Türkçe | English
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / YABAN HAYATI EKOLOJİSİ ve YÖNETİMİ ANABİLİM DALI
TEZLİ YÜKSEK LİSANS
Ders Bilgi Paketi
https://www.ktu.edu.tr/fbeyaban
Tel: +90 0462 04623772828
FBE
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / YABAN HAYATI EKOLOJİSİ ve YÖNETİMİ ANABİLİM DALI / TEZLİ YÜKSEK LİSANS
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

Amaçlar :
Programın amacı; yaban hayatı yani omurgalı yaban hayvanlarından kuşlar ve memeliler başta olmak üzere, iç su balıkları, amfibiler, sürüngenler, böcekler ve diğer omurgasız yaban hayvanlarının biyolojisi, ekolojisi, etolojisi ile orman, dağ, bozkır, sulak alan gibi ekosistemlerdeki öncelikle bitkiler (flora) ve diğer bütün ekosistem bileşenleriyle olan temel etkileşimler ile ilgili gerekli ve yeterli bilgilerle donanmış, yaban hayatı ile ilgili koruma, üretme, geliştirme, iyileştirme, hastalıklarla mücadele ve savaş, yaralı hayvanları bakım ve iyileştirme, dolgu-tahnit yaparak müze materyali hazırlama, yaban hayatının korunduğu milli park, tabiat parkı, tabiatı koruma alanı, yaban hayatı geliştirme sahası gibi alanların planlanması, avlak planlama, avcılık, av turizmi, biyolojik çeşitliliği dikkate alan orman amenajman planlarına yardımcı olunması, çevresel etki değerlendirme raporlarının hazırlanması, rüzgar-güneş enerji santralleri gibi proje alanlarında görev almak, yaban hayatı fotoğraf turları ve kuş-doğa gözlem turları gibi değişik ekoturizm etkinliklerini içeren konularda sürdürülebilir planlamalar ve uygulamalar yapabilen nitelikli teknik elemanlar yetiştirmektir.
 
Programın Kazanımları :
Bu bölümü başarı ile tamamlayan öğrenciler :
PK-1 : Uzmanlık alanında literatür taraması yaparak bilgiye ulaşır, bilgiyi değerlendirir, yorumlar ve uygular.
PK-2 : Yaban hayatına yönelik sorunları tanımlayabilir, çözmek için liderlik yapar, küresel, toplumsal ve ekosistem koşullarına alternatif çözümler üretebilme becerisi kazanır.
PK-3 : Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliğini ileri derecede kavrar ve bilgilerin güncelliğini sağlayacak yöntemleri kullanır.
PK-4 : Yaban hayatının sosyo-kültürel yapısını ortaya koyabilecek, farkındalık oluşturabilecek ve katılımcı yaklaşımla planlama, uygulama ve denetim yapma becerisi kazanır.
PK-5 : Yaban hayatı çalışmlarında uygulanan güncel teknik ve yöntemler hakkında detaylı bilgi sahibidir.
PK-6 : Bilişim teknolojileri, ölçüm-hesap ve analiz araçlarını kullanabilme becerisi kazanır.
PK-7 : Yaban hayatına yönelik yasaları ve mevzuatı anlama, uygulama ve sektörel yapılanmayı değerlendirebilme becerisi kazanır.
PK-8 : Çalışmalarını ulusal ve uluslararası ortamlarda sistematik ve açık bir şekilde yazılı ya da sözlü olarak sunar.
PK-9 : Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B2 genel düzeyinde kullanarak sözlü ve yazılı iletişim kurar.
PK-10 : Verilerin toplanması, yorumlanması, yayınlanması aşamalarında ve mesleki tüm etkinliklerde toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetir.
   
   
TYYÇ/Program Kazanımları Matrisi