Türkçe | English
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ELEKTRİK ve ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
( I. ÖĞRETİM) - %100 ingilizce
Ders Bilgi Paketi
http://www.ktu.edu.tr/eee
Tel: +90 0462 3253154 , 3772977
MF
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ELEKTRİK ve ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ / ( I. ÖĞRETİM) - %100 ingilizce
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

EEE2023Enginering Software's2+0+0AKTS:4
Yıl / YarıyılGüz Dönemi
Ders DuzeyiLisans
Yazılım Şekli Seçmeli
BölümüELEKTRİK ve ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Ön KoşulYok
Eğitim SistemiYüz yüze , Uzaktan Eğitim
Dersin Süresi14 hafta - haftada 2 saat teorik
Öğretim ÜyesiDr. Öğr. Üyesi Mehmet ÖZTÜRK
Diğer Öğretim ÜyesiDoç. Dr. Gökçe HACIOĞLU
Öğretim Diliİngilizce
StajYok
 
Dersin Amacı:
Mühendislik öğrencilerine alanlarıyla ilgili güncel yazılımları tanıtmak ve bu yazılımlar hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak.
 
Öğrenim KazanımlarıBPKKÖY
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler :
ÖK - 1 : Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında hangi yazılımların kullanıldığı hakkında bilgi sahibi olurlar.1,41,
ÖK - 2 : Hangi yazılımların ne amaçla ve nasıl kullanıldığı konusunda bilgi sahibi olurlar.1,41,
BPKK :Bölüm program kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı
 
Ders İçeriği
MATLAB, SIMULINK, MULTISIM, AutoCAD gibi yazılımlar anlatılır.
 
Haftalık Detaylı Ders İçeriği
 HaftaDetaylı İçerikÖnerilen Kaynak
 Hafta 1Bu derste her hafta farklı bir öğretim elemanı girmekte ve kendi çalışmalarının yanısıra Elektrik-Elektronik Mühendisliği mesleği konularında öğrenciyi ne tür yazılımlar kullanması gerektiği konusunda aydınlatmaktadır. Bu nedenle önceden haftalık konuların belirlenmesi mümkün değil.
 Hafta 2Bu derste her hafta farklı bir öğretim elemanı girmekte ve kendi çalışmalarının yanısıra Elektrik-Elektronik Mühendisliği mesleği konularında öğrenciyi ne tür yazılımlar kullanması gerektiği konusunda aydınlatmaktadır. Bu nedenle önceden haftalık konuların belirlenmesi mümkün değil.
 Hafta 3Bu derste her hafta farklı bir öğretim elemanı girmekte ve kendi çalışmalarının yanısıra Elektrik-Elektronik Mühendisliği mesleği konularında öğrenciyi ne tür yazılımlar kullanması gerektiği konusunda aydınlatmaktadır. Bu nedenle önceden haftalık konuların belirlenmesi mümkün değil.
 Hafta 4Bu derste her hafta farklı bir öğretim elemanı girmekte ve kendi çalışmalarının yanısıra Elektrik-Elektronik Mühendisliği mesleği konularında öğrenciyi ne tür yazılımlar kullanması gerektiği konusunda aydınlatmaktadır. Bu nedenle önceden haftalık konuların belirlenmesi mümkün değil.
 Hafta 5Bu derste her hafta farklı bir öğretim elemanı girmekte ve kendi çalışmalarının yanısıra Elektrik-Elektronik Mühendisliği mesleği konularında öğrenciyi ne tür yazılımlar kullanması gerektiği konusunda aydınlatmaktadır. Bu nedenle önceden haftalık konuların belirlenmesi mümkün değil.
 Hafta 6Bu derste her hafta farklı bir öğretim elemanı girmekte ve kendi çalışmalarının yanısıra Elektrik-Elektronik Mühendisliği mesleği konularında öğrenciyi ne tür yazılımlar kullanması gerektiği konusunda aydınlatmaktadır. Bu nedenle önceden haftalık konuların belirlenmesi mümkün değil.
 Hafta 7Bu derste her hafta farklı bir öğretim elemanı girmekte ve kendi çalışmalarının yanısıra Elektrik-Elektronik Mühendisliği mesleği konularında öğrenciyi ne tür yazılımlar kullanması gerektiği konusunda aydınlatmaktadır. Bu nedenle önceden haftalık konuların belirlenmesi mümkün değil.
 Hafta 8Bu derste her hafta farklı bir öğretim elemanı girmekte ve kendi çalışmalarının yanısıra Elektrik-Elektronik Mühendisliği mesleği konularında öğrenciyi ne tür yazılımlar kullanması gerektiği konusunda aydınlatmaktadır. Bu nedenle önceden haftalık konuların belirlenmesi mümkün değil.
 Hafta 9Arasınav
 Hafta 10Bu derste her hafta farklı bir öğretim elemanı girmekte ve kendi çalışmalarının yanısıra Elektrik-Elektronik Mühendisliği mesleği konularında öğrenciyi ne tür yazılımlar kullanması gerektiği konusunda aydınlatmaktadır. Bu nedenle önceden haftalık konuların belirlenmesi mümkün değil.
 Hafta 11Bu derste her hafta farklı bir öğretim elemanı girmekte ve kendi çalışmalarının yanısıra Elektrik-Elektronik Mühendisliği mesleği konularında öğrenciyi ne tür yazılımlar kullanması gerektiği konusunda aydınlatmaktadır. Bu nedenle önceden haftalık konuların belirlenmesi mümkün değil.
 Hafta 12Bu derste her hafta farklı bir öğretim elemanı girmekte ve kendi çalışmalarının yanısıra Elektrik-Elektronik Mühendisliği mesleği konularında öğrenciyi ne tür yazılımlar kullanması gerektiği konusunda aydınlatmaktadır. Bu nedenle önceden haftalık konuların belirlenmesi mümkün değil.
 Hafta 13Bu derste her hafta farklı bir öğretim elemanı girmekte ve kendi çalışmalarının yanısıra Elektrik-Elektronik Mühendisliği mesleği konularında öğrenciyi ne tür yazılımlar kullanması gerektiği konusunda aydınlatmaktadır. Bu nedenle önceden haftalık konuların belirlenmesi mümkün değil.
 Hafta 14Bu derste her hafta farklı bir öğretim elemanı girmekte ve kendi çalışmalarının yanısıra Elektrik-Elektronik Mühendisliği mesleği konularında öğrenciyi ne tür yazılımlar kullanması gerektiği konusunda aydınlatmaktadır. Bu nedenle önceden haftalık konuların belirlenmesi mümkün değil.
 Hafta 15Final sınavı
 Hafta 16Final sınavı
 
Ders Kitabı / Malzemesi
 
İlave Kaynak
 
Ölçme Yöntemi
YöntemHaftaTarih

Süre (Saat)Katkı (%)

    

    

    

    

    

 
Öğrenci Çalışma Yükü
İşlem adıHaftalık süre (saat)

Hafta sayısı

Dönem toplamı