Türkçe | English
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI
TEZLİ YÜKSEK LİSANS
Ders Bilgi Paketi
http://www.katalog.ktu.edu.tr/DersBilgiPaketi/generalinfo.aspx?pid=4396&lang=1
Tel: +90 0462 +90 462 3778353
FBE
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI / TEZLİ YÜKSEK LİSANS
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

Amaçlar :
1- Yazılım mühendisliğini ilgilendiren ileri problemleri çözebilmek için gereken bilgi, beceri, ve anlayışa sahip olma
2- Yazılım mühendisliğinin belirli alanlarında literatüre, yöntemlere ve uygulamalara hakim olma
3- Farklı disiplinlerle işbirliği yaparak tek veya çoklu disiplinli problemlere kalite ve standartlara uygun çözüm getirebilme
4- Alanı ile ilgili bilimsel gelişmeleri takip ederek eğitiminde süreklilik becerisini kazanma
5- Yazılım Mühendisliği ile ilgili hukuki, sosyal ve sorumluluklarını bilme
 
Programın Kazanımları :
Bu bölümü başarı ile tamamlayan öğrenciler :
PK-1 : PÇ-1: Hesaplama, matematik, bilgisayar bilimleri ve Yazılım Mühendisliği alanında bilimsel araştırma yaparak bilgiye genişlemesine ve derinlemesine kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahiptir. (Bilgi)
PK-2 : PÇ-2: Yazılım yaşam döngüsü, yazılım belirtim ve yazılım süreç modelleri, yazılım proje yönetimi ve ulusal/uluslararası kalite standartları hakkında bilgilere sahiptir. (Bilgi)
PK-3 : PÇ-3: Yazılım mühendisliği alanının ilişkili olduğu disiplinler arası etkileşimi kurabilme, ilgili alanlar için yazılım sistemi planlama, tasarlama, geliştirme, yönetim ve evrimindeki problemleri tanımlama, analiz etme ve bunlara standartlara göre kaliteli çözümler üretme, proje ve risk yönetim becerisi. (Beceri)
PK-4 : PÇ-4: Yazılım mühendisliği alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanabilme, ileri düzey hesaplama ve/veya bilişim bilgilerini yazılım mühendisliği problemlerini çözmede uygulama becerisi. (Beceri)
PK-5 : PÇ-5: Alanında bağımsız olarak çözümler üretir, çok disiplinli ekiplerde takım liderliği yapar, karmaşık durumlarda optimum bir şekilde çözüm yaklaşımları geliştirir, sorumluluk alır. (Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği)
PK-6 : PÇ-6: Alanındaki güncel gelişmeleri takip eder, bilgiye erişir, güncel teknolojileri bilir,bilimsel araştırma gerçekleştirir, yeni ve/veya özgün fikir ve yöntemler geliştirir; yenilikçilik ve sürdürülebilir kalkınmanın önemi, mesleğinin yeni ve gelişmekte olan uygulamaları hakkında farkındalığa sahip olduğunu inceler ve uygulamalarıyla gösterir. (Öğrenme Yetkinliği)
PK-7 : PÇ-7: Çalışmalarının süreç ve sonuçlarını, ulusal / uluslar arası ortamlarda sistematik ve net bir şekilde yazılı, sözlü ve/veya iletişim teknolojilerini ileri düzeyde kullanarak aktarır. (İletişim ve Sosyal Yetkinlik)
PK-8 : PÇ-8: Çalışma alanlarının hukuksal, sosyal ve çevresel boyutlarını anlar. (İletişim ve Sosyal Yetkinlik)
PK-9 : PÇ-9: Çalışma alanları ile ilgili verileri, toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik kurallar gözetilerek toplar, üretir, yorumlar, bilgi üretiminde kullanır ve duyurur. (Alana Özgü Yetkinlik)
   
   
TYYÇ/Program Kazanımları Matrisi