÖK-9 : Edindiği mesleki bilgileri kullanarak bireysel veya ekip olarak araştırma yapar, alanındaki diğer meslek gruplarıyla işbirliği içinde çalışır ve karşılaşılan sorunları çözmek için sorumluluk alır.
ÖK-10 : Yaşam boyu öğrenme ilkesine bağlı kalarak güncel bilgiye ulaşır, bu bilgileri geliştirmek için doğru kaynakları seçer ve kullanır.
ÖK-11 : İlaç ve sağlık alanında, diğer meslek grupları, iç ve dış paydaşları ile işbirliği yapar; öğrenimi sürecince ve mezuniyet sonrasında meslek içi eğitim ve etkinliklere katılır.
ÖK-12 : Sahip olduğu yabancı dil bilgisi ve bilgisayar yetkinliğini kullanarak, ulusal ve/veya uluslararası etkinliklere katılarak sözlü ve yazılı iletişim kurar.
ÖK-13 : Sağlık alanında edindiği bilgi ve becerilerini, halk sağlığı, çevre koruma ve iş güvenliği konularında ilgili mevzuata ve etik değerlere uygun olarak kullanır, meslektaşları ve topluma örnek olur.
ÖK-14 : Kalite yönetimi ve süreçlerine uygun davranır ve bu süreçlere katılır.
   
   
TYYÇ/Program Kazanımları Matrisi