Türkçe | English
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / BALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI
DOKTORA
Ders Bilgi Paketi
http://www.ktu.edu.tr/fbebalikcilik
Tel: +90 0462 7522805
FBE
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / BALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI / DOKTORA
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

BTBL7230Yetiştiriciliğin Temel Esasları3+0+0AKTS:7.5
Yıl / YarıyılBahar Dönemi
Ders DuzeyiDoktora
Yazılım Şekli Seçmeli
BölümüBALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI
Ön KoşulYok
Eğitim SistemiYüz yüze , Grup çalışması
Dersin Süresi14 hafta - haftada 3 saat teorik
Öğretim ÜyesiProf. Dr. Nadir BAŞÇINAR
Diğer Öğretim ÜyesiYok
Öğretim DiliTürkçe
StajYok
 
Dersin Amacı:
Yetiştiriciliğin genel esaslarını öğretmektir.
 
Program KazanımlarıBPKKÖY
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler :
PK - 1 : yetiştiriciliğin genel esasları ve Türkiye ve dünyadaki mevcut durumu ve önemi öğrenmiş olurlar.2,3,41
PK - 2 : su kaynakları ve yetiştiricilik sistemleri ile su kalitesi kriterlerini öğrenmiş olurlar.1,2,3,41
PK - 3 : tür seçimi, üreme, hayat evreleri, büyüme, genetik ve ıslahını öğrenmiş olurlar.1,2,3,41
PK - 4 : besin gereksinimleri, rasyon hazırlama ve besleme, hastalıklar ve sağlık yönetimini öğrenmiş olurlar.1,2,3,41
PK - 5 : pratik yetiştiricilik uygulamaları; alabalık, çipura levrek, kalkan, orkinos, karides ve sazanı öğrenmiş olurlar.1,2,3,4,5,61
BPKK :Bölüm program kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),PK : Öğrenim Kazanımı
 
Ders İçeriği
Yetiştiriciliğin genel esasları. Türkiye ve Dünyadaki mevcut durumu ve önemi. Su kaynakları ve yetiştiricilik sistemleri. Su kalitesi kriterleri. Tür seçimi, üreme, hayat evreleri ve büyüme. Genetik ve ıslah. Besin gereksinimleri, rasyon hazırlama ve besleme. Hastalıklar ve sağlık yönetimi. Ekonomi ve pazarlama. Su ürünleri yetiştiriciliği ve çevresel etkileşimler. Pratik yetiştiricilik uygulamaları: alabalık, çipura, levrek, kalkan, orkinos, karides ve sazan.
 
Haftalık Detaylı Ders İçeriği
 HaftaDetaylı İçerikÖnerilen Kaynak
 Hafta 1Yetiştiriciliğin genel esasları. Türkiye ve Dünyadaki mevcut durumu ve önemi.
 Hafta 2Su kaynakları ve yetiştiricilik sistemleri. Su kalitesi kriterleri.
 Hafta 3Tür seçimi, üreme, hayat evreleri ve büyüme.
 Hafta 4Genetik ve ıslah.
 Hafta 5Besin gereksinimleri, rasyon hazırlama ve besleme.
 Hafta 6Ekonomi ve pazarlama.
 Hafta 7Su ürünleri yetiştiriciliği ve çevresel etkileşimler.
 Hafta 8Arasınav
 Hafta 9Pratik yetiştiricilik uygulamaları: alabalık
 Hafta 10Pratik yetiştiricilik uygulamaları: çipura
 Hafta 11Pratik yetiştiricilik uygulamaları: deniz levreği
 Hafta 12Pratik yetiştiricilik uygulamaları: orkinos
 Hafta 13Pratik yetiştiricilik uygulamaları: kalkan
 Hafta 14Pratik yetiştiricilik uygulamaları: sazan ve karides
 Hafta 15Pratik yetiştiricilik uygulamaları: diğer balık türleri
 Hafta 16Dönem sonu sınavı
 
Ders Kitabı / Malzemesi
1Shepherd, J. , Bromage, N. , Intensive Fish Farming, First Publishing, Billing & Sons Ltd, Worcester, 1988, 404 s.
 
İlave Kaynak
1Avault, J. W. , Fundamentals of Aquaculture, AVA Publishing Company Inc. , 1996, 889 s.
 
Ölçme Yöntemi
YöntemHaftaTarih

Süre (Saat)Katkı (%)
Arasınav 8 20/11/2021 1 50
Dönem sonu sınavı 16 15/01/2022 1 50
 
Öğrenci Çalışma Yükü
İşlem adıHaftalık süre (saat)

Hafta sayısı

Dönem toplamı
Yüz yüze eğitim 3 14 42
Sınıf dışı çalışma 8 14 112
Arasınav için hazırlık 10 1 10
Arasınav 1 1 1
Ödev 6 6 36
Dönem sonu sınavı için hazırlık 10 1 10
Dönem sonu sınavı 2 1 2
Toplam Çalışma Yükü213