Türkçe | English
SÜRMENE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / GEMİ İNŞAATI ve GEMİ MAKİNELERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
( I. ÖĞRETİM)
Ders Bilgi Paketi
https://www.ktu.edu.tr/gemiinsaati
Tel: +90 0462 7522805
SDBF
SÜRMENE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / GEMİ İNŞAATI ve GEMİ MAKİNELERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ / ( I. ÖĞRETİM)
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

Amaçlar :
EA 1: Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri alanında üretim, üretim planlama, ürün ve süreç tasarımı, proje ve risk yönetimi, satın alma, satış, bakım-onarım, servis, test ve muayene, klaslama, kalite kontrol, iş sağlığı ve güvenliği vb. mesleki konularda başarılı olan,
EA 2: Tasarım, üretim ve araştırma-geliştirme faaliyetlerinde bulunan ve kuruluşların rekabet koşullarına olumlu katkılarda bulunabilen,
EA 3: Mesleki kariyerinde; yaşam boyu öğrenme ve kendini geliştirme prensiplerini etkin olarak uygulayabilen,
EA 4: Mesleki konulardaki araştırma, geliştirme faaliyetlerinde ve proje uygulamalarında; disiplinler arası bağlantılar geliştirebilen ve gerekli değerlendirmeler yapabilen,
EA 5: Girişimci yaklaşımla yeni iş sahaları oluşturabilen, endüstriyel gelişmeye katkı sağlayabilen, yöneticilik ve akademik konularda başarılı olabilen,
EA 6: Etik değerleri gözeten, küresel, sosyal, çevresel ve ekonomik koşulların farkında olan Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendislerini yetiştirmektir.
 
Programın Öğrenim Kazanımları :
Bu bölümü başarı ile tamamlayan öğrenciler :
ÖK-1 : Matematik, Fen bilimleri ve Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği disiplinine özgü konularda yeterli bilgi birikimini edinerek mühendislik problemlerinin çözümünde kullanabilme becerisini kazanabilmelidir.
ÖK-2 : Proje yönetimi, risk yönetimi, iş hayatındaki uygulamalar, girişimcilik, yenilikçilik ve sürdürülebilir kalkınma hakkında farkındalık gösterebilmelidir.
ÖK-3 : Karmaşık bir sistemi, süreci, cihazı veya ürünü gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında modern tasarım yöntemlerini uygulayarak tasarlama becerisi edinebilmelidir.
ÖK-4 : Mühendislik uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli olan modern teknik ve araçları seçme ve kullanma becerisini edinebilmelidir.
ÖK-5 : Disipline özgü mühendislik problemlerinin veya araştırma konularının incelenmesi için veri toplama, deney tasarlama, deney yapma, sonuçları analiz etme ve bulguları yorumlama becerisini kazanabilmelidir.
ÖK-6 : Disiplin içi veya çok disiplinli alanlarda etkin biçimde takım içinde ya da bireysel olarak çalışabilme becerisi kazanabilmelidir.
ÖK-7 : Mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahip olmalıdır.
ÖK-8 : Yaşam boyu öğrenme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisini kazanabilmelidir.
ÖK-9 : Türkçe ve en az bir yabancı dilde sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisini kazanabilmelidir.
ÖK-10 : Mühendislik problemlerini saptama, tanımlama, formüle etme, uygun analiz ve modelleme yöntemlerini kullanarak çözme becerisini kazanabilmelidir.
ÖK-11 : Mühendislik uygulamalarının sağlık, çevre ve güvenlik üzerindeki evrensel ve toplumsal boyutlardaki etkileri ve hukuksal sonuçları konusunda farkındalık edinebilmelidir.