|
MTUR1005 | Kat Hizmetleri | 2+1+0 | AKTS:4 | Yıl / Yarıyıl | Güz Dönemi | Ders Duzeyi | Ön Lisans | Yazılım Şekli | Zorunlu | Bölümü | OTEL, LOKANTA ve İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ | Ön Koşul | Yok | Eğitim Sistemi | Yüz yüze | Dersin Süresi | 14 hafta - haftada 2 saat teorik ve 1 saat uygulama | Öğretim Üyesi | Öğr. Gör. Dr Gülsüm DEMİR KAYA | Diğer Öğretim Üyesi | Öğr. Gör. Serkan Demirel okutman Engin Ahmet MUHSİR | Öğretim Dili | Türkçe | Staj | Yok | | Dersin Amacı: | Bu derste kat hizmetlerinde işe hazırlık ile ilgili yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır. |
Öğrenim Kazanımları | PÖKK | ÖY | Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler : | | | ÖK - 1 : | İş organizasyonu yapmak | 3,4,10 | 1, | ÖK - 2 : | Kat hizmetlerinde vardiya devir işlemlerini yapmak | 3,4,10 | 1 | ÖK - 3 : | Kat hizmetlerinde insan kaynaklarını yönetmek | 3,4,10 | 1 | PÖKK :Program öğrenim kazanımlarına katkı, ÖY : Ölçme ve değerlendirme yöntemi (1: Yazılı Sınav, 2: Sözlü Sınav, 3: Ev Ödevi, 4: Laboratuvar Çalışması/Sınavı, 5: Seminer / Sunum, 6: Dönem Ödevi / Proje),ÖK : Öğrenim Kazanımı | |
A.KAT HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
1.Tanımı
2.Önemi
3.Sorumluluk Alanları
4.Organizasyon Şeması
5.İş Programları
6.İş Tanımları
7.Kat Hizmetleri Personeli
a.Görevleri
b.Özellikleri
8.Verimlilik Standartları
B:VÜCUT BAKIM
1.Vucut Bakımı Kontrolünde Dikkat Edilecek Yöntemler
a. Hijyen Kuralları
b. İstenmeyen Durumlarda Alınacak Tedbirler
2. El Ve Ayak Bakımının Kontrolünde Dikkat Edilecek Hususlar
a. El Bakımı ve Sağlığı
b. Ayak Bakımı ve Sağlığı
3. Ağız ve Diş Sağlığı Kontrolünde Dikkat Edilecek Hususlar
a. Ağız Kokularını Önlemede Dikkat Edilecek Hususlar
b. Diş Sağlığı için Alınacak Önlemler
4. Saç Bakımının Kontrolünde Dikkat Edilecek Hususlar
a. Saç Temizliği ve Kesimi
b. İşe Uygun Saç Kesimi
5. Cilt Bakımı ve Makyaj Kontrolünde Dikkat Edilecek Hususlar
a. Bayanların Cilt Bakımı ve İşe Uygun Makyaj Yapımı
b. Erkeklerin Cilt Bakımı
6. Üniforma Kontrolünde Dikkat Edilecek Hususlar
a. Üniformaların Temiz ve Ütülü Olması
b. İşe Uygun Ayakkabı Seçme
c. İşe Uygun Aksesuar Kullanımı
C.ÇALIŞMA ÇİZELGESİ
1.Çalışma Çizelgesi (Shift) Hazırlanırken Dikkat Edilecek Hususlar
a.Özel Durumu
2.Görev Dağılımı Yapılırken Dikkat Edilecek Hususlar
a.Günlük Görev Dağılımı
b.Haftalık Görev Dağılımı
c.Aylık Görev Dağılımı
3.Malzeme Talep Formu Onaylanırken Dikkat Edilecek Hususlar
D. KAT HİZMETLERİ DEPARTMANI
a. Oda Durum Raporu
b.VIP Listesi
c.Konukların Özel İstekleri
d. Kalış Süresi Değişiklikleri (Uzatma-Kısaltma) Listesi
2.Yiyecek İçecek Hizmetleri Departmanı
a.Konaklayan Kişi Sayısı
b.Pansiyon Durumu
c.VIP Listesi
d.Erken Giriş ? Geç Çıkışlar Kişi(Pax) Listesi
3.Teknik Servis Departmanı
a..Arızalı Odalar (out of order) Listesi
b.Özel Organizasyonlar (Düğün, Toplantı, Seminer, Kongre) Listesi
|
|
Haftalık Detaylı Ders Planı | Hafta | Detaylı İçerik | Önerilen Kaynak | Hafta 1 | Kat Hizmetleri Bölümü | | Hafta 2 | Organizasyon Şeması | | Hafta 3 | Vücut bakım | | Hafta 4 | Vucut Bakımı Kontrolünde Dikkat Edilecek Yöntemler | | Hafta 5 | Çalışma Çizelgesi | | Hafta 6 | Departmanlara Verilen Bilgiler
| | Hafta 7 | Oda Durum Raporu | | Hafta 8 | Eksik Kalan İşler | | Hafta 9 | I. Ara sınav | | Hafta 10 | Pas Anahtarı
| | Hafta 11 | Unutulan Eşya | | Hafta 12 | Oryantasyon | | Hafta 13 | Oryantasyon | | Hafta 14 | Motivasyon
| | Hafta 15 | Eğitim Konuları
İhtiyaca Uygun Eğitimi Tasarlama
| | Hafta 16 | Dönem Sonu Sınavı | | |
1 | Kozak, Meryem Akoğlan. 2009; Otel İşletmelerinde Kat Hizmetleri Yönetimi, Detay Yayıncılık, Ankara | | |
1 | Gül, Melike Karagöz. Seymen, Oya Aymetiz. 2011, Detay Yayıncılık, Ankara | | |
Ölçme Yöntemi | Yöntem | Hafta | Tarih | Süre (Saat) | Katkı (%) | Arasınav | 9 | | 1 | 50 | Dönem sonu sınavı | 16 | | 1 | 50 | |
Öğrenci Çalışma Yükü | İşlem adı | Haftalık süre (saat) | Hafta sayısı | Dönem toplamı | Yüz yüze eğitim | 3 | 14 | 42 | Arasınav için hazırlık | 25 | 1 | 25 | Arasınav | 1 | 1 | 1 | Dönem sonu sınavı için hazırlık | 30 | 1 | 30 | Dönem sonu sınavı | 1 | 1 | 1 | Toplam Çalışma Yükü | | | 99 |
|