Türkçe | English
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / HEMŞİRELİK ANABİLİM DALI
CERRAHİ HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ TEZLİ Y. LİSANS
Ders Bilgi Paketi
http://www.katalog.ktu.edu.tr/DersBilgiPaketi/generalinfo.aspx?pid=1693&lang=1
Tel: +90 0462 04622300476 , 8854
SABE
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / HEMŞİRELİK ANABİLİM DALI / CERRAHİ HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ TEZLİ Y. LİSANS
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

Amaçlar :
Cerrahi Hastalıklar Hemşireliği Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programının amacı hemşirelik hizmetlerini daha etkin ve verimli duruma getirmek için planlayıcı, örgütleyici, denetleyici ve geliştirici özelliklere sahip; kaliteli hizmet anlayışı içinde bilgi, beceri ve ileri teknolojiyi etkin biçimde kullanabilen; araştırma bulgularına dayalı eğitim planlayabilen; toplumun değişik kesimleri ile etkin iletişim kurabilen; bilimsel gelişmeleri izleyerek edindiği bilgiyi mesleki ve akademik alanda kullanabilen sorgulayıcı ve araştırıcı uzman hemşireler yetiştirmektedir.
 
Programın Kazanımları :
Bu bölümü başarı ile tamamlayan öğrenciler :
PK-1 : Alanı ile ilgili bilgisini uzmanlık düzeyinde geliştirir, derinleştirir; eriştiği bilginin farklı disiplinler ile ilişkisini kavrar.
PK-2 : Bedenin normal fizyolojik sürecini ve hastalığa bağlı ortaya çıkan durumları hücre düzeyinde ele alıp değerlendirir.
PK-3 : Bilişim ve iletişim teknolojileri dahil alanına ilişkin sağlık uygulamalarının gerektirdiği teknik ekipman, cihaz ve aletlerin kullanımını ileri düzeyde bilir; eriştiği bilgiyi kullanır.
PK-4 : Alanı ile ilgili temel düzeyde biyoistatistik bilgisine sahiptir ve en az bir istatistiksel analiz programını etkin ve doğru bir şekilde kullanır.
PK-5 : Alanı ile ilgili kanıta dayalı yeni bilgiler oluşturmak için farklı araştırma yöntemlerini kullanarak deneysel araştırmalar planlar, uygular, sonuçları yorumlar ve rapor eder.
PK-6 : Toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik sorunlara ilişkin karşılaşacağı karmaşık durumlarda, yeni stratejik yaklaşımlar geliştirir ve sorumluluk alarak çözüm üretir.
PK-7 : Bağımsız ve/veya ekip olarak çalışmalar yürütür, sorumluluk alır; disiplinler arası çalışmayı benimser.
PK-8 : Alanına yenilik getirecek bir konuyu sistematik bir yaklaşımla bağımsız olarak değerlendirir, araştırır, ulusal bir dergide yayınlar ve/veya bilimsel toplantılarda sunar.
PK-9 : Alanı ile ilgili bilgileri eleştirel bir bakış açısı ile değerlendirir ve olası sorunların çözümünde sistematik bir yaklaşımla karar verme becerilerini kullanır.
PK-10 : Yaşam boyu öğrenme ilkelerini benimser ve alanına ilişkin bilimsel gelişmeleri takip eder.
PK-11 : Uzman kişilerle etkili iletişim kurar, konuları eleştirel bakış açısıyla tartışır ve özgün düşüncelerini savunur.
PK-12 : En az bir yabancı dili ileri düzeyde kullanarak alanında uzman kişilerle bilim ve teknoloji politikası kapsamında yazılı, sözlü ve görsel iletişim kurar.
PK-13 : Alanı ile ilgili ulusal ve uluslararası düzeyde strateji, politika ve uygulama geliştirme çalışmalarını benimser, uygular ve değerlendirir.
PK-14 : Alanı ile ilgili bilgilerini ulusal değerler doğrultusunda bakıma yansıtır ve toplum yararına kullanır.
PK-15 : Mesleki etik, ilke, değer ve kavramları bilir ve uygular.
   
   
TYYÇ/Program Kazanımları Matrisi