Türkçe | English
FEN FAKÜLTESİ / BİYOLOJİ BÖLÜMÜ
( I. ÖĞRETİM)
Ders Bilgi Paketi
https://www.ktu.edu.tr/biyoloji
Tel: +90 0462 3772581 , 3253200
FENF
FEN FAKÜLTESİ / BİYOLOJİ BÖLÜMÜ / ( I. ÖĞRETİM)
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

BIL3010Girişimcilik - II2+0+0AKTS:4
Yıl / YarıyılBahar Dönemi
Ders DuzeyiLisans
Yazılım Şekli Seçmeli
BölümüBİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Ön KoşulYok
Eğitim SistemiYüz yüze
Dersin Süresi14 hafta - haftada 2 saat teorik
Öğretim ÜyesiProf. Dr. İbrahim ALP
Diğer Öğretim Üyesi
Öğretim DiliTürkçe
StajYok
 
Dersin Amacı:
Dersin amacı girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimci öğrencileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamaktır. Eğitim sonunda girişimci adayı öğrencilerin kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları hedeflenir.
 
Öğrenim KazanımlarıBPKKÖY
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler :
ÖK - 1 : İş fikirlerinin güçlü ve zayıf yönlerini analiz etme6,103,5
ÖK - 2 : İş planı oluşturma6,103,5
ÖK - 3 : İş fikirleri için finansal kaynak bulma6,103,5
BPKK :Bölüm program kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı
 
Ders İçeriği
İş planı öğelerinin pekiştirilmesine yönelik pazar araştırması, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan konularında atölye çalışmaları. İş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar
 
Haftalık Detaylı Ders İçeriği
 HaftaDetaylı İçerikÖnerilen Kaynak
 Hafta 1İş planı öğelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları (pazar araştırması)
 Hafta 2İş planı öğelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları (pazar araştırması)
 Hafta 3İş planı öğelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları (pazarlama planı)
 Hafta 4İş planı öğelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları (pazarlama planı)
 Hafta 5İş planı öğelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları (üretim planı)
 Hafta 6İş planı öğelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları (üretim planı)
 Hafta 7Vize Sunumları
 Hafta 8İş planı öğelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları (yönetim planı)
 Hafta 9İş planı öğelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları (yönetim planı)
 Hafta 10İş planı öğelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları (finansal plan)
 Hafta 11İş planı öğelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları (finansal plan)
 Hafta 12İş planının yazılmasında dikkat edilecek hususlar
 Hafta 13İş planının yazılmasında dikkat edilecek hususlar
 Hafta 14İş planının sunumunda dikkat edilecek hususlar
 Hafta 15İş planının sunumunda dikkat edilecek hususlar
 Hafta 16Final Sunumları
 
Ders Kitabı / Malzemesi
1KOSGEB. 2001; Girişimciler için İş Planı Rehberi, Ankara.
2KOSGEB. 2012; Girişimcilik Destek Programı, Yeni Girişimcilik Desteği, Girişimci İş planı, Ankara.
3Can, Ahmet. 2004; İş Planı Değerlendirme Rehberi, KOSGEB, Girişimciliği Geliştirme Merkez Müdürlüğü, Ankara.
 
İlave Kaynak
1Liikanen, Erkki. 2003, Sorumlu Girişimcilik, Avrupa Komisyonu Enterprise DG, Ünite B1: Girişimcilik, Brüksel.
2Çırpan, Hüseyin. 2010, Girişimcinin Yol Haritası, MÜSİAD, Ankara.
3İŞKUR, 2012, Girişimcilik El Kitabı, Genç İnsan Kayn
 
Ölçme Yöntemi
YöntemHaftaTarih

Süre (Saat)Katkı (%)
Uygulama 3
5
7
9
11
13
2 50
Sunum 2
4
6
8
12
14
2 50
 
Öğrenci Çalışma Yükü
İşlem adıHaftalık süre (saat)

Hafta sayısı

Dönem toplamı
Yüz yüze eğitim 1 14 14
Uygulama 1 7 7
Proje 1 7 7
Toplam Çalışma Yükü28