|
BTB7235 | Kül.Balık.Bes.Ger.Ve Yem Haz. | 3+0+0 | AKTS:7.5 | Yıl / Yarıyıl | Güz Dönemi | Ders Duzeyi | Doktora | Yazılım Şekli | Seçmeli | Bölümü | BALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI | Ön Koşul | Yok | Eğitim Sistemi | Yüz yüze , Grup çalışması | Dersin Süresi | 14 hafta - haftada 3 saat teorik | Öğretim Üyesi | -- | Diğer Öğretim Üyesi | Yok | Öğretim Dili | Türkçe | Staj | Yok | | Dersin Amacı: | Balıklarda beslenme davranışı, yem üretim teknolojisi ve yemleme uygulamalarını öğretmek. |
Program Kazanımları | BPKK | ÖY | Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler : | | | PK - 1 : | balıkların beslenme davranışını öğrenmiş olurlar. | 1,2,3,5,6 | 1 | PK - 2 : | balıklarda besinlerin sindirimini öğrenmiş olurlar. | 1,2,3,5,6 | 1 | PK - 3 : | balık yemlerinde kullanılan hammaddeleri ve yem katkı maddelerini öğrenmiş olurlar. | 1,2,3,5,6 | 1 | PK - 4 : | balım yemi yapım sürecini öğrenmiş olurlar. | 1,2,3,5 | 1 | PK - 5 : | balık besleme yöntemlerini öğrenmiş olurlar. | 1,2,3,5,6 | 1 | BPKK :Bölüm program kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),PK : Öğrenim Kazanımı | |
Balıklarda beslenme davranışı ve yem alımı. Sindirim sistemi ve besinlerin sindirimi. Biyoenerjetiği. Protein, lipid, karbonhidrat, vitamin ve mineraller. Larval gelişim ve sindirim fizyolojisi. Yapay yemle larva besleme. Balık yemlerinde kullanılan yem ham maddeleri ve katkılar. Yem formülasyonu ve yem üretim teknolojisi. Yemleme uygulamaları. |
|
Haftalık Detaylı Ders İçeriği | Hafta | Detaylı İçerik | Önerilen Kaynak | Hafta 1 | Balık yetiştiriciliği ve besleme | | Hafta 2 | Besin maddeleri: Proteinler ve amino asitler | | Hafta 3 | Besin maddeleri: Yağlar, karbonhidratlar | | Hafta 4 | Vitamin ve mineral maddeler, yem katkı maddeleri
| | Hafta 5 | Besin gereksinimi ve metabolizma | | Hafta 6 | Biyoenerjetik
| | Hafta 7 | Balıklarda beslenme ve sindirim
| | Hafta 8 | Arasınav | | Hafta 9 | Yem hammaddeleri | | Hafta 10 | Balık unu ve yağı üretimi | | Hafta 11 | Rasyon formülasyonu | | Hafta 12 | Ödev sunumları. | | Hafta 13 | Yem üretim teknolojisi ve besleme uygulamaları | | Hafta 14 | Yem üretim teknolojisi ve besleme uygulamaları | | Hafta 15 | Besleme ile ilgili kayıt işlemleri | | Hafta 16 | Dönem sonu sınavı | | |
1 | De Silva, S. S. and Anderson, T. A., 1995. Fish Nutrition in Aquaculture. Chapman and Hall, London, England, 319 s. | | 2 | Lovell, T. (Ed) , 1998. Nutrition and Feeding of Fish. 2nd Edition, Kluwer Academic Publisher, 267 s. | | |
Ölçme Yöntemi | Yöntem | Hafta | Tarih | Süre (Saat) | Katkı (%) | Arasınav | 9 | 09/11/2015 | 1 | 30 | Yıl içi çalışma | 12 | 30/11/2015 | 1 | 20 | Dönem sonu sınavı | 16 | 04/01/2016 | 1 | 50 | |
Öğrenci Çalışma Yükü | İşlem adı | Haftalık süre (saat) | Hafta sayısı | Dönem toplamı | Ödev | 6 | 6 | 36 | Toplam Çalışma Yükü | | | 36 |
|