|
KIM4026 | Teknolojide Biyokimyasal Uyg. | 2+0+0 | AKTS:4 | Yıl / Yarıyıl | Bahar Dönemi | Ders Duzeyi | Lisans | Yazılım Şekli | Seçmeli | Bölümü | KİMYA BÖLÜMÜ | Ön Koşul | Yok | Eğitim Sistemi | Yüz yüze | Dersin Süresi | 14 hafta - haftada 2 saat teorik | Öğretim Üyesi | Prof. Dr. Nagihan SAĞLAM ERTUNGA | Diğer Öğretim Üyesi | Anabilim Dalındaki Öğretim Üyeleri | Öğretim Dili | Türkçe | Staj | Yok | | Dersin Amacı: | Biyoteknoloji ve uygulama alanları hakkında bilgi vermek |
Öğrenim Kazanımları | PÖKK | ÖY | Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler : | | | ÖK - 1 : | Teknolojide biyokimyasal işlemlerin tarihi ve uygulama alanları hakkında bilgi edinecekler | 7,8 | 1,3,5, | ÖK - 2 : | Biyoteknolojide kullanılan sistemler hakkında bilgi edinecekler | 3,4,8 | 1,3,5, | ÖK - 3 : | Teknolojideki biyokimyasal prosesler hakkında bilgi edinecekler | 6,8 | 1,3,5, | PÖKK :Program öğrenim kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı | |
Biyoteknolojinin amacı, Biyoteknolojik prensipler ve işlemler, Biyoteknoloji ile faydalı ürünlerin üretimi, Biyoteknolojik substratlar, Enzim teknolojisi ve enzimoloji, Fermentör Teknolojisi, Genetik ve biyoteknoloji, Tek hücre proteini üretimi, Biyoteknolojik yakıt üretimi, Biyoteknoloji ve gıda endüstrisi, Biyoteknoloji ve tıp, Çevre teknolojileri |
|
Haftalık Detaylı Ders Planı | Hafta | Detaylı İçerik | Önerilen Kaynak | Hafta 1 | Biyoteknolojinin amacı | | Hafta 2 | Biyoteknolojik prensipler ve işlemler | | Hafta 3 | Biyoteknoloji ile faydalı ürünlerin üretimi | | Hafta 4 | Biyoteknolojik substratlar | | Hafta 5 | Enzim teknolojisi ve enzimoloji | | Hafta 6 | Fermentör Teknolojisi | | Hafta 7 | Genetik ve biyoteknoloji | | Hafta 8 | Tek hücre proteini üretimi | | Hafta 9 | sınav | | Hafta 10 | Biyoteknolojik yakıt üretimi | | Hafta 11 | Biyoteknolojik yakıt üretimi | | Hafta 12 | Biyoteknoloji ve gıda endüstrisi | | Hafta 13 | Biyoteknoloji ve gıda endüstrisi | | Hafta 14 | Biyoteknoloji ve tıp | | Hafta 15 | Çevre teknolojileri | | Hafta 16 | Sınav | | |
1 | Saadettin Güner, 2002, Biyoteknoloji ders notları, Trabzon | | |
1 | Uma Shankar Singh, Kiran Kapoor, 2010, Microbial Biotechnology, Oxford Book Company | | 2 | Lehninger, 2013. Biyokimyanın ilkeleri, Palme yayıncılık, Ankara | | |
Ölçme Yöntemi | Yöntem | Hafta | Tarih | Süre (Saat) | Katkı (%) | Arasınav | 9 | 16/04/2024 | 00,50 | 50 | Dönem sonu sınavı | 16 | 13/06/2024 | 00,50 | 50 | |
Öğrenci Çalışma Yükü | İşlem adı | Haftalık süre (saat) | Hafta sayısı | Dönem toplamı | Yüz yüze eğitim | 2 | 14 | 28 | Sınıf dışı çalışma | 3 | 14 | 42 | Arasınav için hazırlık | 1 | 8 | 8 | Arasınav | 1 | 1 | 1 | Ödev | 1 | 10 | 10 | Dönem sonu sınavı için hazırlık | 1 | 10 | 10 | Dönem sonu sınavı | 1 | 1 | 1 | Toplam Çalışma Yükü | | | 100 |
|