|
AIMT2017 | Girişimcilik | 2+0+0 | AKTS:2 | Yıl / Yarıyıl | Güz Dönemi | Ders Duzeyi | Ön Lisans | Yazılım Şekli | Seçmeli | Bölümü | TASARIM BÖLÜMÜ | Ön Koşul | Yok | Eğitim Sistemi | Yüz yüze , Uzaktan Eğitim | Dersin Süresi | 14 hafta - haftada 2 saat teorik | Öğretim Üyesi | Öğretim Görevlisi Hakan ADANUR | Diğer Öğretim Üyesi | | Öğretim Dili | Türkçe | Staj | Yok | | Dersin Amacı: | Yeni işletme kurma ve yeni fikirleri ticarileştirme sürecini oluşturmak ve uygulamak ve girişimcilik ruhunu kazandırmak. |
Öğrenim Kazanımları | PÖKK | ÖY | Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler : | | | ÖK - 1 : | Ekomoni, mal, hizmet, arz, talep ve fiyat kavramlarını bilir.Üretim faktörlerini bilir. | 12 | 1, | ÖK - 2 : | Yeni iş fikri ve bir işletme için gerekli süreçleri bilir. | 12 | 1, | ÖK - 3 : | Girişimcilik kültürü ve girişimcilik ahlakını bilir. İş fikri ve iş planını bilir. | 12 | 1, | ÖK - 4 : | Girişimcilik kavramını ve girişimcilik türlerini bilir. | 12 | 1, | ÖK - 5 : | Girişimciliğin ülke için önemini ve girişimcileri destekleyen kuruluşları bilir. | 12 | 1, | PÖKK :Program öğrenim kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı | |
Bu derste Girişimcilik kavram ve yaklaşımları, girişimcilik süreci, girişimcilik kültürü, girişimcilik ahlakı, fikir üretme, fizibilite analizi, iş planı ve strateji, organizasyon tasarımı, yeni iş takımını kurma, finansman, fikri hakların korunması, yeni iş planlarının uygulamaya konması ile ilgili konulara değinilecektir. |
|
Haftalık Detaylı Ders Planı | Hafta | Detaylı İçerik | Önerilen Kaynak | Hafta 1 | Girişimciliğin tarihsel gelişimi | | Hafta 2 | Girişimciliğin tarihsel gelişimi ve önemi | | Hafta 3 | Girişimcilik ve girişimci kavramlarıve girişimcinin özellikleri | | Hafta 4 | İş kurma sürecinin temel adımları | | Hafta 5 | Yaratıcılık ve yenilik | | Hafta 6 | Girişimcilik Çeşitleri ve girişimcilik yaklaşımları | | Hafta 7 | Girişimci motivasyonu ve başarılı girişimcilerin özellikleri | | Hafta 8 | Girişimci olmanın olumlu ve olumsuz yönleri | | Hafta 9 | Ara Sınav | | Hafta 10 | Girişimciliği etkileyen Faktörler ve girişimci olabilmenin yöntemleri | | Hafta 11 | Franchising, franchising çeşitleri, Franchising avantaj ve dezavantajları | | Hafta 12 | Girişimcilik ve E Ticaret | | Hafta 13 | Girişimciliğin Türleri, Sosyal Girişimcilik, Kadın girişimciliği, Kırsal Girişimcilik | | Hafta 14 | Pazarlama planının hazırlanması, SWOT Analizi ve İş Planı | | Hafta 15 | Genel Tekrar | | Hafta 16 | Final Sınavı | | |
1 | Başar, E.,2017; Girişimcilik, Nobel Kitabevi, Ankara | | |
1 | Arıkan, S., 2002; Girişimcilik Temel Kavramlar ve Bazı Güncel Konular, Siyasal kitabevi, Ankara | | 2 | Durak, İ., İrmiş, A., Özdemir, L.,2017;Girişimcilik, Ekin Yayınevi,Bursa | | |
Ölçme Yöntemi | Yöntem | Hafta | Tarih | Süre (Saat) | Katkı (%) | Arasınav | 9 | | 0.5 | 50 | Dönem sonu sınavı | 16 | | 0.5 | 50 | |
Öğrenci Çalışma Yükü | İşlem adı | Haftalık süre (saat) | Hafta sayısı | Dönem toplamı | Yüz yüze eğitim | 2 | 14 | 28 | Arasınav için hazırlık | 2 | 8 | 16 | Arasınav | .5 | 1 | .5 | Dönem sonu sınavı için hazırlık | 2 | 6 | 12 | Dönem sonu sınavı | .5 | 1 | .5 | Toplam Çalışma Yükü | | | 57 |
|