Türkçe | English
EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / MATEMATİK ve FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI
FEN BİLGİSİ EĞİTİMİ DOKTORA
Ders Bilgi Paketi
http://www.ktu.edu.tr/2014/ilkogretim
Tel: +90 0462 3777276

EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / MATEMATİK ve FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI / FEN BİLGİSİ EĞİTİMİ DOKTORA
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

Amaçlar :
İlköğretim Fen Bilgisi Anabilim Dalı hem kendi ihtiyacı olan, hem de diğer üniversitelerin ihtiyacı olan akademisyenleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
 
Programın Kazanımları :
Bu bölümü başarı ile tamamlayan öğrenciler :
PK-1 : alanı ile ilgili ileri düzeyde alan bilgisine sahip olur ve bunu gerçek öğretim ortamlarında kullanır.
PK-2 : öğretmenlik mesleği ve alanıyla ilgili ileri düzeyde pedagojik bilgi ve becerilere sahip olur, çağdaş öğretim yöntem ve tekniklerini ve ölçme ve değerlendirme yöntemlerini bilir ve uygular.
PK-3 : yaratıcı ve eleştirel düşünür, sorun çözme ve karar verme gibi becerilere sahip olur
PK-4 : mesleğini icra edeceği öğrenci grubunun gelişim özelliklerini ve öğrenme biçimlerini bilir, bu özelliklere uygun etkili planlama, materyal geliştirme ve uygulama yapabilir.
PK-5 : bilimsel ve analitik düşünme becerilerine sahip olur, bağımsız olarak bilimsel araştırma yapabilecek düzeyde bilimsel araştırma yöntem ve tekniklerini bilir ve kullanır.
PK-6 : branşı ile ilgili alan eğitimine yönelik ulusal ve uluslarası düzeydeki gelişim ve değişimleri takip eder, öğrenir ve kullanır.
PK-7 : disiplinler arası çalışmalar yürütebilecek ve çalışmalarını farklı disiplinlerle ilişkilendirebilecek düzeyde genel kültür bilgisine sahip olur.
PK-8 : alanları ile ilgili konularda öğrencilere yönelik orijinal laboratuar deneyleri, etkinlikleri ve öğretim materyalleri geliştirebilecek ve uygulayabilecek becerilere sahip olur.
PK-9 : uzman bir topluluk içinde görüşlerini savunabilir.
PK-10 : bir yabancı dili alanındaki yayınları takip etmek, iletişim kurmak ve yabancı dilde bilimsel eser üretmek için kullanabilir.
PK-11 : ulaştığı sonuçları kültürel öğeler bağlamında tartışabilir.
PK-12 : mesleki ve profesyonel ortamlardaki sosyal ilişkileri ve bu ilişkileri yönlendiren normları eleştirel bir bakış açısıyla inceler, bunları gerektiğinde geliştirmek üzere harekete geçer.
PK-13 : alanında ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde alanıyla ilgili bilimsel makaleler yayınlayabilir.
PK-14 : alanında yeni bir bilimsel yöntem geliştirir ya da bilinen bir yöntemi farklı bir eğitim probleminin çözümü için uygulayabilir.
PK-15 : karşılaştığı problemlerin çözümünde, araştırmalarında ve karar vermesi gerektiği durumlarda yaratıcı ve eleştirel düşünür.
PK-16 : araştırmalarını etik zeminde sürdürür.
PK-17 : alan araştırmalarında bireysel ve veya bir takım üyesi olarak çalışmalar yürütür.