Türkçe | English
TIP FAKÜLTESİ / GENEL TIP BÖLÜMÜ
( I. ÖĞRETİM) - %30 İngilizce
Ders Bilgi Paketi
http://www.ktu.edu.tr/med
Tel: +90 0462 3775405
TIPF
TIP FAKÜLTESİ / GENEL TIP BÖLÜMÜ / ( I. ÖĞRETİM) - %30 İngilizce
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

KURULUŞ ve TARİHÇE  
Tıp Fakültesi Karadeniz Üniversitesinin 6. Fakültesi olarak 4.1.1973 tarihinde 1650 sayılı kanunla Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak kurulmuş ve akademik kadrosu tahsis edilmiştir. Bu arada, Hacettepe Üniversitesi de, Trabzon Tıp Fakültesi adı ile bir fakülte kurmuş ve bu fakülteye ait idari kadroların tahsisi yapılmıştır. Hacettepe Üniversitesi, Trabzon Tıp Fakültesine 1976-1977 öğretim yılında öğrenci alınmış ve bu öğrenciler, öğrenimlerine Hacettepe Üniversitesinde devam etmişlerdir. 20.7.1982 tarihinde 41 sayılı kanun hükmünde kararname ile, KTÜ Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Hacettepe Üniversitesi, Trabzon Tıp Fakültesi birleştirilerek Karadeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi adını almıştır.
KAZANILAN DERECE  
Tıp Fakültesinden mezun olan öğrenciler Tıp Doktoru ünvanı alırlar.
DERECENİN DÜZEYİ  
Lisans  
EĞİTİM TÜRÜ  
Tam Zamanlı I. Öğretim
KABUL ve KAYIT ŞARTLARI  
1-Lise diploması 2-ÖYS sonuç belgesi. 3-İngilizce yeterlilik belgesi 4-Sağlık Kurulu Raporu. 
PROGRAMIN AMACI  
Amaç:Evrensel standartlarla uyumlu eğitim içerik ve yöntemleri kullanılarak, mesleki etik ilkeleri benimsemiş, sosyal güvenilir ve profesyonel hekimler yetiştirmektir.
Hedefler:
1. Ulusal, uluslararası standartlar ve bölgesel gereksinimler çerçevesinde güncellenen eğitim programı ile hekimlik mesleğini icra edecek yetkinlikleri kazanmış,
2. Mesleki değerleri ve etik ilkeleri benimseyen,
3. Birey ve toplum sağlığını önemseyen, sağlıklılık durumunu savunan,
4. Ekip üyesi olarak görev ve sorumluluklarını yerine getiren
5. Topluma ve sorumluluğundaki ekiplere liderlik yapabilen
6. Etkili iletişim becerileri sergileyen,
7. Kanıta dayalı tıbbi bilgiye ulaşan, bilimsel yöntem ve metodolojileri kullanan,
8. Mesleki gelişim ilkesiyle yaşam boyu bilgi ve becerisini artırma tutumunu sergileyen,
9. Sağlık hizmeti sunumunu ilgili kanun- yönetmelik ve yönergeler bağlamında değerlendirerek yürüten
10. Topluma sağlık hizmeti sunumunun yönelik uygulamaların daha ulaşılabilir, kullanışlı, hasta merkezli ve maliyet etkin olabilmesi için tasarımlar geliştiren,
11. Birinci basamak sağlık hizmeti sunumunun yönelik geliştirilen teknolojileri yakından takip eden ve açıklayan hekimler yetiştirilmesi hedeflenmektedir.
ÖNCEKİ ÖĞRENMELERİN TANINMASI  
Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin tüm programlarında kayıtlı öğrencilerin, bir yükseköğretim kurumu dışında edindikleri kazanımların tanınması, kredilendirilmesi ve intibakı için uyulması gereken esasları belirlemek üzere 28.07.2023 tarih ve 340 sayılı Senato Kararı "Önceki Öğrenmenin Tanınması Yönergesi" kabul edilmiş ve yürürlüğe girmiştir.



Yönerge;


* Özel ilgi ile kazanılmış bilgi, beceri ve yetkinliklerinin program derslerinin yerine sayılmak üzere muafiyet sınavı yolu ile tanınması,

* İş yeri ve staj deneyimlerinin program derslerinin yerine sayılmak üzere portfolyo değerlendirme suretiyle tanınması,

* Özel ilgileri doğrultusunda akredite olmuş kurumlardan aldıkları sertifikaların kredilendirilmesini kapsamaktadır.


Önceki öğrenmelerin tanınması kapsamına alınan derslerin ilanı, başvuruların alınması ve değerlendirilmesi akademik takvimde belirtilen tarihlerde yapılmaktadır.


Önceki Öğrenmenin Tanınması öğrencilerimize ve işverenlere çok sayıda fayda sunacaktır. Öğrencilerimiz açısından; mesleki gelişim ve işgücü piyasasındaki hareketliliği artırması, eğitim tekrarı ve zaman israfını önlemesi, erken mezuniyet sağlaması, öğrenmenin maliyetini azaltması, öğrenmeyi teşvik etmesi, öğrencinin motivasyon ve öz güveninin artmasını sağlaması önceki öğrenmelerin tanınmasının getireceği faydalar arasında sayılabilir. İşverenler açısından bakıldığında ise; işyerindeki beceri veya yeterlilik eksikliklerinin giderilmesine, çalışanların eğitim amacıyla işyeri dışında geçireceği sürenin azaltılmasına ve böylece kaynakların daha verimli kullanılmasına katkı sağlayacaktır.
KAZANILACAK DERECEYE YÖNELİK GEREKLİLİKLER ve KURALLAR  
Tıp Doktoru ünvanı kazanmak için öğrencilerin öğrencilerin temel tıp ve klinik en az CC derecesi alarak başarılı olmaları ve son sene 12 ay süre ile intörn doktor olarak çalışmaları gerekmektedir.
SINAVLAR, ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME  
Sınavlar, ölçme ve değerlendirme Üniversite Senatosu tarafından düzenlenen yönetmeliklere göre yapılmaktadır. İlk üç yılda integre eğitim sistemi gereği her komite sonunda sözlü ve çoktan seçmeli sınav yapılmakta ve her iki yarıyıl sonunda final sınavları uygulanmaktadır. 4 ve 5. yıllarda öğrenciler staj sonu sözlü, yazılı ve pratik sınavlarla değerlendirilmektedirler.6. yılda staj sonunda devam ve pratik yeterlilik açısından değerlendirilir.
Notlar 100 üzerinden değerlendirilir. 86-100 arası AA, 81-85 BA, 76-80 BB, 66-75 CB, 60-65 CC ve 0-59 F3 olarak uygulanır. En yüksek derece olan AA'nın kredi olarak karşılığı 4.00, BA'nın 3.5, BB 'nin 3.0, CB'nin 2.5, CC'nin 2.0 ve F3'ün 0.0 olarak kabul edilir. AA ile CC arasındaki dereceler geçer notlardır. Dönem 1,2 ve 3'te her yarı yıl puanı kurul sonu sınav toplamının %60'ı ve final sınavının %40'ı toplanarak hesaplanır. Öğrencinin ilgili dönemi geçmesi için her iki yarı yıl puan ortalamasının 100 üzerinden 60 puan olması gerekmektedir.
MEZUNİYET ŞARTLARI  
Mezuniyet şartları dereceye yönelik kurallarla aynı şartları içerir. Tıp Doktoru ünvanı kazanmak için öğrencilerin öğrencilerin temel tıp ve klinik en az CC derecesi alarak başarılı olmaları ve son sene 12 ay süre ile intörn doktor olarak çalışmaları gerekmektedir.
MEZUNLARIN İSTİHDAM ALANLARI  
Tıp Fakültesi mezunları devlet ve özel kurumlarda Tıp Doktoru ünvanıyla pratisyen hekim olarak iş bulma imkanına sahiptir. Tıpta Uzmanlık Sınavına girerek herhangi bir alanda uzmanlık eğitimine devam etme imkanı vardır. Bu eğitim sonrasında Uzman Hekim ünvanı kazanmaktadırlar. Ayrıca Yüksek Lisans diplomasına sahip olduklarından Üniversitelerin ilgili alanlarında Doktora programlarına başvurma hakkına sahiptirler.
ÜST DERECE PROGRAMLARINA GEÇİŞ  
Tıpta Uzmanlık Sınavına girerek herhangi bir alanda uzmanlık eğitimine devam etme imkanı vardır. Bu eğitim sonrasında Uzman Hekim ünvanı kazanmaktadırlar. Ayrıca Yüksek Lisans diplomasına sahip olduklarından Üniversitelerin ilgili alanlarında Doktora programlarına başvurma hakkına sahiptirler.
İLETİŞİM BİLGİLERİ  
Adresi: KTÜ Faculty of Medicine 61080 Kanuni Kampüsü,Trabzon
Telefonu: 3775405
Belge Geçer: 325 2270
E-Posta
Web Adresihttp://www.ktu.edu.tr/med
BÖLÜM OLANAKLARI  
Fakültede Temel Tıp Bilimleri, Dahili Tıp Bilimleri ve Cerrahi Tıp Bilimleri bölümleri vardır. Fakültemizde internet bağlantılı araştırma görevlisi ve öğrenci laboratuvarı, CD kitaplığı, öğrenci okuma salonu, tıbbi beceri ve multi-disiplener öğrenci laboratuarı ve sosyal bilimsel çalışmalar yapan öğrenci dernekleri ( Bilimsel Araştırma Topluluğu BAT, TurkMSIC ) bulunmaktadır. Fakültemizin Eğitim ve Uygulama Hastanesi olan Farabi Hastanesi, 800 yatak kapasitesi ile bir referans merkezi olarak görev yapmaktadır. Hastanemizde, Anabilim Dallarımıza ait servisler, bilgisayarlı tomografi, yenidoğan yoğuna bakım, radyoterapi, kemik iliği nakli merkezi, manyetik rezonans, anjiografi, taş kırma, koroner yoğun bakım, ve dializ üniteleri yanında, multi-disipliner hizmet veren acil servis, cerrahi yoğun bakım ve reanimasyon üniteleri de bulunmaktadır.