Türkçe | English
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / ECZACILIKTA ANALİTİK KİMYA ANABİLİM DALI
ECZACILIKTA ANALİTİK KİMYA DOKTORA
Ders Bilgi Paketi
https://www.ktu.edu.tr/sabe
Tel: +90 0462 (462) 3777809
SABE
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / ECZACILIKTA ANALİTİK KİMYA ANABİLİM DALI / ECZACILIKTA ANALİTİK KİMYA DOKTORA
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

EAK6011Biyosensörler ve Eczacılıktaki Uyg.3+0+0AKTS:7.5
Yıl / YarıyılBahar Dönemi
Ders DuzeyiDoktora
Yazılım ŞekliZorunlu
BölümüECZACILIKTA ANALİTİK KİMYA ANABİLİM DALI
Ön KoşulYok
Eğitim SistemiYüz yüze
Dersin Süresi14 hafta - haftada 3 saat teorik
Öğretim Üyesi--
Diğer Öğretim Üyesi
Öğretim DiliTürkçe
StajYok
 
Dersin Amacı:
Bu dersin amacı, biyosensörlerin özelliklerini ve kullanım amaçlarını, biyosensörlerin hazırlanma şekillerini ve eczacılıkta biyosensörlerin kullanımını öğretmektir.
 
Öğrenim KazanımlarıPÖKKÖY
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler :
ÖK - 1 : Biyosensör kavramını öğrenir.1,2,6,91,3,
ÖK - 2 : Biyosensörlerin eczacılıktaki yerini öğrenir.1,2,6,91,3,
ÖK - 3 : Biyosensörlerin hazırlanma yöntemleri hakkında bilgi sahibi olur.1,2,6,91,3,
ÖK - 4 : Biyosensörlerle yapılan çalışmalarla ilgili bilgi sahibi olur.1,2,6,91,3,
ÖK - 5 : Biyosensörlerdeki gelişmeleri ve yenilikleri takip edebilir.1,2,6,91,3,
ÖK - 6 : Biyosensörlerle ilgili yeni fikirler geliştirebilir ve araştırma konuları tasarlayabilir.1,2,6,91,3,
ÖK - 7 : Biyosensörlerin gelişiminin toplumsal olarak nasıl yarar sağlayacağını kavrar.1,2,6,91,3,
PÖKK :Program öğrenim kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı
 
Ders İçeriği
Biyosensörlerin kullanım amaçları, yararları, özellikleri, biyosensörlerin hazırlanma yöntemleri, biyosensörlerin eczacılıktaki kullanımı ve literatürdeki uygulamalar
 
Haftalık Detaylı Ders Planı
 HaftaDetaylı İçerikÖnerilen Kaynak
 Hafta 1Biyosensör nedir? Ne amaçla Kullanılır? Biyosensörlerin bileşenleri
 Hafta 2Elektrokimyasal biyosensörler
 Hafta 3Çeşitli elektrokimyasal teknikler
 Hafta 4Biyosensörlerin elektroanalitik karakteristikleri
 Hafta 5Biyosensörlerde seçicilik için kullanılan membranlar
 Hafta 6Biyosensör elektrot fabrikasyon teknikleri ve yeni ürün geliştirme
 Hafta 7Organik iletken polimerler
 Hafta 8İnorganik nanopartiküller, Kitosan ve Nafion
 Hafta 9Arasınav
 Hafta 10İmmobilize enzimlerin özellikleri
 Hafta 11Çeşitli hastalıklar için enzimatik ve enzimatik olmayan biyosensörler
 Hafta 12Hastalık tanısı için biyolojik işaretler
 Hafta 13Diyabet için glikoz oksidaz esaslı glikoz biyosensörleri
 Hafta 14Kolesterol biyosensörü, Nitrit biyosensör, Nitrik oksit biyosensör
 Hafta 15Ekran-baskılı fonksiyonel elektrotlar ve avantajları
 Hafta 16Final sınavı
 
Ders Kitabı / Malzemesi
1C. Karunakaran, K. Bhargava, R. Benjamin, Biosensors and Bioelectronics, 1st Edition, Elsevier, USA, 2015.
 
İlave Kaynak
 
Ölçme Yöntemi
YöntemHaftaTarih

Süre (Saat)Katkı (%)
Arasınav 9 15/04/2024 2 30
Yıl içi çalışma 15 30/05/2024 2 20
Dönem sonu sınavı 16 03/06/2024 2 50
 
Öğrenci Çalışma Yükü
İşlem adıHaftalık süre (saat)

Hafta sayısı

Dönem toplamı
Yüz yüze eğitim 3 14 42
Arasınav için hazırlık 4 14 56
Arasınav 2 1 2
Dönem sonu sınavı için hazırlık 6 14 84
Dönem sonu sınavı 2 1 2
Diğer 1 4 1 4
Toplam Çalışma Yükü190