Türkçe | English
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / DOĞUM ve KADIN HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ ANABİLİM DALI
DOĞUM VE KADIN HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ TYL
Ders Bilgi Paketi
www.ktu.edu.tr/sbf
Tel: +90 0462 0462 2300476-1865
SABE
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / DOĞUM ve KADIN HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ ANABİLİM DALI / DOĞUM VE KADIN HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ TYL
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

Amaçlar :
Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programı hemşirelik hizmetlerini daha etkin ve verimli duruma getirmek için planlayıcı, örgütleyici, denetleyici ve geliştirici özelliklere sahip; kaliteli hizmet anlayışı içinde bilgi, beceri ve ileri teknolojiyi etkin biçimde kullanabilen; araştırma bulgularına dayalı eğitim planlayabilen; toplumun değişik kesimleri ile etkin iletişim kurabilen; bilimsel gelişmeleri izleyerek mesleki ve akademik alanda kullanabilen sorgulayıcı ve araştırıcı uzman
hemşireler yetiştirmektedir.
 
Programın Kazanımları :
Bu bölümü başarı ile tamamlayan öğrenciler :
PK-1 : Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği ile ilgili mevzuata uygun ve mesleki etik kod ve ilkeler çerçevesinde tutum ve davranışta bulunur.
PK-2 : Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği alanında sağlığı koruyucu, yükseltici, tedavi ve rehabilite edici, birey merkezli hemşirelik bakımını kapsamlı olarak planlar, uygular.
PK-3 : Diğer disiplinler ile etkili iletişim kurar ve ekip anlayışı içerisinde işbirliği yapar.
PK-4 : Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliğine yönelik bakımının kalitesini geliştirmek için liderlik eder.
PK-5 : Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği alanına özgü, yenilik getirecek kanıta dayalı araştırmalar planlayabilir, uygulayabilir, elde ettiği bulguları rapor edebilir, bilimsel toplantılarda sunar ve ulusal/uluslar arası kabul görmüş hakemli bir dergide yayınlayabilir.
PK-6 : Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği alanında inovatif teknolojik cihaz ve aletlerin kullanımını bilir, interaktif öğrenme yöntemlerini kullanarak eğitimlerini uygular ve bu alandaki güncel literatürü takip ederek yaşam boyu öğrenmeyi amaç edinir.
PK-7 : Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği alanına özgü bilimsel çalışmalarında en az bir yabancı dil kullanır ve alandaki uzman kişiler ile yazılı, sözlü, görsel iletişim kurar.
PK-8 : Hemşirelik faaliyetlerinde eleştirel düşünme ve bilimsel sorun çözme yöntemlerini kullanılır
PK-9 : Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği alanına yenilik getirecek bir konuyu sistematik bir yaklaşımla bağımsız olarak değerlendirebilir, araştırabilir, ulusal/uluslararası kabul görmüş hakemli bir dergide yayınlayabilir ve bilimsel toplantılarda sunabilir.
PK-10 : Diğer sağlık disiplinleri ile çalışarak yaşadığı toplumun sağlık alanındaki bilimsel, teknolojik, sosyal, kültürel gelişimini takip eder ve Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği alanında toplumu bilgilendirir ve farkındalık oluşturur.
PK-11 : Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliğine ilişkin güncel bilgilerini ulusal değerler doğrultusunda bakıma yansıtabilir ve toplum yararına kullanabilir.
PK-12 : Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği alanına yönelik yapılan bilimsel çalışmalarda kullanılan araştırma yöntemleri ve istatistiksel analiz hakkında bilgi sahibidir.
PK-13 : Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği alanında inovatif yaklaşımla yenilik getirecek araştırma ve geliştirme faaliyetlerini yürütebilir.
   
   
TYYÇ/Program Kazanımları Matrisi