|
MTUR2000 | İnsan Kaynakları Yönetimi | 2+0+0 | AKTS:3 | Yıl / Yarıyıl | Bahar Dönemi | Ders Duzeyi | Ön Lisans | Yazılım Şekli | Zorunlu | Bölümü | OTEL, LOKANTA ve İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ | Ön Koşul | Yok | Eğitim Sistemi | Yüz yüze | Dersin Süresi | 14 hafta - haftada 2 saat teorik | Öğretim Üyesi | Öğr. Gör. Dr Gülsüm DEMİR KAYA | Diğer Öğretim Üyesi | | Öğretim Dili | Türkçe | Staj | Yok | | Dersin Amacı: | Bu derste insan kaynaklarını yönetmek ile ilgili yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır. |
Öğrenim Kazanımları | PÖKK | ÖY | Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler : | | | ÖK - 1 : | İnsan kaynakları planlaması yapabilir. | 3,4,6 | 1,6 | ÖK - 2 : | İş gören memnuniyetini sağlayabilir. | 3,4,6 | 1,6 | ÖK - 3 : | Mesleki gelişime ilişkin faaliyetleri yürütebilir. | 3,4,6 | 1,6 | PÖKK :Program öğrenim kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı | |
A. Günlük Zaman Planlaması Yapmak
1.Oda durum raporları
a. Günlük
b. Haftalık
c. Aylık
2. Çalışma çizelgesi hazırlanırken dikkat edilecek hususlar
a. Konuklara göre
? Konukların nitelikleri
? Giriş çıkış saatlerinin yoğunluğu
b. İşgörene göre
? İşgören sayısı
? İşgören talepleri
? İşgören nitelikleri
? İşgörenin uyumu
B. İş Disiplinini Sağlamak
1. İş kanunu
a. İşe alma
b. İş akdinin feshi
c. İzin hakkı
d. Ücretler
2. İşletme kuralları
a. Çalışma saatleri
b. İşe geç gelme
c. Üniforma
d. Konuklarla olan ilişkiler
e. İşletme satış politikası
3. Değerlendirme kriterleri
a. Anketler
b. Sınavlar
c. Yüz yüze görüşme
4. Ödüller
5. Cezalar
|
|
Haftalık Detaylı Ders Planı | Hafta | Detaylı İçerik | Önerilen Kaynak | Hafta 1 | Oda Durum Raporları
| | Hafta 2 | Çalışma Çizelgesi Hazırlanırken Dikkat Edilecek Hususlar
| | Hafta 3 | İş Kanunu
| | Hafta 4 | İşletme Kuralları
| | Hafta 5 | Değerlendirme Kriterleri | | Hafta 6 | Çalışma Ortamını Hazırlamada Dikkat Edilecek Hususlar | | Hafta 7 | Ast-Üst Koordinasyonu | | Hafta 8 | Bilgi Verme Yöntemleri | | Hafta 9 | I. Ara sınav | | Hafta 10 | Motivasyon | | Hafta 11 | Toplam Kalite | | Hafta 12 | Stratejik Plan | | Hafta 13 | Stratejik Plan | | Hafta 14 | Yerli ve Yabancı Basılı Kaynaklar | | Hafta 15 | Mesleki Organizasyonlar
Hizmetiçi Eğitimler
| | Hafta 16 | Dönem sonu sınavı | | |
1 | Akoğlan Kozak, Meryem, (2016). Otel İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi ve Örnek Olaylar, Detay Yayıncılık, İstanbul. | | |
Ölçme Yöntemi | Yöntem | Hafta | Tarih | Süre (Saat) | Katkı (%) | Arasınav | 9 | | 1 | 50 | Dönem sonu sınavı | 16 | | 1 | 50 | |
Öğrenci Çalışma Yükü | İşlem adı | Haftalık süre (saat) | Hafta sayısı | Dönem toplamı | Yüz yüze eğitim | 2 | 14 | 28 | Arasınav için hazırlık | 15 | 1 | 15 | Arasınav | 1 | 1 | 1 | Ödev | 15 | 1 | 15 | Dönem sonu sınavı için hazırlık | 20 | 1 | 20 | Dönem sonu sınavı | 1 | 1 | 1 | Toplam Çalışma Yükü | | | 80 |
|