|
BTB5120 | Su Ürünl.Kalite Kontrol | 3+0+0 | AKTS:7.5 | Yıl / Yarıyıl | Güz Dönemi | Ders Duzeyi | Yüksek Lisans(Tezli) | Yazılım Şekli | Seçmeli | Bölümü | BALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI | Ön Koşul | Yok | Eğitim Sistemi | Yüz yüze | Dersin Süresi | 14 hafta - haftada 3 saat teorik | Öğretim Üyesi | -- | Diğer Öğretim Üyesi | Yok | Öğretim Dili | Türkçe | Staj | Yok | | Dersin Amacı: | Bu ders ile, öğrencilerin lisans aşamasında Gıda Mikrobiyolojisi ve Su Ürünleri İşleme Teknolojisi derslerinde öğrenmiş oldukları bilgileri de kullanarak öğrencilerin, su ürünlerinde kalite kontrolü konusunda yetiştirilmeleri amaçlanmıştır. |
Program Kazanımları | BPKK | ÖY | Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler : | | | PK - 1 : | taze veya işlenmiş su ürünlerinde duyusal, mikrobiyolojik ve biyokimyasal kalite analizlerini yapabilirler. | 5,8 | | PK - 2 : | su ürünlerinin kalite kriterleri hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirler. | 5,8 | | PK - 3 : | gıda güvenliği ve kalitesini kolaylıkla ayırt edebilirler. | 3,6,8 | | PK - 4 : | bu alandaki çalışmaları takip edebilirler. | 6,8 | | BPKK :Bölüm program kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),PK : Öğrenim Kazanımı | |
Su ürünlerinde kalite değişimleri. Organoleptik, otolitik, bakteriyolojik ve fiziksel değişimler. Ransidite ve ransiditeye neden olan enzimatik aktivite. Kalite kontrol yöntemleri; duyusal, kimyasal, fiziksel ve mikrobiyolojik yöntemler. Kalite standartları. |
|
Ölçme Yöntemi | Yöntem | Hafta | Tarih | Süre (Saat) | Katkı (%) | | | | | | |
Öğrenci Çalışma Yükü | İşlem adı | Haftalık süre (saat) | Hafta sayısı | Dönem toplamı | | | | |
|