Türkçe | English
ORMAN FAKÜLTESİ / YABAN HAYATI EKOLOJİSİ ve YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
( I. ÖĞRETİM)
Ders Bilgi Paketi
http://www.orman.ktu.edu.tr/yaban/
Tel: +90 0462 3772828
ORF
ORMAN FAKÜLTESİ / YABAN HAYATI EKOLOJİSİ ve YÖNETİMİ BÖLÜMÜ / ( I. ÖĞRETİM)
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

YHEY2013Olta Balıkçılığı2+0+0AKTS:3
Yıl / YarıyılGüz Dönemi
Ders DuzeyiLisans
Yazılım Şekli Seçmeli
BölümüYABAN HAYATI EKOLOJİSİ ve YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
Ön KoşulYok
Eğitim Sistemi
Dersin Süresi14 hafta - haftada 2 saat teorik
Öğretim Üyesi--
Diğer Öğretim Üyesi
Öğretim DiliTürkçe
StajYok
 
Dersin Amacı:
Bu dersin amacı öğrencilere olta balıkçılığın nasıl yapılacağından balıkçılık malzemelerine, malzemelerin detaylarından kullanış yerlerine, hangi balığın nerde avlanacağından balıkların denizlerimizde bulunma zamanlarına kadar birçok bilgiyi vermektektir
 
Öğrenim KazanımlarıBPKKÖY
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler :
ÖK - 1 : Olta balıkçılığının nasıl yapılacağını bilir1,4,8
ÖK - 2 : Balıkçılık malzemelerini bilir1,4,8
ÖK - 3 : Hangi balığın nerde avlanacağından balıkların denizlerimizde bulunma zamanlarına kadar birçok bilgiyi bilir1,4,8
BPKK :Bölüm program kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı
 
Ders İçeriği
Oltalar, olta malzemeleri, olta iğnesi düğümleri, fırdöndü düğümleri, köstek-beden düğümleri, kurşun düğümleri, sırtı düğümleri, olta çeşitleri, olta yapımı ve olta dizaynları, olta ile avcılığı yapılan balık ve diğer omurgasız türleri, olta avcılığında kullanılan yemler, sazan oltası yapımı, levrek oltası yapımı, çipura oltası yapımı, çapari yapımı.
 
Haftalık Detaylı Ders İçeriği
 HaftaDetaylı İçerikÖnerilen Kaynak
 Hafta 1Oltalar
 Hafta 2Olta malzemeleri
 Hafta 3Olta iğnesi düğümleri
 Hafta 4Fırdöndü düğümleri
 Hafta 5Köstek-beden düğümleri
 Hafta 6Uygulama
 Hafta 7Kurşun düğümleri, sırtı düğümleri
 Hafta 8Olta çeşitleri, olta yapımı ve olta dizaynları
 Hafta 9Arasınav
 Hafta 10Olta ile avcılığı yapılan balık ve diğer omurgasız türleri
 Hafta 11Olta avcılığında kullanılan yemler
 Hafta 12Sunum
 Hafta 13Sazan oltası yapımı, levrek oltası yapımı
 Hafta 14Çipura oltası yapımı, çapari yapımı
 Hafta 15
 Hafta 16Dönem sonu sınavı
 
Ders Kitabı / Malzemesi
1Olta Balıkçılığı, Alpbaz, A., İzmir, 2008.
 
İlave Kaynak
1Amatör Olta Balıkçılığı ve Balık Tutma Teknikleri, Öksüz, H. D., İzmir, 2000.
2Olta Balıkçılığı Tüm Yönleriyle, Özer, A., Alpbaz, A., İzmir, 2000.
3Balık ve Olta, Pasiner, A., Remzi Kitabevi, 2003.
 
Ölçme Yöntemi
YöntemHaftaTarih

Süre (Saat)Katkı (%)
Arasınav 9 12/11/2016 1 50
Dönem sonu sınavı 16 2/01/2017 1 50
 
Öğrenci Çalışma Yükü
İşlem adıHaftalık süre (saat)

Hafta sayısı

Dönem toplamı
Yüz yüze eğitim 2 14 28
Arasınav için hazırlık 6 3 18
Arasınav 1 1 1
Uygulama 8 1 8
Dönem sonu sınavı için hazırlık 8 4 32
Dönem sonu sınavı 1 1 1
Toplam Çalışma Yükü88