Türkçe | English
MAÇKA MESLEK YÜKSEKOKULU / OTEL, LOKANTA ve İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ
Ders Bilgi Paketi
http://www.ktu.edu.tr/yuksekokul/mackamyo
Tel: +90 0462 5123535
MAMYO
MAÇKA MESLEK YÜKSEKOKULU / OTEL, LOKANTA ve İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ / TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

MTUR2001Mesleki Yabancı Dil - I4+0+0AKTS:4
Yıl / YarıyılGüz Dönemi
Ders DuzeyiÖn Lisans
Yazılım ŞekliZorunlu
BölümüOTEL, LOKANTA ve İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
Ön KoşulYok
Eğitim SistemiYüz yüze
Dersin Süresi14 hafta - haftada 4 saat teorik
Öğretim ÜyesiÖğr. Gör. Dr Altan ÇETİN
Diğer Öğretim ÜyesiOkt. Engin Ahmet Musir, Öğr. Gör. Murat Koçhan
Öğretim DiliTürkçe
StajYok
 
Dersin Amacı:
Bu derste yabancı dilde konuklara bilgi verilmesini sağlama yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
 
Öğrenim KazanımlarıPÖKKÖY
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler :
ÖK - 1 : Konaklama hizmetleri işlemlerini yapabilir.1,2,61,
ÖK - 2 : Ön büro işlemlerini yapabilir.1,2,61,
ÖK - 3 : Konuk sorunlarını çözebilir.1,2,61,
PÖKK :Program öğrenim kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı
 
Ders İçeriği
A. REZERVASYON İŞLEMLERİ 1. Rezervasyonda kullanılan kısaltmalar ve terimler 2. Rezervasyon alma 3. Geliş şekillerine göre rezervasyon 4. Oda tiplerine göre rezervasyon 5. Pansiyon durumuna göre rezervasyon 6. Rezervasyon çeşitleri 7. Rezervasyon iptali 8. Rezervasyon teyidi B. ODA İŞLEMLERİ 1. Check-in(giriş) listesi 2. Check-out(çıkış) listesi 3. Guest in house(otel konaklama listesi) listesi 4. Vip listesi 5. Oda temizliği 6. Çamaşırhanede yürütülen işlemler 7. İşletmede yürürlükte olan kayıp ve bulunmuş eşya prosedürü 8. Özel istekleri takip etme
 
Haftalık Detaylı Ders Planı
 HaftaDetaylı İçerikÖnerilen Kaynak
 Hafta 1Rezervasyonda Kullanılan Kısaltmalar ve Terimler
 Hafta 2Rezervasyon Alma
 Hafta 3Geliş Şekillerine Göre Rezervasyon / Oda Tiplerine Göre Rezervasyon / Pansiyon Durumuna Göre Rezervasyon
 Hafta 4Rezervasyon Çeşitleri / Rezervasyon İptali / Rezervasyon Teyidi
 Hafta 5Check-in(giriş) Listesi / Check-out(çıkış) Listesi
 Hafta 6Otel Konaklama Listesi / Vip Listesi
 Hafta 7İşletmede Yürürlükte Olan Kayıp ve Bulunmuş Eşya Prosedürü
 Hafta 8Bölgedeki Doğal Güzellikler
 Hafta 9Ara Sınav
 Hafta 10Bölgedeki Doğal Güzellikler
 Hafta 11Bölgedeki Doğal Güzellikler
 Hafta 12Bölgedeki Doğal Güzellikler
 Hafta 13Bölgedeki Doğal Güzellikler
 Hafta 14Bölgedeki Doğal Güzellikler
 Hafta 15Bölgedeki Doğal Güzellikler
 Hafta 16Dönem Sonu Sınavı
 
Ders Kitabı / Malzemesi
1Wajnryb, Ruth. 2008; Travel and Tourism, Nüans Publishing
 
İlave Kaynak
 
Ölçme Yöntemi
YöntemHaftaTarih

Süre (Saat)Katkı (%)
Arasınav 9 45 dk 50
Dönem sonu sınavı 16 45 dk 50
 
Öğrenci Çalışma Yükü
İşlem adıHaftalık süre (saat)

Hafta sayısı

Dönem toplamı
Yüz yüze eğitim 4 14 56
Arasınav için hazırlık 17 1 17
Arasınav 1 1 1
Dönem sonu sınavı için hazırlık 25 1 25
Dönem sonu sınavı 1 1 1
Toplam Çalışma Yükü100