Türkçe | English
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / SAĞLIK FİZİĞİ ANABİLİM DALI
SAĞLIK FİZİĞİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS
Ders Bilgi Paketi
http://www.ktu.edu.tr/sabesaglikfizigi
Tel: +90 0462 4623775339
SABE
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / SAĞLIK FİZİĞİ ANABİLİM DALI / SAĞLIK FİZİĞİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

Amaçlar :
Sağlık Fiziği Yüksek Lisans programımız, sağlık fiziği alanında eğitim ve araştırmalarda katkılar yapacak ve liderlik yapabilecek nitelikli bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir Programımızın amaçlarından birisi de, ilgili displinin sorunlarına çözüm üreten projeler hazırlayacak donanımda mezunlar yetiştirmektir. Programımızın temel misyonu ülkemizde sağlık fiziği insan gücünün çözüm getirmesi beklenen sağlık (medikal) sorunlarının çözümü ve araştırmacı potansiyelinin artırılmasına yönelik katkılar sağlamaktır. Son yıllarda sağlık hizmetlerindeki gelişim ve yaygınlaşmaya paralel olarak radyasyon onkolojisi, diagnostik radyoloji, nükleer tıp ve radyasyondan korunma alanlarında kalifiye sağlık fizikçilerine duyulan ihtiyacı karşılamak üzere faaliyetlerine devam eden Sağlık Fiziği Yüksek Lisans programımız ülkemiz ihtiyaçlarının giderilmesine ve buna bağlı olarak evrensel bilime katkıda bulunmayı sürdürmektedir.
 
Programın Kazanımları :
Bu bölümü başarı ile tamamlayan öğrenciler :
PK-1 : İyonize radyasyonun tanı ve tedavide kullanılması ile ilgili teknik donanımı ve tedavi planını tasarlayıp uygulayabilme becerisine sahip olur.
PK-2 : Radyasyonun sağlık alanında önemini/katkılarını ve zararlı etkilerini değerlendirebilme ve radyasyondan korunma kurallarını uygular.
PK-3 : Mesleğinin bilinçli, dikkatli, özverili ve sorumluluk gerektiren bir meslek olduğunun bilincinde olur ve bu mesleğe uygun bilgi ve beceriye sahip olur.
PK-4 : Tanı ve tedavilerdeki bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izler, bilimsel araştırma yaparak sonuçları klinikte kullanılır hale getirir ve bu becerileri politika geliştirme süreçlerine uyarlama becerisine sahip olur.
PK-5 : Mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahip olur.
PK-6 : Alanındaki konuların tartışıldığı platformlarda özgün görüşlerini savunur ve alanındaki yetkinliğini gösteren etkili bir iletişim kurar.
PK-7 : Alanının ilişkili olduğu disiplinler arası etkileşimi kavrar; yeni ve karmaşık fikirleri analiz, sentez ve değerlendirmede uzmanlık gerektiren bilgileri kullanarak özgün sonuçlara ulaşır.
PK-8 : Bir yabancı dilde ileri düzeyde yazılı, sözlü ve görsel iletişim kurar.
PK-9 : Alanında çalışma ve araştırma gruplarında takım üyesi olarak çalışır ve sorumluluk alabilme becerisine sahip olur.
   
   
TYYÇ/Program Kazanımları Matrisi