Türkçe | English
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / ECZACILIKTA ANALİTİK KİMYA ANABİLİM DALI
ECZACILIKTA ANALİTİK KİMYA DOKTORA
Ders Bilgi Paketi
https://www.ktu.edu.tr/sabe
Tel: +90 0462 (462) 3777809
SABE
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / ECZACILIKTA ANALİTİK KİMYA ANABİLİM DALI / ECZACILIKTA ANALİTİK KİMYA DOKTORA
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

Amaçlar :
Analitik Kimya Anabilim Dalı Doktora programının amacı; gerek bölgenin ve gerekse ülkenin bilimsel alt yapısına destek olmak amacıyla ileri düzeyde rekabetçi, yurt dışında temsil kabiliyeti olan, alanında yetkin, hayat boyu öğrenmeyi benimsemiş, meslek etiğini ilke edinmiş, alanında uzman kişiler yetiştirmek, AR-GE faaliyetleri ile sağlık teknolojileri geliştirmek ve Ulusal ve Uluslararası projeler üretmektir.
 
Programın Kazanımları :
Bu bölümü başarı ile tamamlayan öğrenciler :
PK-1 : Yüksek lisans düzeyinde edindiği Analitik Kimya alanındaki güncel kuramsal ve pratik bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirir, derinleştirir ve disiplin için veya disiplinler arası yeni çalışmalarda kullanır. (BİLGİ)
PK-2 : Analitik Kimyadaki temel bilgi teknolojileri, teknik ekipman, cihaz ve aletler hakkında bilgi sahibidir ve ileri düzeyde kullanma becerisine sahiptir. (BİLGİ-BECERİ)
PK-3 : Alanında edindiği birikimi kullanarak analiz yöntemleri ile ilgili problemleri saptar, bu problemlerin çözümüne yönelik araştırmalar planlar, deneysel çalışmayı yapar ve sonuçları istatistiksel olarak değerlendirir. (BİLGİ-BECERİ)
PK-4 : Alanı ile ilgili güncel bilgileri yaratıcı ve eleştirel bakış açısı ile değerlendirerek yeni bir çalışmayı tasarlar, bağımsız olarak ve/veya ekip olarak yürütür ve ekip çalışmasında liderlik yapar. (BİLGİ-BECERİ-YETKİNLİK)
PK-5 : Alanında bir araştırma projesi tasarlayarak yazar, yaptığı çalışmayı tez olarak hazırlar, sunar ve savunur. (BECERİ)
PK-6 : Analitik Kimya alanında sahip olduğu bilgileri farklı disiplinlerden gelen bilgilerle ve kanıta dayalı uygulamalarla birleştirir, sorunları çözecek ortak öneriler getirir ve uygular. (BECERİ-YETKİNLİK)
PK-7 : Alanı ile ilgili bilimsel yayınları araştırır, okur, anlar ve değerlendirir. (YETKİNLİK)
PK-8 : Alanı ile ilgili en az bir bilimsel makaleyi ulusal ve/veya uluslararası hakemli dergilerde yayınlar, ulusal ve/veya uluslararası bilimsel etkinliklerde sunar ve uzman kişilerle alanıyla ilgili tartışır. (YETKİNLİK)
PK-9 : Edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgi ve becerilerini eğitim, sağlık, ilaç endüstrisi, gıda ve çevre alanlarına aktarır ve uygular. (YETKİNLİK)
PK-10 : Alanında edindiği bilgi ve becerilerini kullanarak Analitik Kimya alanında bilime yenilik getiren ve problemi çözmeye yönelik stratejiler belirler, süreçleri yönetir ve yeni alanlara uygular. (YETKİNLİK)
PK-11 : Yaşam boyu öğrenme ilkelerini benimser ve Analitik Kimyanın belli bir alanında uzmanlaşacak birikime sahiptir. (YETKİNLİK)
PK-12 : Alanında yaptığı tüm çalışmalarını bilimsel, toplumsal ve etik değerleri gözeterek yürütür. (YETKİNLİK)
   
   
TYYÇ/Program Kazanımları Matrisi