Türkçe | English
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / HEMŞİRELİK ANABİLİM DALI
HEMŞİRELİK DOKTORA
Ders Bilgi Paketi
http://www.ktu.edu.tr/sbf
Tel: +90 0462 +90 462 230 04 76
SABE
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / HEMŞİRELİK ANABİLİM DALI / HEMŞİRELİK DOKTORA
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

Amaçlar :
Hemşirelikte doktora programı gerek akademik ortamlarda gerekse çalışma alanlarında bilgi üretmek ve yaymak, bilim insanı yetiştirmek ve sağlık sistemi üzerinde etkili olabilecek lider, eğitici ve araştırmacı kadroların güçlendirilmesi amacıyla mezunlar yetiştirir.
 
Programın Kazanımları :
Bu bölümü başarı ile tamamlayan öğrenciler :
PK-1 : Hemşirelik alanına ilişkin bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirir; yeni ve karmaşık fikirleri analiz, sentez ve değerlendirmede sahip olduğu bilgiyi kullanır.
PK-2 : Hemşirelik kuramlarını, etik ilke ve değerlerinin önemini birey ve toplum için bilir.
PK-3 : Hemşirelik alanına yönelik yapılan bilimsel çalışmalarda kullanılan araştırma yöntemleri ve istatistiksel analiz hakkında bilgi sahibidir.
PK-4 : Alanına yenilik getirecek bir konuyu sistematik bir yaklaşımla bağımsız olarak değerlendir, yeni bir araştırma tasarımı planlar, uygular ve ulusal/uluslararası kabul görmüş hakemli bir dergide yayınlar, bilimsel toplantılarda sunar.
PK-5 : Bilgisayar dahil sağlık uygulamalarının gerektirdiği teknolojik cihaz ve aletlerin kullanımını ileri düzeyde bilir ve hemşirelik alanında uygular.
PK-6 : Hemşirelik alanı ve ilgili disiplinler arası sorunların çözümünde yönetim ve liderlik becerilerini kullanır.
PK-7 : Hemşirelik alanına ilişkin sorunların çözümünde eleştirel düşünme, sorun çözme ve karar verme becerilerini kullanarak inovatif yaklaşımla yeni düşünce ve yöntemler geliştirir.
PK-8 : Hemşirelik alanına ilişkin yenilik getirecek kanıta dayalı araştırmalar planlar ve uygular.
PK-9 : Hemşirelik alanındaki güncel literatürü takip eder ve yaşam boyu öğrenmeyi amaç edinir.
PK-10 : Hemşirelik alanındaki uzman kişilerle etkili iletişim kurar, konuları eleştirel bakış açısıyla tartışır ve özgün düşüncelerini savunur.
PK-11 : En az bir yabancı dili ileri düzeyde kullanarak alanında uzman kişilerle bilim ve teknoloji politikası kapsamında yazılı, sözlü ve görsel iletişim kurar.
PK-12 : Birey ve toplumla ilgili fiziksel, ruhsal, sosyal, kültürel ve etik sorunların çözümüne stratejik karar verme süreçlerini kullanarak katkıda bulunur.
PK-13 : Diğer sağlık disiplinleri ile çalışarak yaşadığı toplumun sağlık alanındaki bilimsel, teknolojik, sosyal, kültürel gelişimini izler ve bu kapsamda toplumu bilgilendirir.
PK-14 : Hemşireliğe ilişkin güncel bilgilerini ulusal değerler doğrultusunda toplum yararına kullanılır.
PK-15 : AR-GE kapsamında fikirler oluşturarak ulusal/uluslararası projelere katılma öz güvenine sahip olur.
   
   
TYYÇ/Program Kazanımları Matrisi