Türkçe | English
ARSİN MESLEK YÜKSEKOKULU / TASARIM BÖLÜMÜ
İÇ MEKAN TASARIMI
Ders Bilgi Paketi
http://www.ktu.edu.tr/arsintasarim
Tel: +90 0462 7112340 / 7112343
ARMYO
ARSİN MESLEK YÜKSEKOKULU / TASARIM BÖLÜMÜ / İÇ MEKAN TASARIMI
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

AIMT2017Girişimcilik2+0+0AKTS:2
Yıl / YarıyılGüz Dönemi
Ders DuzeyiÖn Lisans
Yazılım Şekli Seçmeli
BölümüTASARIM BÖLÜMÜ
Ön KoşulYok
Eğitim SistemiYüz yüze , Uzaktan Eğitim
Dersin Süresi14 hafta - haftada 2 saat teorik
Öğretim ÜyesiÖğretim Görevlisi Hakan ADANUR
Diğer Öğretim Üyesi
Öğretim DiliTürkçe
StajYok
 
Dersin Amacı:
Yeni işletme kurma ve yeni fikirleri ticarileştirme sürecini oluşturmak ve uygulamak ve girişimcilik ruhunu kazandırmak.
 
Öğrenim KazanımlarıPÖKKÖY
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler :
ÖK - 1 : Ekomoni, mal, hizmet, arz, talep ve fiyat kavramlarını bilir.Üretim faktörlerini bilir.121,
ÖK - 2 : Yeni iş fikri ve bir işletme için gerekli süreçleri bilir.121,
ÖK - 3 : Girişimcilik kültürü ve girişimcilik ahlakını bilir. İş fikri ve iş planını bilir.121,
ÖK - 4 : Girişimcilik kavramını ve girişimcilik türlerini bilir.121,
ÖK - 5 : Girişimciliğin ülke için önemini ve girişimcileri destekleyen kuruluşları bilir.121,
PÖKK :Program öğrenim kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı
 
Ders İçeriği
Bu derste Girişimcilik kavram ve yaklaşımları, girişimcilik süreci, girişimcilik kültürü, girişimcilik ahlakı, fikir üretme, fizibilite analizi, iş planı ve strateji, organizasyon tasarımı, yeni iş takımını kurma, finansman, fikri hakların korunması, yeni iş planlarının uygulamaya konması ile ilgili konulara değinilecektir.
 
Haftalık Detaylı Ders Planı
 HaftaDetaylı İçerikÖnerilen Kaynak
 Hafta 1Girişimciliğin tarihsel gelişimi
 Hafta 2Girişimciliğin tarihsel gelişimi ve önemi
 Hafta 3Girişimcilik ve girişimci kavramlarıve girişimcinin özellikleri
 Hafta 4İş kurma sürecinin temel adımları
 Hafta 5Yaratıcılık ve yenilik
 Hafta 6Girişimcilik Çeşitleri ve girişimcilik yaklaşımları
 Hafta 7Girişimci motivasyonu ve başarılı girişimcilerin özellikleri
 Hafta 8Girişimci olmanın olumlu ve olumsuz yönleri
 Hafta 9Ara Sınav
 Hafta 10Girişimciliği etkileyen Faktörler ve girişimci olabilmenin yöntemleri
 Hafta 11Franchising, franchising çeşitleri, Franchising avantaj ve dezavantajları
 Hafta 12Girişimcilik ve E Ticaret
 Hafta 13Girişimciliğin Türleri, Sosyal Girişimcilik, Kadın girişimciliği, Kırsal Girişimcilik
 Hafta 14Pazarlama planının hazırlanması, SWOT Analizi ve İş Planı
 Hafta 15Genel Tekrar
 Hafta 16Final Sınavı
 
Ders Kitabı / Malzemesi
1Başar, E.,2017; Girişimcilik, Nobel Kitabevi, Ankara
 
İlave Kaynak
1Arıkan, S., 2002; Girişimcilik Temel Kavramlar ve Bazı Güncel Konular, Siyasal kitabevi, Ankara
2Durak, İ., İrmiş, A., Özdemir, L.,2017;Girişimcilik, Ekin Yayınevi,Bursa
 
Ölçme Yöntemi
YöntemHaftaTarih

Süre (Saat)Katkı (%)
Arasınav 9 0.5 50
Dönem sonu sınavı 16 0.5 50
 
Öğrenci Çalışma Yükü
İşlem adıHaftalık süre (saat)

Hafta sayısı

Dönem toplamı
Yüz yüze eğitim 2 14 28
Arasınav için hazırlık 2 8 16
Arasınav .5 1 .5
Dönem sonu sınavı için hazırlık 2 6 12
Dönem sonu sınavı .5 1 .5
Toplam Çalışma Yükü57