|
MTUR1006 | Otel İşletmeciliği | 2+0+0 | AKTS:3 | Yıl / Yarıyıl | Bahar Dönemi | Ders Duzeyi | Ön Lisans | Yazılım Şekli | Zorunlu | Bölümü | OTEL, LOKANTA ve İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ | Ön Koşul | Yok | Eğitim Sistemi | | Dersin Süresi | 14 hafta - haftada 2 saat teorik | Öğretim Üyesi | Öğretim Görevlisi Murat KOÇHAN | Diğer Öğretim Üyesi | | Öğretim Dili | Türkçe | Staj | Yok | | Dersin Amacı: | |
Öğrenim Kazanımları | PÖKK | ÖY | Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler : | | | ÖK - 1 : | Otel işletmelerinin sınıflandırılmasını açıklayabilir. | 1,2,3,6 | 1, | ÖK - 2 : | Otel işletmelerinin kuruluş yeri seçimini açıklayabilir. | 1,2,3,6 | 1, | ÖK - 3 : | Otel işletmelerinde uygun fiyatın tespitini yapabilir. | 1,2,3,6 | 1, | ÖK - 4 : | Otel işletmelerinde organizasyon yapısını açıklayabilir. | 1,2,3,6 | 1, | ÖK - 5 : | Otel işletmelerinde finansmanı açıklayabilir. | 1,2,3,6 | 1, | PÖKK :Program öğrenim kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı | |
Haftalık Detaylı Ders Planı | Hafta | Detaylı İçerik | Önerilen Kaynak | Hafta 1 | Turizm Yatırım ve İşletmelerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelik | | Hafta 2 | Mülkiyet Bakımından Sınıflandırılması
| | Hafta 3 | Büyük Otel İşletmeleri
Kuruluş yeri faktörleri | | Hafta 4 | Değişik tip otellerin kuruluş yerlerinin seçimi ile ilgili spesifik faktörler | | Hafta 5 | Otel işletmelerinde kuruluş yeri ile ilgili maliyet hesaplamaları
| | Hafta 6 | Giderlerin saptanması, Gelirlerin saptanması
| | Hafta 7 | Odaların Sınıflandırılması
| | Hafta 8 | Organizasyon tanım, Organizasyon yapılırken göz önünde tutulacak hususlar | | Hafta 9 | ARA SINAV | | Hafta 10 | Organizasyonun faydaları
| | Hafta 11 | Uygun organizasyon biçiminin seçimi
Otel organizasyon tipleri | | Hafta 12 | Otellerde temel bölümler | | Hafta 13 | Otellerde temel bölümler | | Hafta 14 | Finansmanın tanımı, varlıkların sağlanması
| | Hafta 15 | Sağlam bir finansmana hakim olan prensipler, Fonların sağlanması
| | Hafta 16 | DÖNEM DONU SINAVI | | |
1 | Şener, Burhan. 2007; Modern Otel İşletmelerinde Yönetim ve Organizasyon, Detay Yayıncılık, Ankara | | |
Ölçme Yöntemi | Yöntem | Hafta | Tarih | Süre (Saat) | Katkı (%) | Arasınav | 9 | | 30 DK | 50 | Dönem sonu sınavı | 16 | | 30 DK | 50 | |
Öğrenci Çalışma Yükü | İşlem adı | Haftalık süre (saat) | Hafta sayısı | Dönem toplamı | Yüz yüze eğitim | 2 | 14 | 28 | Arasınav için hazırlık | 2 | 8 | 16 | Arasınav | 1 | 1 | 1 | Ödev | 2 | 8 | 16 | Dönem sonu sınavı için hazırlık | 1 | 14 | 14 | Dönem sonu sınavı | 1 | 1 | 1 | Toplam Çalışma Yükü | | | 76 |
|