Türkçe | English
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / GEMİ İNŞAATI ve GEMİ MAKİNELERİ MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI
TEZLİ YÜKSEK LİSANS
Ders Bilgi Paketi
https://www.ktu.edu.tr/fbegemi
Tel: +90 0462 3778076
FBE
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / GEMİ İNŞAATI ve GEMİ MAKİNELERİ MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI / TEZLİ YÜKSEK LİSANS
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

Amaçlar :
Gemi İnşaatı sektörünün ihtiyaç duyduğu araştırıcı ve uygulayıcı, meslek bilgileri yanında çalıştığı alanı geliştirebilecek, teorik bilgi yanında uygulamaya da yönelik alt yapı ile donanmış, İngilizce okuyup yazabilecek, en az bir alt sektörel konuda uzmanlaşmış, proje üretme, hazırlama, uygulama ve yazma niteliği olan, ekip çalışmasına yatkın, kendine güvenen ve rekabete hazır, dürüst, mesleğini ve ülkesini seven elemanlar yetiştirmektir.
 
Programın Kazanımları :
Bu bölümü başarı ile tamamlayan öğrenciler :
PK-1 : Lisans düzeyi yeterliliklerine dayalı olarak, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği alanında bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirebilme ve derinleştirebilme.
PK-2 : Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği alanında özümsedikleri bilgiyi, problem çözme ve/veya uygulama becerilerini, disiplinler arası çalışmalarda kullanabilme.
PK-3 : Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri ı Mühendisliği alanı ile ilgili konularda strateji, politika ve uygulama planları geliştirebilme ve elde edilen sonuçları, kalite süreçleri çerçevesinde değerlendirebilme.
PK-4 : Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerleri gözeterek denetleyebilme ve bu değerleri öğretebilme.
PK-5 : Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini ileri düzeyde kullanabilme.
PK-6 : Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B2 genel düzeyinde kullanarak sözlü ve yazılı iletişim kurabilmek.
PK-7 : Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi çalışmalarını, nicel ve nitel veriler ile destekleyerek, alanındaki ve alan dışındaki gruplara, yazılı, sözlü ve görsel olarak sistemli biçimde aktarabilme.
PK-8 : Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilme ve öğrenmesini yönlendirebilme.
PK-9 : Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği alanı ile ilgili karşılaşılan sorunları araştırma yöntemlerini kullanarak çözümleyebilme.
PK-10 : Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği alanında edindiği bilgileri yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği konusunda farkındalık; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme.
PK-11 : Özgün ve disiplinler arası sorunların çözümlenmesini gerektiren ortamlarda liderlik yapabilme.
   
   
TYYÇ/Program Kazanımları Matrisi