|
YHEL5066 | Balık Markalama ve Etiketleme Yönt. | 3+0+0 | AKTS:7.5 | Yıl / Yarıyıl | Güz Dönemi | Ders Duzeyi | Yüksek Lisans(Tezli) | Yazılım Şekli | Seçmeli | Bölümü | YABAN HAYATI EKOLOJİSİ ve YÖNETİMİ ANABİLİM DALI | Ön Koşul | Yok | Eğitim Sistemi | Yüz yüze , Grup çalışması, Uygulama | Dersin Süresi | 14 hafta - haftada 3 saat teorik | Öğretim Üyesi | Prof. Dr. Mehmet KOCABAŞ | Diğer Öğretim Üyesi | | Öğretim Dili | Türkçe | Staj | Yok | | Dersin Amacı: | Su ürünleri yetiştiriciliği çalışmalarında kullanabilecekleri, bireysel ve populasyon markalama ve etiketleme yöntemlerinin öğretilmesi. |
Program Kazanımları | BPKK | ÖY | Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler : | | | PK - 1 : | Su ürünlerinde kullanılan markalama ve etiketleme yöntemlerini kullanabilme
| 5,6 | 1,5, | PK - 2 : | Türlere ve çalışmaya uygun markalama ve etiketleme yöntemlerini tespit edebilme
| 5,6 | 1,5, | PK - 3 : | Seçilen markalama tekniğinin uygulanması için gereken araç ve işlemleri programlayabilme
| 5,6 | 1,5, | PK - 4 : | Seçilen teknikle yapılan çalışmanın sonuçlarını markalama açısından değerlendirebilme
| 5,6 | 1,5, | PK - 5 : | Seçilen markalama tekniğini kullanabilme
| 5,6 | 1,5, | BPKK :Bölüm program kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),PK : Öğrenim Kazanımı | |
Dersin içeriğinde, öğrencilere markalama ve etiketleme yöntemleri anlatılarak, bu yöntemlerin avantaj ve dezavantajları belirtilecek, yapılacak çalışmanın amaç ve sonuçlarına hizmet edecek uygun yöntemin nasıl seçileceği öğretilecektir. |
|
Haftalık Detaylı Ders İçeriği | Hafta | Detaylı İçerik | Önerilen Kaynak | Hafta 1 | Markalama ve etiketleme nedir, su ürünlerinde niçin markalama ve etiketlemeye ihtiyaç duyarız. | | Hafta 2 | Genel olarak markalama ve etiketleme çeşitleri | | Hafta 3 | Harici Etiketler ve Markalar | | Hafta 4 | Harici Etiketler ve Markalar | | Hafta 5 | Harici Etiketler ve Markalar | | Hafta 6 | Harici Etiketler ve Markalar | | Hafta 7 | Harici Etiketler ve Markalar | | Hafta 8 | Harici Etiketler ve Markalar | | Hafta 9 | Sınav | | Hafta 10 | Dahili Etiketler ve Markalar | | Hafta 11 | Dahili Etiketler ve Markalar | | Hafta 12 | Dahili Etiketler ve Markalar | | Hafta 13 | Bilimsel çalışmalarda kullanılabilecek yem markalama yöntemleri | | Hafta 14 | Bilimsel çalışmalarda kullanılabilecek yem markalama yöntemleri | | Hafta 15 | Sunum | | Hafta 16 | Dönem Sonu Sınavı | | |
Ölçme Yöntemi | Yöntem | Hafta | Tarih | Süre (Saat) | Katkı (%) | Arasınav | 9 | | 1 | 30 | Yıl içi çalışma | 15 | | 1 | 20 | Dönem sonu sınavı | 16 | | 1 | 50 | |
Öğrenci Çalışma Yükü | İşlem adı | Haftalık süre (saat) | Hafta sayısı | Dönem toplamı | | | | |
|