|
BTB 407 | Deniz Ürünleri Yetiştirici. | 3+1+0 | AKTS:6 | Yıl / Yarıyıl | Güz Dönemi | Ders Duzeyi | Lisans | Yazılım Şekli | Zorunlu | Bölümü | BALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ | Ön Koşul | Yok | Eğitim Sistemi | Yüz yüze | Dersin Süresi | 14 hafta - haftada 3 saat teorik ve 1 saat uygulama | Öğretim Üyesi | -- | Diğer Öğretim Üyesi | Yok | Öğretim Dili | Türkçe | Staj | Yok | | Dersin Amacı: | Ders öğrencilere deniz canlıları yetiştiriciliğinin sürekli gelişen kapsam ve içeriğini tanıtmayı amaçlamaktadır. Özellikle Türkiye denizlerinde yetiştiriciliğin gelişimi, mevcut durumu ve potansiyeli kapsamlı olarak irdelenmektedir. Mümkün olduğu ölçüde araştırma-geliştirme birimleri ve ticari işletmelerde uygulamalar yapılarak öğrencilerin bilgi yanında görgü ve becerileri de artırılmaya çalışılmaktadır. |
Öğrenim Kazanımları | BPKK | ÖY | Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler : | | | BPKK :Bölüm program kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı | |
Deniz canlıları yetiştiriciliğinin kısa tarihçesi, gelişimi ve kapsamı. Yer seçimi ve su kalitesi gereksinimleri. Canlı yem üretimi. Besin gereksinimleri ve besleme. Başlıca balık ve kabuklu türlerinin yetiştiricilik teknikleri: Deniz levreği ve çipura, yassı balıklar (kalkan) , somon ve deniz alabalığı, orkinos, kefallar, karides, midye ve istiridye |
|
Ölçme Yöntemi | Yöntem | Hafta | Tarih | Süre (Saat) | Katkı (%) | | | | | | |
Öğrenci Çalışma Yükü | İşlem adı | Haftalık süre (saat) | Hafta sayısı | Dönem toplamı | | | | |
|