Türkçe | English
ORMAN FAKÜLTESİ / ORMAN ENDÜSTRİSİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
( I. ÖĞRETİM)
Ders Bilgi Paketi
https://www.ktu.edu.tr/oem
Tel: +90 0462 +90 (462) 3773248
ORF
ORMAN FAKÜLTESİ / ORMAN ENDÜSTRİSİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ / ( I. ÖĞRETİM)
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

Amaçlar :
Mesleğin etik uygulamalarını dikkate alarak, yeşil mutabakat ve geri dönüşüm gibi toplumsal ve küresel sorumluluklara duyarlı, stratejik orman varlığı odun ve diğer mühendislik malzemelerini kombine ederek ülke ve insanlık yararına çözümler üretmek üzere, orman endüstrisi ve ilişkili sektörlerde kamu ve/veya özel sektör kuruluşlarında tedarik, üretim ve pazarlama süreçlerinde Orman Endüstri Mühendisi olarak çalışmaları veya hizmet vermeleri; lisansüstü eğitim ve kariyer yapabilmeleri amaçlanmaktadır.
 
Programın Öğrenim Kazanımları :
Bu bölümü başarı ile tamamlayan öğrenciler :
ÖK-1 : Matematik, fen ve Orman Endüstri Mühendisliği ile ilgili mühendislik konularında yeterli bilgi birikimi; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri mühendislik problemlerini modelleme ve çözme için uygulayabilme becerisi kazanabilmelidir.
ÖK-2 : Orman Endüstrisi alanındaki karmaşık mühendislik problemlerini saptama, tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analiz ve modelleme yöntemlerini seçme ve uygulama becerisi kazanabilmelidir.
ÖK-3 : Orman Endüstrisi alanındaki karmaşık bir sistem, süreç, cihaz veya ürünü gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında, belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde proje olarak tasarlayıp yürütebilme, bu amaçla modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisi kazanabilmelidir.
ÖK-4 : Orman Endüstri Mühendisliği uygulamaları için gerekli olan modern teknik ve araçları geliştirme, seçme ve kullanma becerisine ve bilgi teknolojilerini etkin kullanma becerisine sahip olabilmelidir.
ÖK-5 : Orman Endüstri Mühendisliği problemlerinin incelenmesi için deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisine sahip olabilmelidir.
ÖK-6 : Disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilme becerisi ve bireysel çalışma yürütme yeteneği kazanabilmelidir.
ÖK-7 : Etkin yazılı ve sözlü iletişim becerisi ve en az bir yabancı dil bilgisi kazanabilmelidir.
ÖK-8 : Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliğini kavrayabilmeli, bu bilgilerin güncelliğini sağlayacak yöntemleri kullanabilmeli, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi kazanabilmelidir.
ÖK-9 : Mesleki ve etik sorumlulukları kavrama bilinci kazanabilmelidir.
ÖK-10 : İşletmecilik, kalite, pazarlama, yönetim ve organizasyon bilgi ve becerilerine sahip olabilmeli; proje, risk ve değişiklik yönetimi gibi iş hayatındaki uygulamalar hakkında bilgi, girişimcilik, yenilikçilik ve sürdürülebilir kalkınma hakkında farkındalık kazanabilmelidir.
ÖK-11 : Ülkenin orman endüstri mühendisliği alanıyla ilgili sorunlarına küresel ve toplumsal çerçevede sağlık, güvenlik ve çevre koşullarını da dikkate alarak çözüm üretebilmeli; çağın sorunları hakkında bilgi ve mühendislik çözümlerinin hukuksal sonuçları konusunda farkındalık kazanabilmelidir.
   
   
TYYÇ/Program Kazanımları Matrisi