Türkçe | English
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
( I. ÖĞRETİM)
Ders Bilgi Paketi
http://www.jeoloji.ktu.edu.tr/
Tel: +90 0462 3772705
MF
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ / ( I. ÖĞRETİM)
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

BTB 407Deniz Ürünleri Yetiştirici.3+1+0AKTS:6
Yıl / YarıyılGüz Dönemi
Ders DuzeyiLisans
Yazılım ŞekliZorunlu
BölümüBALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Ön KoşulYok
Eğitim SistemiYüz yüze
Dersin Süresi14 hafta - haftada 3 saat teorik ve 1 saat uygulama
Öğretim Üyesi--
Diğer Öğretim ÜyesiYok
Öğretim DiliTürkçe
StajYok
 
Dersin Amacı:
Ders öğrencilere deniz canlıları yetiştiriciliğinin sürekli gelişen kapsam ve içeriğini tanıtmayı amaçlamaktadır. Özellikle Türkiye denizlerinde yetiştiriciliğin gelişimi, mevcut durumu ve potansiyeli kapsamlı olarak irdelenmektedir. Mümkün olduğu ölçüde araştırma-geliştirme birimleri ve ticari işletmelerde uygulamalar yapılarak öğrencilerin bilgi yanında görgü ve becerileri de artırılmaya çalışılmaktadır.
 
Öğrenim KazanımlarıBPKKÖY
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler :
BPKK :Bölüm program kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı
 
Ders İçeriği
Deniz canlıları yetiştiriciliğinin kısa tarihçesi, gelişimi ve kapsamı. Yer seçimi ve su kalitesi gereksinimleri. Canlı yem üretimi. Besin gereksinimleri ve besleme. Başlıca balık ve kabuklu türlerinin yetiştiricilik teknikleri: Deniz levreği ve çipura, yassı balıklar (kalkan) , somon ve deniz alabalığı, orkinos, kefallar, karides, midye ve istiridye
 
Ders Kitabı / Malzemesi
 
İlave Kaynak
 
Ölçme Yöntemi
YöntemHaftaTarih

Süre (Saat)Katkı (%)

    

    

    

    

    

 
Öğrenci Çalışma Yükü
İşlem adıHaftalık süre (saat)

Hafta sayısı

Dönem toplamı