Türkçe | English
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / FİZYOLOJİ ANABİLİM DALI
DOKTORA
Ders Bilgi Paketi
https://www.ktu.edu.tr/sabe
Tel: +90 0462 04623777707
SABE
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / FİZYOLOJİ ANABİLİM DALI / DOKTORA
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

Amaçlar :
KTÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tıbbi Fizyoloji Anabilim Dalındaki mezuniyet sonrası doktora eğitimi, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 65. maddesi gereğince Üniversitelerarası Kurul tarafından hazırlanan Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ve Yükseköğretim Kurulu'nca hazırlanan Lisansüstü Eğitim Enstitülerinin Teşkilat ve İşleyiş Yönetmeliği esaslarında yer alan genel çerçeveye uygun olarak, program öğrencilerinin Tıbbi Fizyoloji alanında doktora çalışmaları esnasında danışman denetiminde gerçekleştirilen tez çalışmaları yoluyla fizyolojik mekanizmaları irdelemek için bilimsel bakış açısı geliştirme ve bağımsız araştırma yapabilme bilgi ve beceriler kazanmalarını ve bilim uzmanı olarak yetişmelerini hedefler.
 
Programın Kazanımları :
Bu bölümü başarı ile tamamlayan öğrenciler :
PK-1 : Öğrenci; hücre fizyolojisi alanında akademik düzeyde tartışabilecek derinlikteki bilgileri hatırlar ve değerlendirir.
PK-2 : Sistemler Fizyolojisi ve organizma hakkında akademik düzeyde tartışabilecek derinlikteki bilgileri hatırlar ve değerlendirir.
PK-3 : İnsan vücudundaki normal vücut fonksiyonlarını ve yaygın fonksiyon bozukluklarının patofizyolojileri hakkında akademik düzeyde tartışabilecek derinlikteki bilgileri hatırlar ve değerlendirir.
PK-4 : Sinirden kaslara, beyinden hormonlara temel fizyolojik fonksiyonların mekanizmaları hakkında akademik düzeyde tartışabilecek derinlikteki bilgileri hatırlar ve değerlendirir.
PK-5 : Araştırma projesi hazırlayıp bağımsız olarak yürütebilecek seviyede teorik/pratik beceriyi kullanır.
PK-6 : Fizyoloji ve ilişkili bilimler alanında ulusal /uluslararası akademik yayınları takip eder, özümser, tartışır ve aktarır.
PK-7 : Bilimsel araştırmalarda deney hayvanı ve bunlardan elde edilecek biyolojik materyal kulanımı konusunda gerekli bilimsel ve etik yaklaşım bilgi, tutum ve beceri sahibi olurlar.
PK-8 : Fizyoloji laboratuvarında analiz, ölçme ve değerlendirme ile ilişkin çalışmaları etkin şekilde tasarlar ve uygular.
PK-9 : Laboratuvar bulgularını bilimsel prensipler ve normlara uygun olarak yazılı halde rapor etme konusunda tecrübe kazanırlar.
PK-10 : Araştırma ekibi içinde sorumluluk alır ve/veya bağımsız çalışmalar yürütür.
PK-11 : Eleştirel bilgi düzeyine erişir, etik kuralları gözeterek bilimsel sorunları çözer.
PK-12 : Ulusal/ uluslararası hakemli dergilerde bilimsel yayın hazırlar.
PK-13 : Ulusal/ uluslararası toplantılarda sunum yapar.
PK-14 : Mezunlar bağımsız bilimsel araştırmacı veya öğretim üyesi olarak tıbbi fizyoloji alanında kariyer yapmak üzere yetki ve sorumluluk kazanırlar.
   
   
TYYÇ/Program Kazanımları Matrisi