Türkçe | English
MAÇKA MESLEK YÜKSEKOKULU / OTEL, LOKANTA ve İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ
Ders Bilgi Paketi
http://www.ktu.edu.tr/yuksekokul/mackamyo
Tel: +90 0462 5123535
MAMYO
MAÇKA MESLEK YÜKSEKOKULU / OTEL, LOKANTA ve İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ / TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

MTUR2000İnsan Kaynakları Yönetimi2+0+0AKTS:3
Yıl / YarıyılBahar Dönemi
Ders DuzeyiÖn Lisans
Yazılım ŞekliZorunlu
BölümüOTEL, LOKANTA ve İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
Ön KoşulYok
Eğitim SistemiYüz yüze
Dersin Süresi14 hafta - haftada 2 saat teorik
Öğretim ÜyesiÖğr. Gör. Dr Gülsüm DEMİR KAYA
Diğer Öğretim Üyesi
Öğretim DiliTürkçe
StajYok
 
Dersin Amacı:
Bu derste insan kaynaklarını yönetmek ile ilgili yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
 
Öğrenim KazanımlarıPÖKKÖY
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler :
ÖK - 1 : İnsan kaynakları planlaması yapabilir.3,4,61,6
ÖK - 2 : İş gören memnuniyetini sağlayabilir.3,4,61,6
ÖK - 3 : Mesleki gelişime ilişkin faaliyetleri yürütebilir.3,4,61,6
PÖKK :Program öğrenim kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı
 
Ders İçeriği
A. Günlük Zaman Planlaması Yapmak 1.Oda durum raporları a. Günlük b. Haftalık c. Aylık 2. Çalışma çizelgesi hazırlanırken dikkat edilecek hususlar a. Konuklara göre ? Konukların nitelikleri ? Giriş çıkış saatlerinin yoğunluğu b. İşgörene göre ? İşgören sayısı ? İşgören talepleri ? İşgören nitelikleri ? İşgörenin uyumu B. İş Disiplinini Sağlamak 1. İş kanunu a. İşe alma b. İş akdinin feshi c. İzin hakkı d. Ücretler 2. İşletme kuralları a. Çalışma saatleri b. İşe geç gelme c. Üniforma d. Konuklarla olan ilişkiler e. İşletme satış politikası 3. Değerlendirme kriterleri a. Anketler b. Sınavlar c. Yüz yüze görüşme 4. Ödüller 5. Cezalar
 
Haftalık Detaylı Ders Planı
 HaftaDetaylı İçerikÖnerilen Kaynak
 Hafta 1Oda Durum Raporları
 Hafta 2Çalışma Çizelgesi Hazırlanırken Dikkat Edilecek Hususlar
 Hafta 3İş Kanunu
 Hafta 4İşletme Kuralları
 Hafta 5Değerlendirme Kriterleri
 Hafta 6Çalışma Ortamını Hazırlamada Dikkat Edilecek Hususlar
 Hafta 7Ast-Üst Koordinasyonu
 Hafta 8Bilgi Verme Yöntemleri
 Hafta 9 I. Ara sınav
 Hafta 10Motivasyon
 Hafta 11Toplam Kalite
 Hafta 12Stratejik Plan
 Hafta 13Stratejik Plan
 Hafta 14Yerli ve Yabancı Basılı Kaynaklar
 Hafta 15Mesleki Organizasyonlar Hizmetiçi Eğitimler
 Hafta 16Dönem sonu sınavı
 
Ders Kitabı / Malzemesi
1Akoğlan Kozak, Meryem, (2016). Otel İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi ve Örnek Olaylar, Detay Yayıncılık, İstanbul.
 
İlave Kaynak
 
Ölçme Yöntemi
YöntemHaftaTarih

Süre (Saat)Katkı (%)
Arasınav 9 1 50
Dönem sonu sınavı 16 1 50
 
Öğrenci Çalışma Yükü
İşlem adıHaftalık süre (saat)

Hafta sayısı

Dönem toplamı
Yüz yüze eğitim 2 14 28
Arasınav için hazırlık 15 1 15
Arasınav 1 1 1
Ödev 15 1 15
Dönem sonu sınavı için hazırlık 20 1 20
Dönem sonu sınavı 1 1 1
Toplam Çalışma Yükü80