Türkçe | English
MAÇKA MESLEK YÜKSEKOKULU / SU ÜRÜNLERİ BÖLÜMÜ
SU ÜRÜNLERİ
Ders Bilgi Paketi
http://www.ktu.edu.tr/yuksekokul/mackamyo/
Tel: +90 0462 5123536
MAMYO
MAÇKA MESLEK YÜKSEKOKULU / SU ÜRÜNLERİ BÖLÜMÜ / SU ÜRÜNLERİ
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

Eğitim Amaçları :
Programla ilgili bilgi, beceri, kavrama, uygulama, analiz, sentez, yaratıcılık ve değerlendirmeye ilişkin yeterliklerdir.
 
Programın Öğrenim Kazanımları :
Bu bölümü başarı ile tamamlayan öğrenciler :
PÖK-1: Su ürünleri alanlarıyla ilgili temel bilgilere sahiptir.
PÖK-2: Denizlerde ve içsularda ekonomik öneme sahip olan balıkları, yumuşakçaları ve kabukluları bilir, bunların üretimini ve yetiştiriciliğini yapar, pratik uygulamalarda karşılaşılan problemleri çözer
PÖK-3: Su Ürünlerinde tazelik ve kalite kontrolleri yapar, ekonomik öneme sahip olan su canlılarına farklı işleme teknikleri uygulayarak onlara farklı tadlar kazandırır
PÖK-4: Yetiştiriciliği yapılan ve avlanan su canlılarında hastalıklara neden olan mikroorganizma ve parazitleri inceler ve bunların neden olduğu hastalıklara karşı koruyucu ve tedavi edici uygulamalar yapar
PÖK-5: Yetiştiriciliği yapılan türlerin beslenme alışkanlıklarını, besinlerinin hazırlanmasını ve saklanmasını bilir ve besleme tekniklerini pratik olarak uygular.
PÖK-6: Denizlerde ve içsularda amatör ve profosyonel olarak yapılan avcılık yöntemlerini ve av araç ve gereçleri ile bunların kullanılmaları konusunda bilgi sahibidir.
PÖK-7: Yetiştiricilik ve işleme tesislerinin yönetimini üstlenir, piyasa ve arz talep etkisini inceleyip tüketici-üretici dengesinin nasıl olacağını bilir.
PÖK-8: Görev odaklı çalışır, analiz yapar zamanı ve emeği etkili kullanır.
PÖK-9: Objektiftir, iş ahlakına sahiptir. Analitik düşünme becerisi vardır.
PÖK-10: Su ürünleri üretiminde ve yetiştirilmesinde farklı istatistiki uygulamalar yapar, elde edilen verileri bilgisayar destekli ofis ve istatistiki programları kullanarak işler ve yorumlar