Türkçe | English
MAÇKA MESLEK YÜKSEKOKULU / OTEL, LOKANTA ve İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ
Ders Bilgi Paketi
http://www.ktu.edu.tr/yuksekokul/mackamyo
Tel: +90 0462 5123535
MAMYO
MAÇKA MESLEK YÜKSEKOKULU / OTEL, LOKANTA ve İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ / TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

MTUR1006Otel İşletmeciliği2+0+0AKTS:3
Yıl / YarıyılBahar Dönemi
Ders DuzeyiÖn Lisans
Yazılım ŞekliZorunlu
BölümüOTEL, LOKANTA ve İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
Ön KoşulYok
Eğitim Sistemi
Dersin Süresi14 hafta - haftada 2 saat teorik
Öğretim ÜyesiÖğretim Görevlisi Murat KOÇHAN
Diğer Öğretim Üyesi
Öğretim DiliTürkçe
StajYok
 
Dersin Amacı:
 
Öğrenim KazanımlarıPÖKKÖY
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler :
ÖK - 1 : Otel işletmelerinin sınıflandırılmasını açıklayabilir.1,2,3,61,
ÖK - 2 : Otel işletmelerinin kuruluş yeri seçimini açıklayabilir.1,2,3,61,
ÖK - 3 : Otel işletmelerinde uygun fiyatın tespitini yapabilir.1,2,3,61,
ÖK - 4 : Otel işletmelerinde organizasyon yapısını açıklayabilir.1,2,3,61,
ÖK - 5 : Otel işletmelerinde finansmanı açıklayabilir.1,2,3,61,
PÖKK :Program öğrenim kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı
 
Ders İçeriği
 
Haftalık Detaylı Ders Planı
 HaftaDetaylı İçerikÖnerilen Kaynak
 Hafta 1Turizm Yatırım ve İşletmelerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelik
 Hafta 2Mülkiyet Bakımından Sınıflandırılması
 Hafta 3Büyük Otel İşletmeleri Kuruluş yeri faktörleri
 Hafta 4Değişik tip otellerin kuruluş yerlerinin seçimi ile ilgili spesifik faktörler
 Hafta 5Otel işletmelerinde kuruluş yeri ile ilgili maliyet hesaplamaları
 Hafta 6Giderlerin saptanması, Gelirlerin saptanması
 Hafta 7Odaların Sınıflandırılması
 Hafta 8Organizasyon tanım, Organizasyon yapılırken göz önünde tutulacak hususlar
 Hafta 9 ARA SINAV
 Hafta 10Organizasyonun faydaları
 Hafta 11Uygun organizasyon biçiminin seçimi Otel organizasyon tipleri
 Hafta 12Otellerde temel bölümler
 Hafta 13Otellerde temel bölümler
 Hafta 14Finansmanın tanımı, varlıkların sağlanması
 Hafta 15Sağlam bir finansmana hakim olan prensipler, Fonların sağlanması
 Hafta 16DÖNEM DONU SINAVI
 
Ders Kitabı / Malzemesi
1Şener, Burhan. 2007; Modern Otel İşletmelerinde Yönetim ve Organizasyon, Detay Yayıncılık, Ankara
 
İlave Kaynak
 
Ölçme Yöntemi
YöntemHaftaTarih

Süre (Saat)Katkı (%)
Arasınav 9 30 DK 50
Dönem sonu sınavı 16 30 DK 50
 
Öğrenci Çalışma Yükü
İşlem adıHaftalık süre (saat)

Hafta sayısı

Dönem toplamı
Yüz yüze eğitim 2 14 28
Arasınav için hazırlık 2 8 16
Arasınav 1 1 1
Ödev 2 8 16
Dönem sonu sınavı için hazırlık 1 14 14
Dönem sonu sınavı 1 1 1
Toplam Çalışma Yükü76