|
YHEY2013 | Olta Balıkçılığı | 2+0+0 | AKTS:3 | Yıl / Yarıyıl | Güz Dönemi | Ders Duzeyi | Lisans | Yazılım Şekli | Seçmeli | Bölümü | YABAN HAYATI EKOLOJİSİ ve YÖNETİMİ BÖLÜMÜ | Ön Koşul | Yok | Eğitim Sistemi | | Dersin Süresi | 14 hafta - haftada 2 saat teorik | Öğretim Üyesi | -- | Diğer Öğretim Üyesi | | Öğretim Dili | Türkçe | Staj | Yok | | Dersin Amacı: | Bu dersin amacı öğrencilere olta balıkçılığın nasıl yapılacağından balıkçılık malzemelerine, malzemelerin detaylarından kullanış yerlerine, hangi balığın nerde avlanacağından balıkların denizlerimizde bulunma zamanlarına kadar birçok bilgiyi vermektektir |
Öğrenim Kazanımları | BPKK | ÖY | Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler : | | | ÖK - 1 : | Olta balıkçılığının nasıl yapılacağını bilir | 1,4,8 | | ÖK - 2 : | Balıkçılık malzemelerini bilir | 1,4,8 | | ÖK - 3 : | Hangi balığın nerde avlanacağından balıkların denizlerimizde bulunma zamanlarına kadar birçok bilgiyi bilir | 1,4,8 | | BPKK :Bölüm program kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı | |
Oltalar, olta malzemeleri, olta iğnesi düğümleri, fırdöndü düğümleri, köstek-beden düğümleri, kurşun düğümleri, sırtı düğümleri, olta çeşitleri, olta yapımı ve olta dizaynları, olta ile avcılığı yapılan balık ve diğer omurgasız türleri, olta avcılığında kullanılan yemler, sazan oltası yapımı, levrek oltası yapımı, çipura oltası yapımı, çapari yapımı. |
|
Haftalık Detaylı Ders İçeriği | Hafta | Detaylı İçerik | Önerilen Kaynak | Hafta 1 | Oltalar
| | Hafta 2 | Olta malzemeleri
| | Hafta 3 | Olta iğnesi düğümleri
| | Hafta 4 | Fırdöndü düğümleri
| | Hafta 5 | Köstek-beden düğümleri
| | Hafta 6 | Uygulama
| | Hafta 7 | Kurşun düğümleri, sırtı düğümleri
| | Hafta 8 | Olta çeşitleri, olta yapımı ve olta dizaynları
| | Hafta 9 | Arasınav | | Hafta 10 | Olta ile avcılığı yapılan balık ve diğer omurgasız türleri
| | Hafta 11 | Olta avcılığında kullanılan yemler
| | Hafta 12 | Sunum
| | Hafta 13 | Sazan oltası yapımı, levrek oltası yapımı
| | Hafta 14 | Çipura oltası yapımı, çapari yapımı
| | Hafta 15 |
| | Hafta 16 | Dönem sonu sınavı | | |
1 | Olta Balıkçılığı, Alpbaz, A., İzmir, 2008. | | |
1 | Amatör Olta Balıkçılığı ve Balık Tutma Teknikleri, Öksüz, H. D., İzmir, 2000. | | 2 | Olta Balıkçılığı Tüm Yönleriyle, Özer, A., Alpbaz, A., İzmir, 2000. | | 3 | Balık ve Olta, Pasiner, A., Remzi Kitabevi, 2003. | | |
Ölçme Yöntemi | Yöntem | Hafta | Tarih | Süre (Saat) | Katkı (%) | Arasınav | 9 | 12/11/2016 | 1 | 50 | Dönem sonu sınavı | 16 | 2/01/2017 | 1 | 50 | |
Öğrenci Çalışma Yükü | İşlem adı | Haftalık süre (saat) | Hafta sayısı | Dönem toplamı | Yüz yüze eğitim | 2 | 14 | 28 | Arasınav için hazırlık | 6 | 3 | 18 | Arasınav | 1 | 1 | 1 | Uygulama | 8 | 1 | 8 | Dönem sonu sınavı için hazırlık | 8 | 4 | 32 | Dönem sonu sınavı | 1 | 1 | 1 | Toplam Çalışma Yükü | | | 88 |
|