Türkçe | English
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / TIBBİ BİYOKİMYA ANABİLİM DALI
TEZLİ YÜKSEK LİSANS
Ders Bilgi Paketi
https://www.ktu.edu.tr/sabetibbibiyokimya
Tel: +90 0462 3775930
SABE
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / TIBBİ BİYOKİMYA ANABİLİM DALI / TEZLİ YÜKSEK LİSANS
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

Amaçlar :
Tıbbi Biyokimya alanında uzmanlık düzeyinde teorik ve pratik bilgilere sahip, alanında akademik araştırma yapabilecek, güncel gelişmeleri takip edebilen, laboratuvar güvenliği, biyokimyasal yöntemler, bilgi teknolojileri, teknik ekipman ve alana özgü olan cihaz ve aletler hakkında temel laboratuvar bilgilerini kullanabilecek, sağlık ve sağlıkla ilişkili endüstriyel sektörlerde çalışabilecek bilim uzmanları yetiştirmektir.
 
Programın Kazanımları :
Bu bölümü başarı ile tamamlayan öğrenciler :
PK-1 : Lisans eğitiminde kazandığı yeterliliklerine dayalı olarak Tıbbi Biyokimya alanında biyomoleküller ve metabolizmaları konusunda uzmanlık düzeyinde bilgilere sahip olur ve bu bilgileri kullanır.
PK-2 : Kanıta dayalı uygulamaları takip eder, basılı ve elektronik bilgi kaynaklarına ulaşabilir ve tıbbi biyokimya ve ilişkili disiplinlerdeki gelişmeleri takip eder, mevcut bilgilerini günceller ve geliştirir.
PK-3 : Tıbbi biyokimya alanının ilişkili olduğu disiplinleri tanır ve disiplinler arası çalışmalar yapabilir.
PK-4 : Tıbbi Biyokimya alanında laboratuvar güvenliği, biyokimyasal yöntemler, bilgi teknolojileri, teknik ekipman ve alana özgü olan cihaz ve aletler hakkında temel laboratuvar bilgisine sahiptir ve bu bilgileri kullanır.
PK-5 : Bilimsel bir sorunu bir danışman eşliğinde veya bağımsız olarak tanımlar, bu sorunun çözümü ile ilgili hipotez kurar ve gerektiğinde sorunu çözümüne yönelik bir araştırma planlar.
PK-6 : Bilimsel çalışmalarda araştırmacı olarak görev alır, sorumluluklarını üstlenir, çalışmaya katkıda bulunur ve ekip içinde uyumlu biçimde çalışır.
PK-7 : Etik ilkeleri, araştırma ve yayın etiği konularını ve etik kurulların birey ve toplum için önemini bilir ve verilerin toplanması, kayıtlanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetir.
PK-8 : Bilimsel çalışmalarda kullanılan temel biyoistatistik yöntemleri bilir, yapılan çalışma sonuçlarına uygular, sonuçları değerlendirir, yorumlar ve rapor haline getirir.
PK-9 : Tıbbi Biyokimya alanındaki bir konuda güncel bilgi ve gelişmeleri aynı alandaki gruplara bir seminerde sunar.
PK-10 : Tamamladığı bir çalışmanın sonuçlarını ulusal düzeyde bir dergide yayınlar ya da bilimsel bir toplantıda sunar.
PK-11 : Sağlık bilimleri alanındaki makaleleri okur, anlar, yorumlar ve eleştirir.
PK-12 : Sağlık bilimleri alanındaki güncel gelişmeleri okuyup anlayabilecek seviyede İngilizce bilir.
   
   
TYYÇ/Program Kazanımları Matrisi