Türkçe | English
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
( I. ÖĞRETİM)
Ders Bilgi Paketi
http://www.ktu.edu.tr/sbf
Tel: +90 0462 2300476
SBF
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ / ( I. ÖĞRETİM)
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

SYT2005Sağlık Sektöründe Girişimcilik2+0+0AKTS:4
Yıl / YarıyılGüz Dönemi
Ders DuzeyiLisans
Yazılım Şekli Seçmeli
BölümüSAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
Ön KoşulYok
Eğitim SistemiYüz yüze
Dersin Süresi14 hafta - haftada 2 saat teorik
Öğretim ÜyesiDr. Öğr. Üyesi Osman ŞENOL
Diğer Öğretim Üyesi
Öğretim DiliTürkçe
StajYok
 
Dersin Amacı:
Dersin amacı, derste öğrenilen bilgiler doğrultusunda girişimcilik sürecini tüm yönleri ile öğretmek, iyi bir girişimci olmak için sahip olması gereken özellikleri belirlemek ve hedeflenen girişimciliğe sahip olunmasını sağlamaktır.
 
Öğrenim KazanımlarıPÖKKÖY
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler :
ÖK - 1 : İş planlarının nasıl hazırlandığını öğrenir.7,8,91
ÖK - 2 : Bir iş planının bir iş fırsatına dönüşmesi için gerekli işleri ve karar süreçlerini analiz edebilir.7,8,91
ÖK - 3 : Sağlık sektöründe uygulamaya konan iş planlarında karşılaşılan olası problemleri açıklayabilecek, uygulama ve gelişmeleri yorumlayabilir.7,8,91
ÖK - 4 : Girişimci düşünme biçimi oluşur. 7,8,91
PÖKK :Program öğrenim kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı
 
Ders İçeriği
Sağlık Hizmetlerinde Girişimcilik ve Yenilikçilik Girişimcinin sahip olması gereken yönetsel beceriler Girişimcilik ve Yenilikçilik Türleri Girişimciliğin ve Yenilikçiliğin Temel Fonksiyonları Girişimciliğin Tarihsel Gelişimi SAĞLIK SEKTÖRÜNDE YENİLİKÇİ GİRİŞİMCİLİK ÖRNEKLERİ Kültür ile Girişimcilik İlişkisi Hofstede'in Perspektifinden Kültür ve Girişimcilik İlişkisi Sağlık Hizmetlerinde Sektörel Kültürel Belirleyiciler İş Kurma Süreçleri GİRİŞİMCİLİKTE MEVCUT İŞLETMEYİ SATIN ALMA
 
Haftalık Detaylı Ders Planı
 HaftaDetaylı İçerikÖnerilen Kaynak
 Hafta 1Girişimcilikle ilgili kavramlar
 Hafta 2Girişimciliğin önemi, gelişimi, fonksiyonları ve türleri
 Hafta 3Girişimciliğin özellikleri ve girişimcilerdeki kişisel yeteneklerin geliştirilmesi
 Hafta 4Girişimcilikte motivasyon, yaratıcılık ve yenilik
 Hafta 5İç ve dış girişimcilik
 Hafta 6Girişim Finansmanı, girişimci için sermaye edinme yolları
 Hafta 7Buluş, marka ve tasarımların korunması
 Hafta 8Girişimcilikte iş fikirleri
 Hafta 9ARASINAV
 Hafta 10İş planı hazırlama ve doküman haline getirilmesi
 Hafta 11İş planı içinde yönetim, pazarlama, finans ve üretim planları
 Hafta 12Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde girişimcilik
 Hafta 13Türkiye'de girişimcilik
 Hafta 14Sağlık sektörünün girişimcilik potansiyelinin değerlendirilmesi
 Hafta 15Sağlık sektöründe girişimcilikte örnek olay incelemeleri
 Hafta 16DÖNEM SONU SINAVI
 
Ders Kitabı / Malzemesi
1Çetindamar, D.,2002,Türkiye'de Girişimcilik TÜSİAD Yayınları,
2Avrupa Komisyonu, Avrupa'da Girişimcilik, TUSİAD Yayınları, Enterprice Publications.
 
İlave Kaynak
 
Ölçme Yöntemi
YöntemHaftaTarih

Süre (Saat)Katkı (%)
Arasınav 9. hafta 1 50
Dönem sonu sınavı 16. hafta 1 50
 
Öğrenci Çalışma Yükü
İşlem adıHaftalık süre (saat)

Hafta sayısı

Dönem toplamı
Yüz yüze eğitim 2 14 28
Sınıf dışı çalışma 3 8 24
Arasınav için hazırlık 4 7 28
Arasınav 1 1 1
Dönem sonu sınavı için hazırlık 2 10 20
Dönem sonu sınavı 1 1 1
Toplam Çalışma Yükü102