Türkçe | English
TURİZM VE OTELCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU / OTEL, LOKANTA ve İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ
Ders Bilgi Paketi
http://turizm.ktu.edu.tr/index/html
Tel: +90 0462 3774961

TURİZM VE OTELCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU / OTEL, LOKANTA ve İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ / TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

Amaçlar :
Gelişmekte ve endüstrileşemekte olan ülkemizde turizm sektörüne, ihtiyaç duyulan kalifiyeli elemanları yetiştirmek.
 
Programın Öğrenim Kazanımları :
Bu bölümü başarı ile tamamlayan öğrenciler :
ÖK-1 : Turizm ve otel işletmeciliği programı ile ilgili olgu, kavram ve ilkeleri öğrenmek.
ÖK-2 : Turizm ve otel işletmeciliği programı ile ilgili yöntem ve teknikleri, yasal düzenlemeleri, mesleki standartları öğrenmek.
ÖK-3 : Turizm ve otel işletmeciliği programında almış olduğu bilgileri analiz edip sektörde sentezleyebilmek. Gerektiğinde yaratıcı olabilmek.
ÖK-4 : Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç, gereç ve teknolojileri tanımak, kullanmak.
ÖK-5 : Turizm sektöründe yaşanan hızlı değişim ve gelişmeleri benimsemek ve uygulayabilmek.
ÖK-6 : Sektörün ihtiyacına cevap verebilecek uygun nitelikte eleman yetiştirmek.
ÖK-7 : Mezunlarımızı otel, tatil köyü motel, pansiyon, apart otel gibi resmi ve özel konaklama tesislerinde, tur operatörlüğü, seyahat acenteliği gibi turizm ve seyahat işletmelerinde istihdam edebilmek.
ÖK-8 : Bireyler arası ve kültürler arası etkin iletişim kurmak.
ÖK-9 : Turizm ve Otel işletmeciliği alanı ile ilgili etik değerlere bağlı kalmak, doğal çevreyi korumak. Kişisel bakıma, hijyene, görünüme özen göstermek.
ÖK-10 : Ekip üyesi olarak çalışmak ve sorumluluk almak.