Türkçe | English
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / HASTANE ENFEKSİYONLARININ KONTROLÜ ANABİLİM DALI
DOKTORA
Ders Bilgi Paketi
https://www.ktu.edu.tr/sabe
Tel: +90 0462
SABE
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / HASTANE ENFEKSİYONLARININ KONTROLÜ ANABİLİM DALI / DOKTORA
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

Amaçlar :
Sağlık bilimleri alanında multidisipliner bir program olması hedeflenen HASTANE ENFEKSİYONLARINI ÖNLEME Doktora programında, değişik nedenlerle hastaneye yatan bir hastada, hastaneye başvurduğunda kuluçka döneminde olmayan ve hastaneye yattıktan 48-72 saat geçtikten sonra gelişen veya taburcu olduktan sonra 10 gün içinde ortaya çıkan enfeksiyonlar olarak tanımlanan hastane enfeksiyonları ile mücadelede başarılı olmak amacıyla, ülkemizdeki tüm hastanelerde enfeksiyon kontrol komitelerinde görev alabilecek ulusal ve uluslararası normlara uygun şekilde yetiştirilmiş, faaliyet alanlarını ilgilendiren konularda gereken bilgi ve becerileri öğrenmiş ve yeni bilgiler üretebilecek donanımlı, hastane enfeksiyonları ile mücadelede aktif olarak yer alacak ve eğitim verme yetisi kazanmış nitelikli uzmanların yetiştirilmesi amaçlanmıştır.
 
Programın Kazanımları :
Bu bölümü başarı ile tamamlayan öğrenciler :
PK-1 : Yüksek lisans düzeyinde edindiği hücre biyolojisi ve moleküler biyoloji alanındaki bilgileri akademik düzeyde tartışabilecek seviyede hatırlar, genişletir ve derinleştirir.
PK-2 : Yüksek lisans düzeyinde edindiği genetik ve kalıtım bilgilerini akademik düzeyde tartışabilecek seviyede hatırlar, genişletir ve derinleştirir.
PK-3 : İşlevsel genombilim ve rekombinant DNA teknolojisi alanlarındaki bilgileri akademik düzeyde tartışabilecek seviyede hatırlar, genişletir ve derinleştirir.
PK-4 : Etik ilkelerin ve etik kurulların birey ve toplum için önemini bilir, etik kuralları benimseyerek uygular ve etik sorunların çözümüne katkıda bulunur.
PK-5 : Alanı ile ilgili biyoenformatik araçlarıNI ve biyoistatistik yöntemlerini bilir, uygun olanları seçerek kullanır, sonuçları doğru olarak yorumlar ve değerlendirir.
PK-6 : Araştırma projesi hazırlayıp bağımsız olarak yürütebilecek seviyede teorik/pratik beceriyi kullanır.
PK-7 : Alanı ile ilgili çalışmaları etkin şekilde tasarlar ve uygular.
PK-8 : Alanı ile ilgili bilimsel yayınları takip eder, eleştirel değerlendirmesini yapar ve aktarır.
PK-9 : Alanı ile ilgili teknolojik cihaz ve aletleri etkinlikle kullanır.
PK-10 : Alanı ile ilgi yöntemleri ve yaklaşımları farklı bir alanda bağımsız olarak uygulayarak alanındaki gelişmelere katkı sağlar.
PK-11 : Alanı ile ilgili yaptığı özgün çalışmaları ulusal/uluslararası hakemli dergilerde yayımlar ve bilimsel toplantılarda sunar.
PK-12 : Alanı ile ilgili ve disiplinler arası sorunların çözümünde özgün çözümler geliştirir ve sorumluluk alarak bağımsız çalışmalar yürütür.
PK-13 : Alanı ile ilgili güncel konu ve uygulamaları takip eder ve bunları kanıt üretmek için kullanır.
PK-14 : Alanı ile ilgili bilimsel ve teknolojik gelişmeleri toplumsal bilinç düzeyini geliştirme sürecinde sorumluluk alarak kullanır.
PK-15 : Alanı ile ilgili güncel bilgileri, etik kuralları gözeterek, diğer sağlık disiplinleriyle birlikte toplumsal sağlık sorunlarının çözümüne yönelik strateji geliştirme sürecinde kullanır.
   
   
TYYÇ/Program Kazanımları Matrisi