|
BPAZ2014 | Perakende Yönetimi | 3+0+0 | AKTS:3 | Yıl / Yarıyıl | Bahar Dönemi | Ders Duzeyi | Ön Lisans | Yazılım Şekli | Seçmeli | Bölümü | PAZARLAMA ve REKLAMCILIK BÖLÜMÜ | Ön Koşul | Yok | Eğitim Sistemi | Yüz yüze | Dersin Süresi | 14 hafta - haftada 3 saat teorik | Öğretim Üyesi | -- | Diğer Öğretim Üyesi | ÖĞR. GÖR. Filiz KÖYEL, | Öğretim Dili | Türkçe | Staj | Yok | | Dersin Amacı: | Öğrencinin, sektöre, pazara ve müşteri özelliklerine göre perakendeci işletmelerin sınıflandırılmasını, yer türlerini belirleyebilmesini, mağaza düzeni hakkında bilgi elde edebilmesini, kategori yönetiminin oluşturulmasına, ürün çeşitlendirme planlama sürecine, fiyatlandırma türlerine, iletişim yöntemleri ve bütçesinin belirlenmesine iletişim programının planlanmasına katkıda bulunmasını sağlayacaktır. |
Öğrenim Kazanımları | PÖKK | ÖY | Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler : | | | ÖK - 1 : | Perakendeci işletmeleri yapısal olarak ayrıştırmak | 1,3,4,5,7 | 1 | ÖK - 2 : | Perakendeci ürün çeşitlendirmesi yapmak | 1,3,4,5,7 | 1 | ÖK - 3 : | Perakendeci işletmenin satın alma ve fiyatlandırma sistemini oluşturmak | 1,3,4,5,7 | 1 | ÖK - 4 : | Perakende iletişim karmasını oluşturmak | 1,3,4,5,7 | 1 | PÖKK :Program öğrenim kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı | |
Perakendeci işletmeleri sınıflandırmak ve yer türlerini saptamak. Perakendeci işletmeleri sınıflandırmak ve yer türlerini saptamak
Perakendeci işletmelerin özelliklerini saptamak
|
|
Haftalık Detaylı Ders Planı | Hafta | Detaylı İçerik | Önerilen Kaynak | Hafta 1 | Perakendeci işletmeleri sınıflandırmak ve yer türlerini saptamak | | Hafta 2 | Perakendeci işletmeleri sınıflandırmak ve yer türlerini saptamak
Perakendeci işletmelerin özelliklerini saptamak
| | Hafta 3 | Perakendeci işletmelerin özelliklerini saptamak
Perakendeci işletmelerin mağaza düzeni hakkında bilgi elde etmek
| | Hafta 4 | Perakendeci işletmelerin mağaza düzeni hakkında bilgi elde etmek | | Hafta 5 | Perakendeci işletmelerin mağaza düzeni hakkında bilgi elde etmek
Perakendeci işletmenin finansal bilgilerini elde etmek
| | Hafta 6 | Perakendeci işletmenin finansal bilgilerini elde etmek | | Hafta 7 | Kategori yönetiminin oluşturulmasına katkıda bulunmak | | Hafta 8 | Kategori yönetiminin oluşturulmasına katkıda bulunmak
Ürün çeşitlendirme planlama sürecine katkıda bulunmak
| | Hafta 9 | Yarıyı içi çalışma | | Hafta 10 | Ürün çeşitlendirme planlama sürecine katkıda bulunmak
Perakende satın alma sistemlerini saptamak
| | Hafta 11 | Perakendeci işletmenin fiyatlandırma yönteminin seçimin katkıda bulunmak | | Hafta 12 | Perakendeci işletmenin fiyatlandırma yönteminin seçimin katkıda bulunmak | | Hafta 13 | Perakendeci işletmenin fiyatlandırma yönteminin seçimin katkıda bulunmak
Perakendeci işletmenin iletişim yöntemleri ve bütçesini belirlemek
| | Hafta 14 | Perakendeci işletmenin iletişim yöntemleri ve bütçesini belirlemek
Perakende iletişim programının planlanması konusunda katkı sağlamak
| | Hafta 15 | Perakende iletişim programının planlanması konusunda katkı sağlamak | | Hafta 16 | Dönem Sonu Sınavı | | |
1 | Aydın,K. 2005; Perakende Yönetiminin Temelleri, Nobel Yayınları, İstanbul. | | |
Ölçme Yöntemi | Yöntem | Hafta | Tarih | Süre (Saat) | Katkı (%) | Arasınav | 9 | 9 2016 | 1 | 50 | Dönem sonu sınavı | 16 | 1 2017 | 0,50 | 50 | |
Öğrenci Çalışma Yükü | İşlem adı | Haftalık süre (saat) | Hafta sayısı | Dönem toplamı | Yüz yüze eğitim | 3 | 14 | 42 | Sınıf dışı çalışma | 1 | 8 | 8 | Arasınav için hazırlık | 5 | 2 | 10 | Arasınav | 1 | 1 | 1 | Kısa sınav | 1 | 1 | 1 | Dönem sonu sınavı için hazırlık | 1 | 10 | 10 | Dönem sonu sınavı | 1 | 1 | 1 | Toplam Çalışma Yükü | | | 73 |
|