|
YHEL7022 | İç Sularda Avlanma Teknikleri | 3+0+0 | AKTS:7.5 | Yıl / Yarıyıl | Bahar Dönemi | Ders Duzeyi | Yüksek Lisans(Tezli) | Yazılım Şekli | Seçmeli | Bölümü | YABAN HAYATI EKOLOJİSİ ve YÖNETİMİ ANABİLİM DALI | Ön Koşul | Yok | Eğitim Sistemi | Yüz yüze , Grup çalışması, Uygulama | Dersin Süresi | 14 hafta - haftada 3 saat teorik | Öğretim Üyesi | Prof. Dr. Mehmet KOCABAŞ | Diğer Öğretim Üyesi | | Öğretim Dili | Türkçe | Staj | Yok | | Dersin Amacı: | İç su balık türlerimiz ve avlanma yöntemleri hakkında bilgi vermek, balık ağları hakkında bilgi vermek, İç sularımızdaki koruma altındaki türleri öğretmek.
|
Program Kazanımları | BPKK | ÖY | Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler : | | | PK - 1 : | İç su balıklarımızı öğrenir. | 1,2,5 | 1 | PK - 2 : | Amatör balıkçılığı öğrenir. | 1,2,5 | 1 | PK - 3 : | İç sularda avlanma yöntemlerini ve balık ağlarını öğrenir. | 1,2,5 | 1 | BPKK :Bölüm program kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),PK : Öğrenim Kazanımı | |
İç Sularda balıkçılık turizm, İç sularda amatör balıkçılık, İç su Balıkları, İç sularda avlanabilecek türler ve zamanlar, Koruma altındaki türler, İç sularımızdaki Ekolojik Açıdan Potansiyel Sakıncalı Balıklar, Yemlik balıklar ve balık boy limitleri, Avlanmanın tamamen yasaklandığı iç sular, İç sularda balık avlama metodları ve abalık ağları.
|
|
Haftalık Detaylı Ders İçeriği | Hafta | Detaylı İçerik | Önerilen Kaynak | Hafta 1 | İç Sularda balıkçılık turizm | | Hafta 2 | İç sularda amatör balıkçılık | | Hafta 3 | İç su Balıkları | | Hafta 4 | İçsularda avlanabilecek türler ve zamanlar | | Hafta 5 | İçsularda Zaman Yasakları | | Hafta 6 | Koruma altındaki türler | | Hafta 7 | İçsularımızdaki Ekolojik Açıdan Potansiyel Sakıncalı Balıklar | | Hafta 8 | Teknolojik gelişmeler | | Hafta 9 | Arasınav | | Hafta 10 | Avlanmanın tamamen yasaklandığı iç sular | | Hafta 11 | Yemlik balıklar ve balık boy limitleri | | Hafta 12 | Pareketalar, Balık ağları, uzatma ağları, fanyasız (Kök) ağlar, | | Hafta 13 | Fanyalı ağlar, sürütme ağları, Çevirme ağları serpme ağları | | Hafta 14 | Yenilikçi metodların değerlendirilmesi | | Hafta 15 | Öğrenci sunumları | | Hafta 16 | Final sınavı | | |
1 | Murphy, Brian R., and David W. Willis, eds. Fisheries techniques. 2nd ed. Bethesda, Maryland: American Fisheries Society, 1996. | | |
1 | Pasiner, A., 2012 Balık ve Olta, Remzi Kitabevi, İstanbul. | | 2 | Sunar, E., 2009. Amatör Balıkçılık, Say Yayınları, İstanbul. | | 3 | Doğan, E., 2005 Amatör Balıkçılık, İnkılap Yayınevi, İstanbul. | | |
Ölçme Yöntemi | Yöntem | Hafta | Tarih | Süre (Saat) | Katkı (%) | Arasınav | 9 | | 1 | 30 | Sunum | 15 | | 15 | 20 | Dönem sonu sınavı | 16 | | 1 | 50 | |
Öğrenci Çalışma Yükü | İşlem adı | Haftalık süre (saat) | Hafta sayısı | Dönem toplamı | Yüz yüze eğitim | 1 | 16 | 16 | Arasınav için hazırlık | 1 | 1 | 1 | Arasınav | 1 | 1 | 1 | Dönem sonu sınavı için hazırlık | 1 | 1 | 1 | Dönem sonu sınavı | 1 | 1 | 1 | Toplam Çalışma Yükü | | | 20 |
|