Türkçe | English
OF TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ / YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
( I. ÖĞRETİM)
Ders Bilgi Paketi
http://www.ktu.edu.tr/ofyazilim
Tel: +90 0462 3778353
OFTF
OF TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ / YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ / ( I. ÖĞRETİM)
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

MUZO3000Koro - V2+0+0AKTS:1
Yıl / YarıyılBahar Dönemi
Ders DuzeyiLisans
Yazılım ŞekliZorunlu
BölümüGÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ
Ön KoşulYok
Eğitim Sistemi
Dersin Süresi14 hafta - haftada 2 saat teorik
Öğretim Üyesi--
Diğer Öğretim ÜyesiYok
Öğretim DiliTürkçe
StajYok
 
Dersin Amacı:
Bu derste birlikte şarkı söyleme alışkanlığı kazandırmak türk ve dünya müziklerinden örneklerin seslendirilebilmesi amaçlanmaktadır
 
Öğrenim KazanımlarıBPKKÖY
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler :
ÖK - 1 : Etkili nefes kullanma becerilerini daha fazla geliştirecek. 4
ÖK - 2 : Koroda şarkı söyleyebilecek. 4
ÖK - 3 : Prova yapıp konser düzenleyebilecek. 4
ÖK - 4 : Sahnede seyircilere korist olarak konser verebilecek. 4
ÖK - 5 : Farklı melodileri deşifre edebilecek. 4
BPKK :Bölüm program kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı
 
Ders İçeriği
Ruhsal ve bedensel rahatlama ile birlikte solunumu güçlendirmeye yönelik çalışmalar yapma ( birlikte soluk alıp verme, uzun soluklu, kesik kesik, nefes dinamiklerine dayalı alıştırmalar) . Farklı dinamiklerde ses üretme, koroda ses bütünlüğü ve tını kazandırmaya yönelik rezonans çalışmaları. Alt, orta ve üst ses bölgelerini ( rejistre) birleştiren, alt ve üst ses sınırlarını genişleten ve sese çeviklik ( ajilite) kazandıran alıştırmalar üzerinde çalışma. Aralık ve entonasyon çalışmaları. Deşifreyi geliştirici yöntemler uygulama. Türk ve dünya koro literatüründen örnekler seslendirme ve özelliklerine göre yorumlama. İlköğretim, lise ile mesleki müzik eğitimi kapsamında Anadolu Güzel Sanatlar Liselerine yönelik olarak farklılıklar hakkında bilgi ve uygulamalı çalışmalar.
 
Haftalık Detaylı Ders İçeriği
 HaftaDetaylı İçerikÖnerilen Kaynak
 Hafta 1Koronun yapılandırılması. Koro seslerinin sınıflandırılması,sayısal dengenin kurulması.
 Hafta 2Korolarda yerleşim düzenleri.
 Hafta 3Koroda ses eğitimi ve bu konuyla ilgili temel davranışlar. Verilen koro eserinin , bütün gruplarla solfejinin yapılması.
 Hafta 4Solunum gevşeme çalışmaları,ses üretme yayma çalışmaları,dil konuşma çalışmaları.Örnek koro eserinde uygulanması.
 Hafta 5Solunum gevşeme çalışmaları, ses üretme yayma çalışmaları, dil konuşma çalışmaları. Örnek koro eserinde uygulanması.
 Hafta 6Solunum gevşeme çalışmaları,ses üretme yayma çalışmaları,dil konuşma çalışmaları.Örnek koro eserinde uygulanması.
 Hafta 7Koro kültürü ve disiplini.Verilen koro eserlerinin eksiklerinin giderilmesi ,uygun teknik ve nüanslarla çalışılması.
 Hafta 8Koro kültürü ve disiplini.Verilen koro eserlerinin eksiklerinin giderilmesi ,uygun teknik ve nüanslarla çalışılması.
 Hafta 9Arasınav
 Hafta 10Solunum gevşeme çalışmaları,ses üretme yayma çalışmaları,dil konuşma çalışmaları.Verilen koro eserinin , bütün gruplarla solfejinin yapılması.
 Hafta 11Solunum gevşeme çalışmaları,ses üretme yayma çalışmaları,dil konuşma çalışmaları Verilen koro eserinin sözlerinin çalışılması.
 Hafta 12Solunum gevşeme çalışmaları,ses üretme yayma çalışmaları,dil konuşma çalışmaları. Verilen koro eserlerinin eksiklerinin giderilmesi ,uygun teknik ve nüanslarla çalışılması.
 Hafta 13Solunum gevşeme çalışmaları,ses üretme yayma çalışmaları,dil konuşma çalışmaları.Verilen koro eserinin , bütün gruplarla solfejinin yapılması.
 Hafta 14Solunum gevşeme çalışmaları,ses üretme yayma çalışmaları,dil konuşma çalışmaları Verilen koro eserinin sözlerinin çalışılması.
 Hafta 15Solunum gevşeme çalışmaları,ses üretme yayma çalışmaları,dil konuşma çalışmaları.Verilen koro eserinin , bütün gruplarla solfejinin yapılması.
 Hafta 16Dönem sonu sınavı
 
Ders Kitabı / Malzemesi
1ÇEVİK S. 2000, KORO ALBÜMÜ, YURTRENKLERİ, ANKARA
 
İlave Kaynak
1CANSELEN F.2003 ,KORO VE ORKESTRA ESERLERİ,GAZİ ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ , ANKARA
2ÖĞRETİM ELEMANININ DERS NOTLARI
 
Ölçme Yöntemi
YöntemHaftaTarih

Süre (Saat)Katkı (%)
Uygulama 8 2017 1 50
Dönem sonu sınavı 16 2017 1 50
 
Öğrenci Çalışma Yükü
İşlem adıHaftalık süre (saat)

Hafta sayısı

Dönem toplamı
Yüz yüze eğitim 2 15 30
Uygulama 1 1 1
Dönem sonu sınavı 1 1 1
Toplam Çalışma Yükü32