Türkçe | English
GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ / RESİM BÖLÜMÜ
RESİM ( I. ÖĞRETİM)
Ders Bilgi Paketi
www.ktu.edu.tr
Tel: +90 0462 2281202 , 2281205

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ / RESİM BÖLÜMÜ / RESİM ( I. ÖĞRETİM)
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

KURULUŞ ve TARİHÇE  
Karadeniz Teknik Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 2004 yılında, Resim Bölümü ise 2005 yılında kurulmuştur. Akçaabat Yerleşkesinde bulunan binasında 2009-2010 eğitim-öğretim yılında, özel yetenek sınavı ile Resim Bölümü Lisans programında eğitim-öğretime başlamıştır. 2011-2012 eğitim-öğretim yılında Resim Anasanat Dalında Tezli Yüksek Lisans Programında eğitime başlamıştır. 2012-2013 eğitim-öğretim yılında Resim Bölümü Lisans Programında ilk mezunlarını vermiştir.
KAZANILAN DERECE  
Lisans.
DERECENİN DÜZEYİ  
Lisans  
EĞİTİM TÜRÜ  
Tam Zamanlı I. Öğretim
KABUL ve KAYIT ŞARTLARI  
Özel Yetenek Sınavları ile öğrenci kabul edilir. Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) puan türlerinden en az birinden 140 ve üzeri puan almak, Sınav ve Değerlendirmeler; ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu gereği Üniversite Yönetim Kurulunca belirlenecek esaslara göre Dekanlıkça yürütülür. Kayıt İşlemleri; ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunun ilgili bölümünde belirlenen esaslara göre KTÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülür.
PROGRAMIN AMACI  
Bölüm'de sanatçı adaylarının düşünsel, görsel ve sanatsal yeteneklerinin geliştirilmesi ve günümüz sanatına ve sanat ortamına katkı sağlayabilecek niteliklere ulaştırılmaları doğrultusunda eğitim yapılmaktadır.
ÖNCEKİ ÖĞRENMELERİN TANINMASI  
Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin tüm programlarında kayıtlı öğrencilerin, bir yükseköğretim kurumu dışında edindikleri kazanımların tanınması, kredilendirilmesi ve intibakı için uyulması gereken esasları belirlemek üzere 28.07.2023 tarih ve 340 sayılı Senato Kararı "Önceki Öğrenmenin Tanınması Yönergesi" kabul edilmiş ve yürürlüğe girmiştir.

Yönerge;
* Özel ilgi ile kazanılmış bilgi, beceri ve yetkinliklerinin program derslerinin yerine sayılmak üzere muafiyet sınavı yolu ile tanınması,
* İş yeri ve staj deneyimlerinin program derslerinin yerine sayılmak üzere portfolyo değerlendirme suretiyle tanınması,
* Özel ilgileri doğrultusunda akredite olmuş kurumlardan aldıkları sertifikaların kredilendirilmesini kapsamaktadır.

Önceki öğrenmelerin tanınması kapsamına alınan derslerin ilanı, başvuruların alınması ve değerlendirilmesi akademik takvimde belirtilen tarihlerde yapılmaktadır.
Önceki Öğrenmenin Tanınması öğrencilerimize ve işverenlere çok sayıda fayda sunacaktır. Öğrencilerimiz açısından; mesleki gelişim ve işgücü piyasasındaki hareketliliği artırması, eğitim tekrarı ve zaman israfını önlemesi, erken mezuniyet sağlaması, öğrenmenin maliyetini azaltması, öğrenmeyi teşvik etmesi, öğrencinin motivasyon ve öz güveninin artmasını sağlaması önceki öğrenmelerin tanınmasının getireceği faydalar arasında sayılabilir. İşverenler açısından bakıldığında ise; işyerindeki beceri veya yeterlilik eksikliklerinin giderilmesine, çalışanların eğitim amacıyla işyeri dışında geçireceği sürenin azaltılmasına ve böylece kaynakların daha verimli kullanılmasına katkı sağlayacaktır.
KAZANILACAK DERECEYE YÖNELİK GEREKLİLİKLER ve KURALLAR  
Müfredattaki bütün Dersleri başarmış olmak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı ortalamayı elde etmiş olmak.
SINAVLAR, ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME  
Güzel Sanatlar Fakültesinde bitirme projesi ve ön koşulu atölye dersleri için bütünleme sınavı ve mezuniyet sınavı yapılmaz. Atölye dersi 08.10. 2012 tarihli ve 763 sayılı yazının senato kararınca tek final olarak değerlendirilmektedir. (RES 103) Perspektif-I, (RES 106) Perspektif-II, (STA 103) Uygarlık Tarihi-I, (STA 104 ) Uygarlık Tarihi-II, (SECK 207) İkonografi, (STA 201) Türk Sanatı-I, (STA 202) Türk Sanatı-II, (GSF 201) Bilgisayar Destekli Grafik-I, (GFS 202) Bilgisayar Destekli Grafik-II, (SECK 202) Estetik dersleri bir yarıyıl içi yazılı sınav notu (%30), bir ödev (%20), bir final (%50) ortalaması alınarak değerlendirmeye alınmaktadır. Bu derslerin dışında kalan tüm dersler bir yarıyıl içi yazılı sınav notu (%50) ve bir final (%50) ortalaması alınarak değerlendirmeye alınmaktadır. Yarıyıl / yılsonu bitirme veya bütünleme sınavının ders başarı notuna katkısı %50 dir. Bir dersin yarı yıl sonu sınavına girebilmek için o derse kayıtlı olmak ve ilk defa alınan dersleri en az % 70 ine, uygulama ve laboratuarların en az %80 ine katılmak zorunludur. Yarıyıl sınavının harf notuna katkısı %50 dir. Yarıyıl sonu sınavında 100 (yüz) üzerinden en az 40 (kırk) puan alma zorunluluğu vardır. Öğrenciler DC ve daha düşük notlu derslerden bütünleme sınavına girebilirler. Bütünleme sınavında 100 üzerinden en az 40 puan almak zorunludur. Bütünleme sınavından alınan not, o dersin yarıyıl sonu sınav notu yerine geçer. Madde 6.(1) Bir Eğitim- Öğretim yılı ; güz yarıyılı ve bahar yarıyıl olmak üzere iki yarıyıldan oluşur. Herbir yarıyıl; ondört hafta ders, bir hafta ara sınav, iki hafta yarıyıl sonu sınav haftası ve bir hafta bütünleme sınav haftası olmak üzere onsekiz haftadan oluşur.Ara sınavlar dokuzuncu haftada yapılır ve bu hafta içinde ders yapılmaz. 2)Eğitim-öğretim
MEZUNİYET ŞARTLARI  
Programdaki toplam 240 AKTS karşılığı derslerin başarılmış olması ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması sağlanmış olması gerekmektedir.
MEZUNLARIN İSTİHDAM ALANLARI  
Sanat ve yaratıcılık ile ilgili geniş bir alanda istihdam olanağı.
ÜST DERECE PROGRAMLARINA GEÇİŞ  
Tezli Yüksek Lisans
İLETİŞİM BİLGİLERİ  
Adresi: K.T.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü, İnönü Cad. No:53, 61300 Akçaabat / TRABZON.
Telefonu: 2281202 , 2281205
Belge Geçer: 228 1283
E-Postagsfdean@ktu.edu.tr
Web Adresiwww.ktu.edu.tr
BÖLÜM OLANAKLARI  
Öğrencilerin yaratıcı yeteneklerini geliştirecek, eğitim-öğretim kalitesini yükseltecek gerekli donanımlara sahip Sanat Atölyeleri. Derslikler, Multi-Medya Salonlar, Baskı ve Duvar Resmi Atölyeleri, Resim Atölyeleri ve Sergi Salonu mevcuttur.