Türkçe | English
MAÇKA MESLEK YÜKSEKOKULU / OTEL, LOKANTA ve İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ
Ders Bilgi Paketi
http://www.ktu.edu.tr/yuksekokul/mackamyo
Tel: +90 0462 5123535
MAMYO
MAÇKA MESLEK YÜKSEKOKULU / OTEL, LOKANTA ve İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ / TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ
Katalog Ana Sayfa
  Katalog Ana Sayfa  KTÜ Ana Sayfa   Katalog Ana Sayfa
 
 

MTUR1005Kat Hizmetleri2+1+0AKTS:4
Yıl / YarıyılGüz Dönemi
Ders DuzeyiÖn Lisans
Yazılım ŞekliZorunlu
BölümüOTEL, LOKANTA ve İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
Ön KoşulYok
Eğitim SistemiYüz yüze
Dersin Süresi14 hafta - haftada 2 saat teorik ve 1 saat uygulama
Öğretim ÜyesiÖğr. Gör. Dr Gülsüm DEMİR KAYA
Diğer Öğretim ÜyesiÖğr. Gör. Serkan Demirel okutman Engin Ahmet MUHSİR
Öğretim DiliTürkçe
StajYok
 
Dersin Amacı:
Bu derste kat hizmetlerinde işe hazırlık ile ilgili yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
 
Öğrenim KazanımlarıPÖKKÖY
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler :
ÖK - 1 : İş organizasyonu yapmak3,4,101,
ÖK - 2 : Kat hizmetlerinde vardiya devir işlemlerini yapmak3,4,101
ÖK - 3 : Kat hizmetlerinde insan kaynaklarını yönetmek3,4,101
PÖKK :Program öğrenim kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı
 
Ders İçeriği
A.KAT HİZMETLERİ BÖLÜMÜ 1.Tanımı 2.Önemi 3.Sorumluluk Alanları 4.Organizasyon Şeması 5.İş Programları 6.İş Tanımları 7.Kat Hizmetleri Personeli a.Görevleri b.Özellikleri 8.Verimlilik Standartları B:VÜCUT BAKIM 1.Vucut Bakımı Kontrolünde Dikkat Edilecek Yöntemler a. Hijyen Kuralları b. İstenmeyen Durumlarda Alınacak Tedbirler 2. El Ve Ayak Bakımının Kontrolünde Dikkat Edilecek Hususlar a. El Bakımı ve Sağlığı b. Ayak Bakımı ve Sağlığı 3. Ağız ve Diş Sağlığı Kontrolünde Dikkat Edilecek Hususlar a. Ağız Kokularını Önlemede Dikkat Edilecek Hususlar b. Diş Sağlığı için Alınacak Önlemler 4. Saç Bakımının Kontrolünde Dikkat Edilecek Hususlar a. Saç Temizliği ve Kesimi b. İşe Uygun Saç Kesimi 5. Cilt Bakımı ve Makyaj Kontrolünde Dikkat Edilecek Hususlar a. Bayanların Cilt Bakımı ve İşe Uygun Makyaj Yapımı b. Erkeklerin Cilt Bakımı 6. Üniforma Kontrolünde Dikkat Edilecek Hususlar a. Üniformaların Temiz ve Ütülü Olması b. İşe Uygun Ayakkabı Seçme c. İşe Uygun Aksesuar Kullanımı C.ÇALIŞMA ÇİZELGESİ 1.Çalışma Çizelgesi (Shift) Hazırlanırken Dikkat Edilecek Hususlar a.Özel Durumu 2.Görev Dağılımı Yapılırken Dikkat Edilecek Hususlar a.Günlük Görev Dağılımı b.Haftalık Görev Dağılımı c.Aylık Görev Dağılımı 3.Malzeme Talep Formu Onaylanırken Dikkat Edilecek Hususlar D. KAT HİZMETLERİ DEPARTMANI a. Oda Durum Raporu b.VIP Listesi c.Konukların Özel İstekleri d. Kalış Süresi Değişiklikleri (Uzatma-Kısaltma) Listesi 2.Yiyecek İçecek Hizmetleri Departmanı a.Konaklayan Kişi Sayısı b.Pansiyon Durumu c.VIP Listesi d.Erken Giriş ? Geç Çıkışlar Kişi(Pax) Listesi 3.Teknik Servis Departmanı a..Arızalı Odalar (out of order) Listesi b.Özel Organizasyonlar (Düğün, Toplantı, Seminer, Kongre) Listesi
 
Haftalık Detaylı Ders Planı
 HaftaDetaylı İçerikÖnerilen Kaynak
 Hafta 1Kat Hizmetleri Bölümü
 Hafta 2Organizasyon Şeması
 Hafta 3Vücut bakım
 Hafta 4Vucut Bakımı Kontrolünde Dikkat Edilecek Yöntemler
 Hafta 5Çalışma Çizelgesi
 Hafta 6Departmanlara Verilen Bilgiler
 Hafta 7Oda Durum Raporu
 Hafta 8Eksik Kalan İşler
 Hafta 9I. Ara sınav
 Hafta 10Pas Anahtarı
 Hafta 11Unutulan Eşya
 Hafta 12Oryantasyon
 Hafta 13Oryantasyon
 Hafta 14Motivasyon
 Hafta 15Eğitim Konuları İhtiyaca Uygun Eğitimi Tasarlama
 Hafta 16Dönem Sonu Sınavı
 
Ders Kitabı / Malzemesi
1Kozak, Meryem Akoğlan. 2009; Otel İşletmelerinde Kat Hizmetleri Yönetimi, Detay Yayıncılık, Ankara
 
İlave Kaynak
1Gül, Melike Karagöz. Seymen, Oya Aymetiz. 2011, Detay Yayıncılık, Ankara
 
Ölçme Yöntemi
YöntemHaftaTarih

Süre (Saat)Katkı (%)
Arasınav 9 1 50
Dönem sonu sınavı 16 1 50
 
Öğrenci Çalışma Yükü
İşlem adıHaftalık süre (saat)

Hafta sayısı

Dönem toplamı
Yüz yüze eğitim 3 14 42
Arasınav için hazırlık 25 1 25
Arasınav 1 1 1
Dönem sonu sınavı için hazırlık 30 1 30
Dönem sonu sınavı 1 1 1
Toplam Çalışma Yükü99