Türkçe | English
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / TIBBİ BİYOLOJİ ANABİLİM DALI
DOKTORA
Ders Bilgi Paketi
https://www.ktu.edu.tr/sabetibbibiyoloji
Tel: +90 0462 3777941
SABE
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / TIBBİ BİYOLOJİ ANABİLİM DALI / DOKTORA
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

Amaçlar :
Genetik temelli hastalıklarla ilgili güncel bilgileri takip eden ve bu hastalıkların hücresel ve moleküler düzeyde tanımlanmasına ve tedavisine yönelik yeni teknolojiler ışığında, etik ilkeler çerçevesinde Ar-Ge çalışmaları yürüterek sonuçlarını paylaşabilen bilim doktoru yetiştirmektir.
 
Programın Kazanımları :
Bu bölümü başarı ile tamamlayan öğrenciler :
PK-1 : Yüksek lisans düzeyinde edindiği hücre biyolojisi ve moleküler biyoloji alanındaki bilgileri akademik düzeyde tartışabilecek seviyede hatırlar, genişletir ve derinleştirir. (BİLGİ)
PK-2 : Yüksek lisans düzeyinde edindiği genetik ve kalıtım bilgilerini akademik düzeyde tartışabilecek seviyede hatırlar, genişletir ve derinleştirir. (BİLGİ)
PK-3 : İşlevsel genombilim ve rekombinant DNA teknolojisi alanlarındaki bilgileri akademik düzeyde tartışabilecek seviyede hatırlar, genişletir ve derinleştirir. (BİLGİ)
PK-4 : Etik ilkelerin ve etik kurulların birey ve toplum için önemini bilir, etik kuralları benimseyerek uygular ve etik sorunların çözümüne katkıda bulunur. (BİLGİ/YETKİNLİK)
PK-5 : Alanı ile ilgili biyoenformatik araçları ve biyoistatistik yöntemlerini bilir, uygun olanları seçerek kullanır, sonuçları doğru olarak yorumlar ve değerlendirir. (BİLGİ?BECERİ-YETKİNLİK)
PK-6 : Araştırma projesi hazırlayıp bağımsız olarak yürütebilecek seviyede teorik/pratik beceriyi kullanır. (BECERİ)
PK-7 : Alanı ile ilgili çalışmaları etkin şekilde tasarlar ve uygular. (BECERİ)
PK-8 : Alanı ile ilgili bilimsel yayınları takip eder, eleştirel değerlendirmesini yapar ve aktarır. (BECERİ)
PK-9 : Alanı ile ilgili teknolojik cihaz ve aletleri etkinlikle kullanır. (BECERİ)
PK-10 : Alanı ile ilgi yöntemleri ve yaklaşımları farklı bir alanda bağımsız olarak uygulayarak alanındaki gelişmelere katkı sağlar. (BECERİ)
PK-11 : Alanı ile ilgili yaptığı özgün çalışmaları ulusal/uluslararası hakemli dergilerde yayımlar ve bilimsel toplantılarda sunar. (YETKİNLİK)
PK-12 : Alanı ile ilgili ve disiplinler arası sorunların çözümünde özgün çözümler geliştirir ve sorumluluk alarak bağımsız çalışmalar yürütür. (YETKİNLİK)
PK-13 : Alanı ile ilgili güncel konu ve uygulamaları takip eder ve bunları kanıt üretmek için kullanır. (YETKİNLİK)
PK-14 : Alanı ile ilgili bilimsel ve teknolojik gelişmeleri toplumsal bilinç düzeyini geliştirme sürecinde sorumluluk alarak kullanır. (YETKİNLİK)
PK-15 : Alanı ile ilgili güncel bilgileri, etik kuralları gözeterek, diğer sağlık disiplinleriyle birlikte toplumsal sağlık sorunlarının çözümüne yönelik strateji geliştirme sürecinde kullanır. (YETKİNLİK)
   
   
TYYÇ/Program Kazanımları Matrisi