|
BTB7218 | Bakteriyel Balık Hastalığı Teşhis Tedavisi | 3+0+0 | AKTS:7.5 | Yıl / Yarıyıl | Güz Dönemi | Ders Duzeyi | Doktora | Yazılım Şekli | Seçmeli | Bölümü | BALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI | Ön Koşul | Yok | Eğitim Sistemi | Yüz yüze , Laboratuar Çalışması | Dersin Süresi | 14 hafta - haftada 3 saat teorik | Öğretim Üyesi | -- | Diğer Öğretim Üyesi | Prof. Dr. Erol Çapkın | Öğretim Dili | Türkçe | Staj | Yok | | Dersin Amacı: | Öğrencilere bakteriyel balık hastalıkları ve etkenleri ile ilgili bilgi vermektir |
Program Kazanımları | BPKK | ÖY | Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler : | | | PK - 1 : | bakteriyel balık hastalıkları alanında yeni prensip ve tekniklerin uygulamasını yapabilirler | 1,2,3,4,5,6 | 1,6 | PK - 2 : | bakterilerin identifikasyonunda farklı metodları kullanabilirler | 1,2,3,4,5,6 | 1,6 | PK - 3 : | bakterilerin nasıl hastalıklara neden olduğunu öğrenirler | 1,2,3,5,6 | 1,6 | PK - 4 : | bakteriyel hastalıkları tedavi ederler | 1,2,3,4,6 | 1,6 | BPKK :Bölüm program kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),PK : Öğrenim Kazanımı | |
Bakterilerin nasıl hastalık yaptıklarının belirlenmesi, bakteriyel enfeksiyonların belirlenmesi, yaygın olarak görülen bakteriyel sıcak su ve soğuksu hastalıkları ve bu hastalıklara neden olan patojenler, hastalıklardan korunma ve tedavisi ayrıntılı olarak incelenecektir. |
|
Haftalık Detaylı Ders İçeriği | Hafta | Detaylı İçerik | Önerilen Kaynak | Hafta 1 | Bakteriyel balık patojenlerine giriş | | Hafta 2 | Hastalıkların özellikleri | | Hafta 3 | Hastalıkların özellikleri | | Hafta 4 | Characteristics of the pathogens: Gram-positive bacteria | | Hafta 5 | Characteristics of the pathogens: Gram-negative bacteria | | Hafta 6 | İzolasyon / Algılama | | Hafta 7 | Tanı | | Hafta 8 | Arasınav | | Hafta 9 | Tanı | | Hafta 10 | Epizootiology: Gram-positive bacteria | | Hafta 11 | Epizootiology: Gram-negative bacteria | | Hafta 12 | Patojenite | | Hafta 13 | Hastalıkların kontrolü | | Hafta 14 | Hastalıkların kontrolü | | Hafta 15 | Balık Patojen etkileşimi | | Hafta 16 | Ödev sunumu | | |
1 | Austin B. and Austin D.A. 2007; Bacterial Fish Pathogens, Diseases of Farmed and Wild Fish, Praxis Publishing Ltd, Chichester, UK | | |
Ölçme Yöntemi | Yöntem | Hafta | Tarih | Süre (Saat) | Katkı (%) | Arasınav | 8 | 21/11/2018 | 1 | 25 | Sunum | 10 | 12/12/2018 | 1 | 25 | Dönem sonu sınavı | 17 | 09/01/2019 | 1 | 50 | |
Öğrenci Çalışma Yükü | İşlem adı | Haftalık süre (saat) | Hafta sayısı | Dönem toplamı | Yüz yüze eğitim | 3 | 12 | 36 | Sınıf dışı çalışma | 10 | 11 | 110 | Laboratuar çalışması | 3 | 2 | 6 | Arasınav için hazırlık | 15 | 1 | 15 | Arasınav | 1 | 1 | 1 | Ödev | 20 | 1 | 20 | Dönem sonu sınavı için hazırlık | 20 | 1 | 20 | Dönem sonu sınavı | 1.5 | 1 | 1.5 | Toplam Çalışma Yükü | | | 209.5 |
|