Türkçe | English
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / MİMARLIK ANABİLİM DALI
TEZLİ YÜKSEK LİSANS
Ders Bilgi Paketi
http://www.mimarlik.ktu.edu.tr
Tel: +90 0462 3772605
FBE
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / MİMARLIK ANABİLİM DALI / TEZLİ YÜKSEK LİSANS
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

Amaçlar :
Mezunları disiplinlerarası bir çerçevede mimarlık araştırmaları yapabilecek seviyede eğitmektir.
 
Programın Kazanımları :
Bu bölümü başarı ile tamamlayan öğrenciler :
PK-1 : Lisans yeterlilikleri sonrasında ileri düzey bilgi ve kavrayışa sahip olma, bu bilgileri pratik alanda uygulayabilme.
PK-2 : Çalışma alanı ile ilgili akademik bir çalışma veya uygulamanın bağımsız olarak sorumluluğunu alarak programlama, yürütme, yönetme ve uygulama aşamalarını örgütleyebilme.
PK-3 : Alanı ile ilgili bilimsel çalışma ve uygulamalarda nesnel sorgulama ve eleştirel bakış açısı kazanabilme, uygun araştırma yöntem ve tekniklerini örgütleyebilme ve özgün çalışmalar üretebilme.
PK-4 : Alanındaki güncel gelişmeleri takip etme, çağdaş ve bilimsel bilgiye ulaşabilme, yeni bilgi üretme, bunları değerlendirme, yorumlama, kullanabilme ve aktarma.
PK-5 : Çalışma alanının gerektirdiği içerik ve bağlamda ulusal ve uluslararası örnek durum, olay ya da mimari ürünleri analiz etme, yorumlama, karşılaştırma ve değerlendirme yapabilme.
PK-6 : Alanıyla ilgili bir çalışmayı grup olarak hazırlarken bilgi ve bilginin sunumu açısından katkıda bulunma, sorumluluk alarak çalışmayı yürütme, yönlendirebilme ve karşılaşılan sorunlar karşısında analitik çözüm üretebilme.
PK-7 : Alanıyla ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve sonuçların aktarılması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve evrensel etik değerlere uygun hareket edebilme.
PK-8 : Edindiği deneyim ve bilgileri farklı disiplin alanlarından gelen bilgilerle bütünleştirerek ve ilişki kurarak yeni bilgi ve yöntemler üretmek, böylece disiplinler arası/üstü proje ve araştırmalar yapabilme becerisi kazanma.
PK-9 : Çalışmalarını bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanarak sözlü, yazılı ve görsel olarak sistemli bir biçimde aktarabilme, sunma, yayın yapabilme; ulusal ve uluslararası ortamlarda diyalektik çerçevede tartışma yetkinliğine sahip olma ve bir yabancı dil ile iletişim kurabilme.
PK-10 : Mimarlık mesleğini ve mimarın toplum içindeki rolünü anlayarak, özellikle sosyal faktörleri de dikkate alan değerlendirmeler ve sunumlar yapabilme.
PK-11 : Yaşam boyu öğrenme, sürekli mesleki gelişim ve iletişim becerileri konusunda bilinçli hareket etme.
PK-12 : Alanıyla ilgili bilimsel çalışmalara katkı sağlayacak bilgisayar teknolojisi (bilimsel programlar) ile deneysel laboratuvarlardaki işleyişi kavrama, analiz etme ve uygulamalarına katabilme.
   
   
TYYÇ/Program Kazanımları Matrisi