Türkçe | English
BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU / ELEKTRONİK ve OTOMASYON BÖLÜMÜ
ELEKTRONİK HABERLEŞME TEKNOLOJİSİ
Ders Bilgi Paketi
http://www.bmyo.edu.tr
Tel: +90 0462 8716922/8580

BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU / ELEKTRONİK ve OTOMASYON BÖLÜMÜ / ELEKTRONİK HABERLEŞME TEKNOLOJİSİ
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

KURULUŞ ve TARİHÇE  
Elektronik ve Otomasyon Bölümü bünyesinde faaliyet gösteren Elektronik Haberleşme Teknolojisi Programı 2005 yılında eğitim-öğretime başlamış olup, öğrenci kontenjanı 80 dir.
KAZANILAN DERECE  
Elektronik Haberleşme Teknikerliği
DERECENİN DÜZEYİ  
Ön Lisans  
EĞİTİM TÜRÜ  
Tam Zamanlı I. Öğretim
KABUL ve KAYIT ŞARTLARI  
Meslek liselerinin ilgili bölümlerinden mezun öğrenciler sınavsız geçişten faydalanıp kayıt yaptırabilmektedirler. ÖSS Say-1 ile de öğrenci alınmaktadır.
PROGRAMIN AMACI  
Programın amacı, toplumsal yaşamda ve iş dünyasında elektronik iletişim teknolojilerinde ihtiyaç duyulan üstün nitelikli, yetenek sahibi, analitik düşünebilen insan gücü yetiştirmektir.
ÖNCEKİ ÖĞRENMELERİN TANINMASI  
Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin tüm programlarında kayıtlı öğrencilerin, bir yükseköğretim kurumu dışında edindikleri kazanımların tanınması, kredilendirilmesi ve intibakı için uyulması gereken esasları belirlemek üzere 28.07.2023 tarih ve 340 sayılı Senato Kararı "Önceki Öğrenmenin Tanınması Yönergesi" kabul edilmiş ve yürürlüğe girmiştir.

Yönerge;
* Özel ilgi ile kazanılmış bilgi, beceri ve yetkinliklerinin program derslerinin yerine sayılmak üzere muafiyet sınavı yolu ile tanınması,
* İş yeri ve staj deneyimlerinin program derslerinin yerine sayılmak üzere portfolyo değerlendirme suretiyle tanınması,
* Özel ilgileri doğrultusunda akredite olmuş kurumlardan aldıkları sertifikaların kredilendirilmesini kapsamaktadır.

Önceki öğrenmelerin tanınması kapsamına alınan derslerin ilanı, başvuruların alınması ve değerlendirilmesi akademik takvimde belirtilen tarihlerde yapılmaktadır.
Önceki Öğrenmenin Tanınması öğrencilerimize ve işverenlere çok sayıda fayda sunacaktır. Öğrencilerimiz açısından; mesleki gelişim ve işgücü piyasasındaki hareketliliği artırması, eğitim tekrarı ve zaman israfını önlemesi, erken mezuniyet sağlaması, öğrenmenin maliyetini azaltması, öğrenmeyi teşvik etmesi, öğrencinin motivasyon ve öz güveninin artmasını sağlaması önceki öğrenmelerin tanınmasının getireceği faydalar arasında sayılabilir. İşverenler açısından bakıldığında ise; işyerindeki beceri veya yeterlilik eksikliklerinin giderilmesine, çalışanların eğitim amacıyla işyeri dışında geçireceği sürenin azaltılmasına ve böylece kaynakların daha verimli kullanılmasına katkı sağlayacaktır.
KAZANILACAK DERECEYE YÖNELİK GEREKLİLİKLER ve KURALLAR  
Öğrencilerin sağlaması gereken şartlar; Müfredattaki bütün dersleri en az DC derecesiyle geçmiş olmak, 4.0 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı ortalamayı elde etmiş olmak ve 40 günlük zorunlu stajı tamamlamış olmaktır.
SINAVLAR, ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME  
Bölümde; Arasınav ve Dönemsonu sınavı uygulanmaktadır. Arasınavın %50'si ve dönemsonu sınavının %50'si başarı notunu belirlemektedir.
MEZUNİYET ŞARTLARI  
Mezuniyet için gerekli tüm dersleri almak ve bu derslerden başarılı olmak koşulu ile devam etmekte olduğu programı en az 2.00 Genel Not Ortalaması ile tamamlamak ve toplam 40 işgünü stajını tamamlamış olmaktır.
MEZUNLARIN İSTİHDAM ALANLARI  
Bu programın öğrencileri, gezgin iletişim, sayısal haberleşme, bilgisayar ağları, internet ve elektronik devreleri konularında uzmanlaşarak sektörün aradığı nitelikli elemanlar olarak donatılmaktadır. Mezunlarımız radyo-tv kuruluşları, GSM operatörleri, telekomünikasyon sektöründe başarıyla çalışmaktadırlar.
ÜST DERECE PROGRAMLARINA GEÇİŞ  
Mezun olan öğrencilerimiz, Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği, Elektrik Mühendisliği, Elektrik Öğretmenliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik Öğretmenliği, Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği, Endüstriyel Teknoloji Öğretmenliği, Enerji Öğretmenliği, Fizik, Havacılık Elektrik ve Elektroniği, Kontrol Öğretmenliği, Meteoroloji Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği, Telekomünikasyon Öğretmenliği, Uzay Mühendisliği gibi fakültelere dikey geçiş yapabilmektedirler.
İLETİŞİM BİLGİLERİ  
Adresi: Vardallı Mahallesi Aydın Dumanoğlu Bulvarı No:1 61800 Beşikdüzü/Trabzon
Telefonu: 8716922/8580
Belge Geçer: 8717424
E-Postahguzelcik@ktu.edu.tr
Web Adresihttp://www.bmyo.edu.tr
BÖLÜM OLANAKLARI  
1 Adet Elektronik Labaratuarı ve öğrencilerin kendi projeleri için çalışabilecekleri atölye. 2 Adete bilgisayar labaratuarı vardır.Öğrencilerin kullanabilecekleri kütüphane, kablosuz internet imkanı ile kampüste bilgiye oldukça kolay şekilde ulaşılabilmekte olup, bölüm dersleri projeksiyonlu sınıflarda işlenmektedir. Ayrıca kampüse ait sosyal hizmetler sayesinde boş vakitlerinde çeşitli aktivitelerde yer alabilme imkanları mevcuttur.